İK’cı astrolog gibi olmalı

Güncelleme Tarihi:

İK’cı astrolog gibi olmalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 12:25

IRC Global Executive Search Partner Yönetim Kurulu Üyesi, beyin avcısı Marco Alemagna, 11-12 Şubat 2015’te Management Center Türkiye tarafından düzenlenen İnsan Kaynakları Zirvesi’nde “Etki Yaratan Yetenek Yönetimi Ekosistemi” başlıklı bir konuşma yaptı. Alemagna, yetenek yönetiminde yeni trendleri ve “değişkenlik, belirsizlik, karmaşıklık ve muğlak ortamda” yeteneği bulmak ve tutmak için İK yöneticilerinin neler yapması gerektiğini anlattı.

Haberin Devamı

Bugünkü çocukların yüzde 65’inin gelecekte “bugün olmayan” işlerde çalışacağını söyleyen Alemagna, “Çocuklarımızı bu işler için hazırlamak durumundayız. Bu da İK yöneticileri olarak bizim her zamankinden daha çok astrolog olmamızı gerektiriyor” dedi.

Yetenek konusunda global bir savaş olduğunu söyleyen Alemagna, “Global olarak yetenek azalıyor, fırsatlar çok fazla ama yetenek o kadar değil. Geçtiğimiz günlerde bir İtalyan şirketi için aradığımız İK yöneticisini İtalya’da bulamadık, Fransa’da bulamadık, Rusya’da bulduk. Böyle bir durum 2-3 yıl önce yoktu. Yeteneği artık her yerde arıyoruz” dedi.

Alemagna’nın yetenek yönetimi üzerine tavsiyeleri şöyle:
- Değişen iş ortamına ve yeni rollere uyumlu, çalışanların şirket stratejileriyle bağını kuracak özgün yetenek stratejileri geliştirilmeli.
- İşe alım stratejisi yetenek stratejilerine göre yeniden yapılanmalı.
- İşe alımda yetkinliklere değil potansiyele odaklanılmalı
- Yetenek havuzunu güçlendirmek için daha çok rotasyon olmalı, koçluk, eğitim verilmeli.
- İş süreçleri Y kuşağına göre yenilenmeli.
- Çalışma koşulları, ödül ve yan hak paketleri, çalışana sunulan değerler, verilen mesajlar kişiye özel hale getirilmeli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!