Kariyer ve eğitim artık cepte

Güncelleme Tarihi:

Kariyer ve eğitim artık cepte
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 17:21

Şirketler, Teknolojik İK Zirvesi’nde, İK süreçlerini nasıl dijitalleştirdiklerini anlattılar. Zirvenin en dikkat çeken sunumlarından biri Vodafone’un Kariyer Cepte uygulması ile Kamil Koç’un hostlar için geliştirdiği mobil oyun oldu.

Haberin Devamı

Boğaziçi Eğitim, 21 Ocak’ta İnsan Kaynakları Yönetiminde Dijital Uygulamalar Teknolojik IK Başarıları Zirvesi düzenledi. Etkinlikte kurumsal organizasyonlarda insan kaynakları fonksiyonlarının teknoloji etkileşimi ile dijital dünyada nasıl daha başarılı entegrasyonlar sağlanabilir, uygulamadaki en pratik ve başarılı uygulamalar neler olabilir, örnekleri nelerdir? insan kaynağı yönetimi kavramındaki tüm bileşenlerde dijital dünyanın sağladığı kolaylıklar nelerdir konularına değinildi.

Hostlar cep telefonundan oyun oynayarak öğreniyor
Etkinliğin bir başka oturumunda ise Kamil Koç İK Uzmanı Pakize Güleç ve Organizasyonel Gelişim ve Eğitim Birim Yöneticisi Mert Önen, Dijital Okuryazarlığı Olmayan Çalışanlarla Dijital Alanda Çalışma konulu bir sunum yaptı. 5.500 kişinin çalıştığı Kamil Koç’ta çalışanların yüzde 90’ı lise ve altı eğitim almış. Personelin büyük bir kısmının çalışma alanı otobüs. Sürekli yollarda olan bu ekibin toplanıp eğitim alması da zor. Bir diğer konu da zaten eğitim almayı sevmemeleri. Bu sorunu mobil oyunlarla çözmüşler. Telefonlarından bilgi yarışmasına katılır gibi soru cevaplıyorlar, çalışma arkadaşlarıyla yarışıyorlar. 12 saatlik bir yolculukta hostun 10 saatini oturarak geçirdiğini anlatan Önen, bu sürede Kamil Koç’un hazırladığı oyunlarla eğitimleri tamamlayabildiklerini anlatıyor: “İzmir’den Ankara’ya giden bir otobüste yolcu Ankara’daki durakları sorabilir. Host İzmirliyse bu durakları bilemez. Cep telefonundan oynanabilen bu oyunlarla güzergahları, şirketle ilgili bilgileri akılda kalıcı bir şekilde öğretebiliyoruz” diyor.

10 pozisyondan 7’sini içeriden dolduruyorlar
Zirvede Vodafone Türkiye’deki Dijital Kariyer Yönetimi’nden bahseden Vodafone Kariyer Planlama ve Danışmanlığı Yöneticisi Esra Okuş ve Vodafone Organizasyonel Verimlilik YöneticisiMerve Güray, Vodafone çalışanlarının kariyer planlarını çeşitlendirmek amacıyla hayata geçirdikleri Kariyer Patikaları ve mobil uygulaması Kariyer Cepte’den bahsettiler. Kariyer Cepte ile çalışanlar şirket içinde farklı hangi pozisyona geçebileceklerini görüyor ve isterlerse bu yönde değişiklik yapıyorlar. Uygulama aynı zamanda çalışana geçmek istediği pozisyon için hangi eğitimleri alması gerektiği gibi bilgileri de veriyor. Bunun yanında Kariyer Danışmanlığı uygulaması da çalışanlara kariyer hedefleri doğrultusunda destek olmayı hedefliyor. Çalışanların kendi özelliklerine, kariyer hedeflerine, ilgilendikleri rollere yönelik danışmanlık vererek kendi kariyer patikalarını çizmelerine yardımcı oluyorlar. Aldıkları geribildirimlerde ‘Kariyer Hedeflerinin Gerçekleştirilmesine Olan İnancı’ göstergesinde geçen seneye oranla +8 puanlık bir artış, bağlılıklarında ise +4 puanlık bir artış görülmüş. Ayrıca açılan 10 pozisyondan 7’sini de içeriden doldurmaya başlamışlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!