Iki yarisma birden

Güncelleme Tarihi:

Iki yarisma birden
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Pamukbank ve Fujifilm fotografcilari yarismaya cagiriyor. Amator ve profesyonel tum fotograf sanatcilarinin yapitlarini degerlendirme firsati bulabilecegi iki yarisma duyurumuz var: Pamukbank'in ‘‘Kim Oluyoruz?’’ konulu fotograf yarismasi ve Fujifilm'in duzenledigi ‘‘Fujifilm Uluslararasi Basin Fotograflari Yarismasi’’.

Kim Oluyoruz?’’ konulu fotograf yarismasi, Genc Pamukbank Sanat Etkinlikleri cercevesinde duzenlenen ‘‘Avrupalilar’’ fotograf sergisi kapsaminda duzenleniyor. Yarisma, Dogu ile Bati'yi birlestiren Turkiye'nin Avrupa'nin cografi bir parcasi olarak nerede durdugunu, Avrupa'nin bizler icin ne demek oldugunu ve binlerce yillik kulture yeni bin yilda ne katacagimizi sorgulayan amator/profesyonel tum fotograf sanatcilarina acik. Daha once de duyurdugumuz ve son katilim tarihi 10 Eylul olan yarismada ayrica ‘‘Basin Fotografi Ozel Odulu’’ de veriliyor. Bunun icin daha once basinda yayimlanmis fotograflar degerlendirilecek. Ani Celik Arevyan, Ara Guler, Coskun Aral, Engin Ozendes, Izzet Keribar, Oya Yurekli ve R. Paul McMillen'in juri uyeligini yaptigi yarismada birincilik odulu 1.250 milyon, ikincilik odulu 750 milyon, ucunculuk odulu 400 milyon, uc adet mansiyon ise 200'er milyon. Basin Fotografi Ozel Odulu'nun degeri de 1 milyar TL.

Fujifilm'in duzenledigi ‘‘Fujifilm Uluslararasi Basin Fotograflari Yarismasi’’ ise tum Turk basin fotografcilarina acik. Her yil duzenlenen ve Turkiye'nin bu yil 4. kez katilacagi yarismanin Turkiye ayagi 31 Ekim'de sona eriyor. ‘‘Haber’’, ‘‘Spor’’ ve ‘‘Roportaj’’ dallarinda duzenlenen yarismaya istenilen adet ve her tur film kullanilarak cekilmis fotograflar katilabilecek. 1 Kasim 1998-31 Ekim 1999 tarihleri arasinda cekilmis renkli baski, renkli dia ve siyah-beyaz eserlerin yarisacagi yarisma icin katilimcilarin portfoylerini 31 Ekim'e kadar teslim etmeleri gerekiyor. Yapilacak degerlendirme sonucunda her dalin birincilerine sertifika ve 100'er milyon TL. odul, tum birinciler arasindan secilecek 1999 Fujifilm Turkiye Basin Fotografcisi'naysa 400 milyon TL. odul ve plaket verilecek. ‘‘Fujifilm Uluslararasi Basin Fotograflari Yarismasi’’nin Turkiye ayagini kazanan birinciler 20 Avrupa ulkesinin birincileriyle yarisacak. Bu yarismanin odul toreni de Ocak 2000'de Yunanistan'da duzenlenecek. 1996'da Izzet Keribar'in katildigi ve Avrupa Basin Fotografcisi unvanini kazandigi bu yarismanin birincilik odulu ise 10.000 ECU.

Yarismalar hakkinda ayrintili bilgi icin, Pamukbank tel: (0212) 275 24 24, MESE Halkla Iliskiler tel: (0212) 266 66 08

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!