Satışçı ve mühendis aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Satışçı ve mühendis aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2016 16:53

Bünyesinde BMW, MINI, Land Rover ve Jaguar markalarını bulunduran Borusan Otomotiv Grubu, iki yıl içinde 5 yeni şube açacak. Yoğun olarak satış ve mühendis kadroları için işe alımlar yaptıklarını söyleyen Borusan Otomotiv İK Müdürü Didem Oral, “Mühendisler özellikle servis danışmanlığı, teknik saha danışmanlığı rolleri, inovasyon ve strateji departmanları için ilgi gösteriyorlar” diyor.

Haberin Devamı

Satışçı ve mühendis aranıyor
Gençlerin otomotiv sektörüne ilgisi nasıl?
Ürüne olan ilgi bize olan ilgiyi de arttırıyor. Konu araba olunca mühendislik bölümleri hedef kitlemiz haline dönüşüyor. Üniversitelerle, hatta liselerle işbirliklerimiz var. Ofis çalışanlarının yüzde 20’sine yakını mühendis. Mühendislerin daha yoğun çalıştığı roller, servis danışmanlığı, teknik saha uzmanlığı, servis ve iş geliştirme mühendisliği, inovasyon ve strateji departmanlarındaki roller. Yeni nesil bu gibi departmanlara çok ilgi gösteriyor.

Yılda kaç başvuru alıyorsunuz?
2016 Haziran sonu itibariyle 76.000 CV’ye ulaştık.

Yeni alımlar olacak mı bu yıl?
Borusan Oto en hızlı büyüyen şirketimiz; 2016 sonuna kadar satış rollerine 20, daha çok mühendislerin çalıştığı satış sonrası rollerine ise 10 kişi alacağız. Ayrıca yine 2 yıl içinde açacağımız 5 şube nedeniyle 2017’de de hem satış hem de satış sonrası roller için yoğun bir işe alım yapıyor olacağız. Şube açacağımız şehirler; Gaziantep, İstanbul ve Ankara. Borusan Oto dışında diğer şirketlerimizde de yıl sonuna kadar farklı departmanlara toplam 25 kişilik işe alım yapacağız. Tüm şirketlerimizde daha çok uzman ve ilk seviye yönetici rollerine işe alım yapacağız.

Satışçıların önünde nasıl kariyer fırsatları var?
Borusan Oto’da 130 kişilik bir satış kadrosu var, kariyer adımları satış danışmanı, uzman satış danışmanı ve satış yetkilisi olarak ilerliyor.

Çalışan bağlılık oranı nedir?
Yüzde 80’e yakın.

Bağlılık için neler yapıyorsunuz?
Anket sonuçlarını tüm şirket ile paylaşıp, sonuçlara dayalı somut aksiyonlar hayata geçiriyoruz. İç iletişime çok önem veriyoruz, kıdem ödülleri gecesi düzenliyoruz, yıl içinde belirli lokasyonlarda bir araya geldiğimiz iç iletişim faaliyetleri düzenliyoruz. En önemlisi çalışanlara gelişim imkanları verilmesi, 2015’te içeriden terfi oranımız yüzde 80.

Fark yaratan İK uygulamalarınız neler?
İK İş Ortağı Yanıbaşınızda uygulaması ile çalışanların yüzde 90 ile yüz yüze iletişime geçtik, tüm Türkiye’yi gezerek tüm İK süreçlerimizi anlattık, sorularını yanıtladık. Süreç sonucunda performans yönetimi, çalışma ortamı, kariyer gelişimi ve ödüllendirmeye ilişkin spesifik aksiyonlar hayata geçiriliyor.

BMW AG ile büyük bir proje yürütüyoruz; Retail HR. Bu proje sonunda Borusan Oto şirketimizin kilit İK süreçleri, BMW’nin süreçleri ile aynı şekilde yürütülüyor olacak.

Esnek çalışma var mı?
Esnek çalışma ve evden çalışma uygulamalarımız var. Evden çalışma ayda en fazla 2 gün. Bizim çalışma saatimiz 08.00-17.30 ama çalışan isterse 07.00-16.30’u veya 09.00-16.30’u seçebilir. Belirli dönemlerde esnek çalışma saatlerini değiştirebilir.

Haberin Devamı

Ofis çalışanlarının yüzde 20’si mühendis
Bünyesinde BMW, MINI, Land Rover ve Jaguar markalarını bulunduran Borusan Otomotiv Grubu’nun 1.242 çalışanı var. Çalışanların 274’ü gri yaka, geri kalanı ise beyaz yaka. Ofis çalışanlarının yüzde 10’unu yüksek lisans mezunu. Ofis çalışanlarının yüzde 20’sine yakını mühendis. Çalışanların yüzde 27’si kadın, yüzde 72’si erkek. Borusan Oto’nun şube sayısı ise 14.

Haberin Devamı

Bir mülakat anısı
“Kariyerimin ilk yıllarında bana bir mülakat yapıldı. Bir, iki müdür vardı mülakatta, o kadar kötü bir görüşmeydi ki, bana çok kötü, ters, negatif yaklaştılar, neye uğradığımı şaşırdım. Çıktığımda çok kötü hissediyordum, sonra bana iş teklif ettiklerinde çok şaşırdım. Sonradan öğrendim ki stres mülakatıymış. Bence benden sonra da bir daha uygulayan olmamıştır... Bir daha ne gördüm, ne duydum, ne yaşadım. Tam tersi mülakatlarda karşı tarafın kendini iyi ve doğal hissetmesi lazım diye düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!