"İlk 5 takımın 4'ü burada"

Güncelleme Tarihi:

İlk 5 takımın 4ü burada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 16:21

Rixos Hotels’in sponsorluğunda bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Rixos Cup Basketbol Turnuvası’nın basın toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Rixos Down town Antalya’da yapılan toplantıya Rixos Hotels’in Markadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Başak Erel’in yanı sıra Global Marka ve Pazarlama Müdürü Mert Osman Can, turnuvanın danışmanı Doğan Hakyemez, Beşiktaş coach’u Erman Kunter, Beşiktaş oyuncusu Muratcan Güler’in yanı sıra Cibona Zagreb coach’u Veljko Mrsic katıldı.

Toplantıya Ukrayna’nın dünyaca ünlü amigo takımı Red Fox renk kattı.

Antalya Atatürk Spor Salonu’nda 12-16 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek turnuvanın açılış maçında bugün saat 18:00’de Banvit, Rusya’nın Unics Kazan takımıyla karşı karşıya gelecek. Saat 20:15’te gerçekleşecek günün diğer maçında ise Beşiktaş, Hırvat ekibi Cibona Zagreb ile karşı karşıya gelecek.

Toplantının açılışında ilk konuşmayı yapan Rixos Hotels Markadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Başak Erel, Rixos Hotels’in doğduğu yer olan Antalya’da, tercih edilen ve marka olan bir turnuva gerçekleştirdiklerinden dolayı son derece mutlu olduklarını kaydetti. Erel, ‘’Bu durum bizi son derece motive ediyor. Sürdürebilir turizm için sürdürebilir organizasyonların gerekliliğinden yola çıkarak oluşturduğumuz Rixos Cup, 5 yılda 14 ülkeden 20 takımı konuk etti. Bu yıl çıtayı oldukça yükselttik. Geçen sezonun 3 kupalı takımı Beşiktaş’ın yanı sıra şampiyonluk adayları Anadolu Efes, Galatasaray Medical Park ve Banvit’in ayrıca Avrupa’nın güçlü takımları Unics Kazan ile Cibona Zagreb bu turnuvada mücadele edecekler. Turnuvamız birçok takım tarafından tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Ukraynalı dans grubu Red Foxes, Rixos Cup 5’in temposunu yükseltecek. Konaklama konusunda bir uzmanız. Rixos Cup’ta da basketbolun uzman isimleri ile çalışıyoruz.’’ dedi.

Toplantıda konuşan diğer konuklar ise görüşlerini şöyle açıkladı:

DOĞAN HAKYEMEZ: Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Birinci Lig’e çıktığımızda Rixos Cup ilk kez yapılmıştı. Ben de basketbolun olduğu her yerde seve seve katkı vermek isterim. Euroleague takımları ile 4 ay çalışma yaparak, bu turnuvayı oluşturduk. NTV Spor ile de turnuvayı Türkiye ile buluşturacağız. Coachların oyuncularının en son performansını görmelerini sağlayacağımıza inanıyorum. Organizasyonun gerçekleşmesinde büyük payı olan Rixos Hotels’e teşekkür ediyorum. Her yıl çıtayı biraz daha yükseltiyoruz. Turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diliyorum.

Haberin Devamı

ERMAN KUNTER (Beşiktaş-coach): Üç kupalı takımın ardından yeni bir takım oluşturduk. 5 yeni oyuncumuz var. Bu tur turnuvada geçen sezon ligde ilk 5’ de yer alan dör takım bu turnuvada yer alıyor. Turnuvada bulunan Unics Kazan Euroleague’in en önemli adayı. Cibona Zagreb Hırvat basketbolunu geçen yıla kadar domine etmis bir takım. Cok önemli bir hazırlık turnuvasında yer aldığımız için çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. NTV Spor ekranlarıyla da tüm Türkiye’ye ulasacak bir turnuva gerçekleştireceğimizi tahmin ediyorum.

ORHUN ENE (Banvit- coach): Üç yıldır hem Türkiye, hem Avrupa kupalarında belli bir aşama kaydettik. Geçen yıl ligde play-off finalini oynama şansını kıl payı kaybettik. Sezon öncesi iyi bir kamp dönemi geçirdik. Uzun bir süredir ilk defa milli takımdan ayrı calısma şansı yakaladım. Genç bir takımımız var. Kaliteli yabancılarla sezona gireceğiz. Antalya’ya yabancı değilim, 1.5 sezon Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştım. Euroleague seviyesinde takımlarla bu turnuvada oynamak bizim için büyük bir avantaj. Her takımın önemli eksikleri var. Coachlar için de sezon öncesi önemli bir sınav olacak.

