Potansiyel yetenekleri ortaya çıkaracaklar

Güncelleme Tarihi:

Potansiyel yetenekleri ortaya çıkaracaklar
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2015 14:20

Üst düzey yönetici araştırma şirketi Odgers Berndtson, Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile yöneticilerdeki potansiyel yetenekleri ortaya çıkaracak. Kurumlar, yetenek olduğunu düşündükleri, gelişmesine ivme kazandırmak istedikleri yöneticilerini 18 ay sürecek ‘Stratejik Yetenek Geliştirme’ programına gönderebilecekler.

Haberin Devamı

Potansiyel yetenekleri ortaya çıkaracaklar
Üst düzey yönetici araştırma şirketi Odgers Berndtson, Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliğine giderek oluşturduğu “Stratejik Yetenek Geliştirme” programı ile yöneticilerdeki potansiyel yetenekleri ortaya çıkartmayı hedefliyor.

Odgers Berndtson Türkiye Kurucu Ortağı Ayşe Öztuna Bozoklar, Türkiye’nin her zaman övündüğü genç iş gücünü, dolayısıyla potansiyel yeteneklerini 10 yıl sonra kaybedeceğini ve bu nedenle mevcut yetenekleri ortaya çıkarabilmek için Boğaziçi Üniversitesi ile bir araştırma yaptıklarını söylüyor. Çalışma kapsamında Türkiye’nin önemli şirketlerinden 200 tepe yönetici ile birlikte ‘Yetenek Yönetimi Analizi’ yapılmış.

3 temel sorun
Araştırmanın sonucunda ‘yetenek yönetimi’ büyük çoğunluk tarafından önemli bulunurken, çalışmanın derinlemesine inildiğinde ‘stratejik uyum eksikliği’, ‘stratejik icra eksikliği’ ve ‘tepe yönetiminde sahiplenme eksikliği’ gibi üç ana sorun tespit edildi.

Bu çalışmanın ışığında Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte yöneticiler için bir çalışma programı hazırlandı. Program, üst düzey yöneticilerin birlikte yeteneklerini geliştirebilecekleri ve potansiyellerini ortaya çıkarabilmelerini amaçlıyor. Kurumlar, yetenek olduğunu düşündükleri, gelişmesine ivme kazandırmak istedikleri yöneticilerin çalışma programına katılması için Odgers Berndtson’a başvurabilecek.

Yaklaşık 18 ay sürmesi planlanan eğitim sırasında programa dâhil olan yöneticinin ilerleyişi hakkında altı ayda bir değerlendirmelerde bulunulacak. Bu sürenin altı ayında yöneticiler Boğaziçi Üniversitesi’ne gelerek derse girecekler. Süreç zarfında yöneticilerin, geliştirmekte oldukları yeteneklerini iş yerlerindeki projeler üzerinde nasıl uyguladıkları da sürekli takip edilecek.

Potansiyel yetenekleri ortaya çıkaracaklar
Programa katılan yöneticiler yılların getirdiği iş tecrübesinden sonra kısmen de olsa üniversiteye dönerek liderlik, sosyal beceriler, stratejik düşünme, küresel farkındalık, girişimcilik gibi konularda kendilerini geliştirme imkanı bulacaklar.

CEO’lar orkestra yönetecek
‘Stratejik Yetenek Geliştirme’ çalışmaları kapsamında dünyaca ünlü orkestra şefi Rob Kapilow’un, Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde What Makes it Great isimli bir performans sergileyecek. İş dünyası, akdemi ve sanat arasında bir köprü kurmayı hedefleyen etkinlik 14 Nisan’da Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da yapılacak. Aralarında Denizbank CEO’su Hakan Ateş’in de bulunduğu yöneticiler de orkestrayı yönetecek.

Üniversiteler mezunları ile güçlenir
Boğaziçi Üniversite Rektörü Gülay Barbarosoğlu ise bu çalışmanın üniversite-mezun ilişkisine güzel bir örnek olduğunu belirterek “İyi bir üniversite ancak mezunları ile beraber güçlenir” diye konuştu. Bu hamlenin hem Boğaziçi hem de diğer üniversiteler için mezunlara ulaşma adına çok önemli olduğunu belirten Barbarosoğlu, üniversitenin Türk toplumuna çeşitli boyutlarda katkısı olduğunu ve mezunların bu noktada çok önemli olduğunu vurguladı.

14 Nisan’daki etkinlik hakkında da konuşan Barbarosoğlu, orkestra şefi teriminin zor bir takım çalışmasının nasıl başarılı olabileceğini ifade etmekte kullanıldığını, orkestradaki birbirinden farklı unsurların iyi yönetilmesinin iş dünyası ile bağlantılı olması nedeniyle bu etkinliğin anlamlı olacağını belirtti.

BAKMADAN GEÇME!