İki yılda Avrupa şampiyonluğuna ulaştı

Güncelleme Tarihi:

İki yılda Avrupa şampiyonluğuna ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2013 12:52

Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası'nda, bayanlar 73 kiloda altın madalya kazanan Yaprak Eriş, finalde Yunan rakibini yendikten sonra hocasıyla birlikte gözyaşı döktüklerini söyledi.

Tekvandoya iki sene önce başladığını ve kısa sürede bugünlere geldiğini anlatan Yaprak Eriş, "Her şampiyona öncesinde hedefimi hep yüksek tutarım. Moldova'daki şampiyonaya da aynı şekilde yüksek hedeflerle gittim ve mutlu sona ulaştım" dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan başarılı tekvandocu, müsabakada çok zorlu rakiplerle mücadele ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Moldova'daki şampiyona için çok çalıştık. Giderken altın madalya umudum vardı. Maçlara, ülkemi ve bayrağımı düşünerek çıktım. Zorlu maçlar yaptım. Şampiyonluk geldikten sonra çok mutlu oldum. İstiklal Marşı'nı okuttum. Çok güzel bir duyguydu. Final maçından sonra hocamla birlikte mutluluk gözyaşları döktük."

Final maçında Yunan rakibini teknik nakavtla yendiğine dikkati çeken milli sporcu, "İki yıldır Mustafa Gürsoy ile çalışıyorum. Günde 3 saat antrenman yapıyorum. Sosyal yaşantımızdan çok fedakarlık yapıyoruz. Fakat çalışmalarımızın karşılığını da aldık" diye konuştu. Başarılı tekvandocu Yaprak Eriş, önünde yeni hedefler olduğunu belirterek, "Akdeniz Oyunları ve Büyükler Dünya Şampiyonası'nda mücadele edeceğim. İlk hedefim Akdeniz Oyunları. Dünya Şampiyonası'nda da finale çıkabilmeyi istiyorum. Olimpiyatları da düşünüyorum. 2016 Olimpiyat Oyunları'nda da derece yapmak, bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Gözler Gökçek'te

Milli tekvandocu Yaprak Eriş, Moldova'ya gitmeden önce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, şampiyon olması durumunda kendisine ev sözü verdiğini kaydetti. Eriş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başkanımız Melih Gökçek bize bu zamana kadar çok yardım etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sporcusu olduğum için kendimi çok şanslı görüyorum. İki senedir belediyede spor yapıyorum. Öncesinde Yunanistan'daki Avrupa Kulüpler Şampiyonası'na gittik. Final müsabakasına çıktım ama ikinci oldum. Önümüzdeki şampiyonada 'şampiyon olursan sana ev verelim' demişti."

Antrenörü çok umutlu

Yaprak Eriş'in antrenörü Mustafa Gürsoy, sporcusunun geleceğin olimpiyat şampiyonu olduğunu iddia ederek, "Ülkeme söz veriyorum. 2016 Rio Olimpiyatlarında altın madalya alacağız. Bunu iddia etmiyorum, kesinlikle söylüyorum. Yaprak'a o kadar güveniyorum" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olmalarını büyük bir şans olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Gürsoy, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek ev sözü vermişti. Melih beyin bu sözü bizi gayretlendirdi, hırslandırdı. Sporcumuz hiçbir şey düşünmedi. Sadece hedefinde bu altın madalyayı almak vardı. O madalyayı da aldık. Finalde de Yunan rakibini 19-8 teknik nakavtla yenerek, altın madalya kazandı. Sporcumuz daha çok genç. Ülkemize böyle bir gururu ve mutluluğu yaşattığımız için şükürler olsun."

Türkiye'de artık spora ve sporcuya değer verildiğini ifade eden antrenör Gürsoy, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açmış olduğu bir yol var. Artık spora ve sporcuya değer veriliyor. Spordan gelen bir başbakanımız olduğu için çok şanslıyız" diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!