Güncelleme Tarihi:
LOUIS VUITTON DA BURADA
Her biri 310 metre uzunluğundaki bir alanların sağında ve solunda birçok hızlandırma programı var. Son dönemlerde giyilebilir teknoloji ürünlerini çıkarmaya başlayan kozmetik markası L’oreal, akıllı saat modeli geliştiren ve çatısı altında Louis Vuitton bulunduran lüks moda markası LVMH grubu ve spor denilince ilk akla markalardan biri olan Adidas gibi pek çok markanın hızlandırma programı Station F’te yer alıyor. Bu hızlandırma programlarına seçilenler hem destek alıyorlar, hem de diğer startuplarla aynı çatı altında işbirliği yapma imkanına sahip olabiliyor. Buraya kadar anlattıklarımız sadece giriş katındaki yerler. İkinci ve üçüncü katlarda ise daha dünyanın dev şirketlerini görebilmek mümkün. Apple, Google, Facebook, Microsoft, Amazon Web Services ve Ubisoft bu şirketlerden sadece birkaçı. Bu şirketler, startupları kendi sunduğu servislerle destekliyor ve eğitimler veriyor. Örneğin; sunucu desteğine ihtiyaç duyan bir startup, Station F’ten çıkmadan Amazon Web Services’in kapısını çalabiliyor.
Kafamızı biraz daha kaldırdığımızda ise üçüncü katlardaki fonları ve melek yatırım ağlarını görüyoruz. Accel, Index Ventures, Salesforce Ventures, Axa Strategic Ventures ve Renault-Nissan-Mitsubishi Ventures gibi dünyaca ünlü fonları Station F’te görebilmek mümkün. Daha onlarca fonun kampüste yer alması dikkatimizi çeken detaylar arasında. Yani startuplar aradıkları fon desteğini de aynı çatı altında bulabiliyor.
IPOD’UN YARATICISI BURAYA TAŞINDI
KAMPÜSTE en çok ilgimizi çeken konulardan biri de teknoloji dünyasının ünlü isimlerinden biri olan Tony Fadell’ın buraya taşınması oldu. Fadell, Apple’ın efsane müzik dinleme cihazı olan iPod’un tasarımcısı olarak teknoloji dünyasına yön veren isimlerden biri. Apple’dan ayrıldıktan sonra Nest adında akıllı ev teknolojileri geliştiren bir şirket kuran Fadell, daha sonra bu şirketi Google’a sattı. Şimdi ise haftanın 2 gününü Station F’te geçiriyor.
Station F çatısı altında yer alan bazı girişimler:
Swap: GPS üzerinden takip cihazları ve platformu geliştiren bir startup. Şirketin CEO’su Guillaume Eberwein, “İçinde GPS modülü ve bir SIM kart bulunuyor. Cihaz aktif hale getirildiğinde bulunduğu noktadan konum sinyali gönderiyor. Bu sayede aile üyeleri alzheimer hastası olan yakınlarını takip edebiliyor. İlk aşamada alzheimer hastalarını düşünerek çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Daha sonra Swap Mini’yi geliştirdik. Yeni modelimizle sadece alzheimer hastaları değil, aynı zamanda çocukların, evcil dostlarımızın, bisikletlerimizin takip edilmesini sağlıyor. Oldukça ince bir tasarıma sahip” dedi.
LeadBees: Arı kovanlarının özel sensörlerle takip edilmesini sağlıyor. Girişimin Kurucusu Kevin Besson, şunları anlattı: “Arıcılar için küçük ama önemli bir çözüm geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz sensör direkt olarak arı kovanlarına yerleştiriliyor. Arı kolonisinin ne durumda olduğu takip ediliyor. Sıcaklık, nem ve arı hareketleri gibi verileri topluyoruz. Bu verileri platformumuza gönderiyoruz. Makine öğrenimi ve yapay zekâ gibi teknolojiler sayesinde arıcıların daha verimli bal üretimi yapmasını sağlıyoruz.”