İki ‘Turuncu bebek’ tutuklandı haksız reklamdan yargılanacak

Güncelleme Tarihi:

İki ‘Turuncu bebek’ tutuklandı haksız reklamdan yargılanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 00:00

Güney Afrika’da düzenlenen Dünya Kupası’nda, Hollandalı 36 genç kadın, gizli reklam yaptıkları şüphesiyle birkaç saat gözaltına alındı.

Haberin Devamı

HOLLANDA'NIN TURUNCU BEBEKLERİ - Foto Galeri

Güney Afrika’da düzenlenen Dünya Kupası’nda, gizli reklam yaptıkları şüphesiyle gözaltına alınan ve uluslararası medyanın ‘Turuncu bebekler” olarak isimlendirdiği 36 genç kadından ikisi tutuklandı.


Johannesburg’da tutuklanan iki kadın Hollanda merkezli bir bira şirketi için haksız reklam yapmaktan yargılanacak. Güney Afrika polisi, tutuklanan kadınların daha büyük bir illegal reklam şirketine üye olmalarından şüphelendiklerini belirtti. Tutuklamalar, FIFA’nın, Hollanda-Danimarka maçını izleyen kısa turuncu elbiseli kızları sorgulamasından sonra başladı. Alman aile şirketi Bavaria, illegal reklamlar için hazırda bekleyen yetkililerin gözünden kaçamadı. Budweiser birası turnuvanın ana sponsoru olduğu için, Dünya Kupası yetkilileri tarafından düşman reklam hareketlerine karşı sıkı bir koruma altında. FIFA sözcüsü Nicolas Maingot, iki gün önce meydana gelen turuncu elbise olayı yüzünden bira firmasına dava açacaklarını bildirdi. 4 yıl önceki Almanya Dünya Kupası’nda soyunan turuncu boxerlı taraftarlar da dahil olmak üzere, Alman bira firmasının uzun bir illegal reklam sicili var. Hollanda-Danimarka maçına turuncu mini etekleriyle gelen grup, sık sık ekrana yansımıştı. FIFA yetkilileri, Hollandalı bir bira şirketinin bu yolla reklam yaptığından şüphelendi ve güvenlik güçleri ikinci yarıda kızları sorguladı.

Haberin Devamı

   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!