Haberin Devamı

VELJKO MRSİC (Cibona Zagreb- coach): Öncelikle Rixos Cup turnuvasında yer aldığımız için mutluluk duyuyoruz. Bu turnuva Avrupa’nın en önemli turnuvalardan biri. Gördüğüm kadarıyla takımlar yeniden yapılanmalara yöneldi. Bizim için de önemli bir test olacak.

MURATCAN GÜLER (Beşiktaş- Oyuncu): Eksikler haricinde takımda her şey güzel. Cok güzel bir otel zincirinde kalıyoruz. Buraya gelen hiçbir takım hazır değil. İzleyenlere güzel bir basketbol keyifi izletmek istiyoruz. Umarım sağlıklı bir turnuva geçer.

MERT OSMAN CAN (Rixos): Ekip olarak son 4 aydır çalıştığımız turnuva bugün başlıyor. Umarım tüm takımlar ve bizim adımıza başarılı bir organizasyon olur. Keyifli organizasyonlar diliyorum.

Haberin Devamı

SORULARA VERİLEN YANITLAR

ERMAN KUNTER (Beşiktaş- coach): Takımımızın yüzde 50’si burada değil. Can Akın, Serhat, Barış ve 3 yabancı oyuncumuz burada değil. Daha çok hazırlık macı oynayarak, hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyorum. Hedeflerimiz geçen yıl gibi Türkiye Ligi şampiyonluğu, kupayı kazanmak ve Euroleague’de en azından bir üst tura yükselmek. Kadromuz geçen yıla göre daha geniş. Euroleague için bu durum bir avantaj.Ligin bu sezon daha zorlu geçeceğini düşünüyorum. 30 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı Kupası için bu turnuva bir test olacak. Besiktas’ta hedef, her katıldığı kulvarda şampiyonluktur. Calışmaların tam ortasındayız.

ORHUN ENE (Banvit- coach): Milli Takımın başarı ve başarısızlığında benim de payım var. Bu konuda değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Bu ülkeyi temsil etmek her teknik adamın hayalidir. Yeni teknik adamın Türk olmasını gonülden istiyorum. Ancak coachun milliyetinden daha önemlisi donanımlı olması. Milli Takımda yabancı coachu kesinlikle karşı değilim. Doğal karşılıyorum.

Haberin Devamı

Takıma geçen sezonlar rol ve kimlik vermeye gayret ediyorduk. Ancak gençlere fazla sorumluluk veremiyorduk. Bu sezon Barış Ermiş’in yokluğunda oyun kurucu pozisyonuda Lucas ile birlikte Safak’a şans vermeyi düşündük. İzzet’e de 3 ve 4 numaralı pozisyonda yer actık. Bu sezon yeni transferlerin uyumu çok önemli. Çok yetenekli Türk oyuncularımız var.

VELJKO MRSİC (Cibona Zagreb- coach): Cibona Zagreb olarak 3 yıldır büyük bir ekonomik sorun yasıyorduk. Diğer Zagreb ekibi Cedevita güçlü bir sponsorla cok iyi bir kadro kurduk. Son 2 yılda Adriyatik Ligi’nd önemli başarılar elde ettiler. Biz de 7-8 milyon euro ’luk borcumuzu 1 milyon euro’ya indirdik. Genç oyuncularla yeniden yapılanmayı hedefliyoruz.

DOĞAN HAKYEMEZ: Rixos Cup artık kabına sığmıyor. Antalya’da çok cici salonumuz var. Yükü nasıl kaldırabilir diye çalışmalar yaptık. Bu organizasyon için büyük bir çaba sarf ettik. Rixos Cup daha büyük bir salonda oynanabilir. Bu turnuvayı FIBA takvimine katmaya uğraşıyoruz.

Rixos Cup 5’in programı ise şöyle:

12 Eylül Çarşamba
18:00 Banvit – Unics Kazan (NTV SPOR CANLI)
20:15 Beşiktaş – Cibona Zagrep (NTV SPOR CANLI)

13 Eylül Perşembe
18:00 Galatasaray MP – Banvit (NTV SPOR CANLI)
20:15 Anadolu Efes- Cibona Zagrep (NTV SPOR CANLI)

14 Eylül Cuma
18:00 Beşiktaş – Anadolu Efes (NTV SPOR CANLI)
20:15 Galatasaray MP – Unics Kazan (NTV SPOR CANLI)

15 Eylül Cumartesi
14:45 A1 -B2 14.45 (NTV SPOR CANLI
16:15 B1 – A2 ( NTV SPOR CANLI)

16 Eylül Pazar
18:00 A1 -B2 Galibi / B1-A2 Galibi (Final)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!