İşe alımı dijitalleştirdi

Güncelleme Tarihi:

İşe alımı dijitalleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 13:42

İşe alım süreçlerini dijitalleştiren ilaç firması Abdi İbrahim, bu sayede ortalama 30 bin adayı, 3 ila 4 hafta içinde en iyi 200 adaya indirebiliyor, bu da dolar bazında kişi başı işe alım maliyetlerinde yüzde 15 azalma, eğitim başarı oranında da yüzde 13’lük artış sağlıyor.

Haberin Devamı

Bu yıl sonuna kadar en 200 tıbbi tanıtım temsilcisi ve ürün yöneticisini işe alacak olan Abdi İbrahim, yeni mezunlar ve ilaç sektöründe deneyim sahibi olmayan genç profesyonellerin başvurularını bekliyor. Abdi İbrahim İK Direktörü Hakan Onel, “2020 vizyonumuz kapsamında belirlediğimiz en önemli hedefimiz dünyanın en büyük 100 ilaç şirketi arasına girmek ve bu ligde kalıcılığımızı korumak. Bu iddialı hedefe giden yolda en önemli güçlerimizden birisi insan kaynağımız. Büyüme planlarımızı desteklemek için amacı ile her yıl önemli oranda işe alım yapıyoruz” diyor.

İşe alım süreçlerini de dijitalleştiren Abdi İbrahim, toplu işe alım projelerinde daha iyi bir aday deneyimi yaşatmak, dijitalleşmeyi en üst düzeye taşımak ve en doğru araçlar ile doğru aday seçim sürecini yürütmek üzere Psytech Türkiye ile iş birliği yaparak bir dizi yeniliği hayata geçirdi. Onel, “Her işe alım sürecinde ortalama 30 bin adayın, 3 ila 4 hafta içinde en iyi 200 adaya indirildiği bu yoğun proje tamamı ile dijital olarak yürütülüyor. Dolar bazında bakıldığında kişi başı işe alım maliyetlerinde yüzde 15 azalma söz konusu. Öte yandan ölçüm araçları ve envanterler kullandığımız dönemde, eğitim başarı oranında yüzde 13’lük artış gerçekleşti. Sürecin yönetimine ayırdığımız zaman kaynağında ve hata oranlarında önemli ölçülerde iyileştirme gerçekleştirmiş olduk” diyor.

Haberin Devamı

ÖN ELEME YAPAY ZEKADAN
Proje süresince, adayların haftanın 7 günü şirkete ulaşabilecekleri bir aday iletişim hattı kuruluyor. İster telefon ister e-posta kanalı ile adaylar şirkete ulaşıp, sürece dair tüm sorularına yanıt bulabiliyorlar. Mülakat saatlerini de adaylar belirliyor. Adaylar bir uçuş check-in işlemi yapar gibi mobil cihazları ile kendileri için en uygun oturumu seçebiliyorlar. Adayların ön elemesi, Abdi İbrahim için Psytech Türkiye tarafından oluşturulmuş psikometrik test tabanlı ‘yapay zeka’ olarak adlandırılan algoritmalar tarafından el değmeden yapılıyor. 30.000 aday, en uygun yaklaşık 1.000 adaya bu algoritmalar tarafından otomatik olarak düşürülüyor. En uygun olarak nitelendirilen 1.000 adayın da uluslararası akreditasyonlara sahip psikoloji kökenli danışmanlarca değerlendirme merkezlerinde değerlendirildiğini söyleyen Onel, “Adayların sürecin son aşamasında katıldığı eğitim programındaki performanslarını, seçim sürecinde katıldıkları test ve envanter sonuçları ile analiz ediyoruz ve adayların test skorları ile eğitim performansları arasında çok yüksek korelasyonlar saptıyoruz. Kullandığımız test ve envanterler ile adayların eğitimden alacakları puanları öngörebiliyoruz. Bunun yanında eğitim başarı oranımızın yüzde 13 arttığını görmek doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!