Gönüllüler sınır tanımıyor

Güncelleme Tarihi:

Gönüllüler sınır tanımıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2011 13:25

İlaç şirketi Lilly’nin bu yıl duyurduğu Sınır Ötesindeki Kalpler adını taşıyan sosyal sorumluluk projesi ile her yıl 200 Lilly gönüllüsü, dünyanın yardıma muhtaç bölgelerinde 15 gün boyunca sosyal hizmet görevlerinde çalışıyor.

Haberin Devamı

Lilly, 2011 yılının başında çalışanlarının katılımına yönelik yeni bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiğini duyurdu. Sınır Ötesindeki Kalpler (Hearts Abroad) adını taşıyan program aracılığıyla, 2011 yılında 200 Lilly gönüllüsü, dünyanın yardıma muhtaç bölgelerinde 15 gün süreyle çeşitli sosyal hizmet görevi yürütecekti. Programa 52 ülkeden 1.800’den fazla Lilly çalışanı başvurdu. Bu başvurular arasından 200 Lilly çalışanı seçildi ve Şubat 2011’de bu isimler ve çalışacakları ülke ve tarihler duyuruldu. Projeye Türkiye’den Lilly İlaç Tıbbi Satış Mümessili Özlem Çam katıldı. Programa katılmadan önce de bazı sosyal sorumluluk projelerinde görev aldığını söyleyen Çam, bu projenin farklı olduğunu söylüyor: “Bu kez, kendini küresel ölçekte insan sağlığının iyileşmesine adamış bir kurumun gönüllüsü olarak çalışacaktım. Dünyanın farklı bir bölgesinde kültürleri, dilleri bana tamamen yabancı insanların arasında yaşayıp onların karşılaştıkları sorunları görmeyi, bu sorunlarla mücadele edip çözümün bir parçası olmayı istedim. Önce yöneticimle sonra da ailemle görüşüp Sınır Ötesindeki Kalpler programına başvurmaya karar verdim.” 

Haberin Devamı

Tayland’da çocuklara İngilizce öğretti
Özlem Çam, Sınır Ötesindeki Kalpler programı kapmasında Ağustos ayında, Tayland’a giderek 15 gün boyunca bir anaokulunda İngilizce öğretmenliği yaptı. Tayland’da anaokulları, öğlen 12:00’ye kadar açık olduğundan, gönüllüler saat 12:00’den sonra da ilkokul bir ve ikinci sınıfların derslerine katılarak İngilizce öğretmenliğine devam ettiler.Çam, bir günlerinin nasıl geçtiğini şöyle anlatıyor: “Sabah, kaldığımız yerden servislerle alınarak çalıştığımız okullara bırakılıyor ve hepimiz sınıflarımıza gidiyorduk. Ekip içerisindeki beş arkadaşım okulların farklı sınıflarında, iki arkadaşım huzurevinde, bir arkadaşım da hastanenin hemşirelik bölümünde İngilizce öğretmenliği yaptı. Burada temel amaç İngilizce eğitimi vermekti. Tayland’da eğitim gerçekten karmaşık bir sorun. İki hafta boyunca çok basit şeyleri, numaralar ve alfabeyi şarkılarla ve oyunlarla öğrettik.” Tayland’da geçirdiği 15 günlük deneyim Çam’a çok şey katmış en başta da stresi yönetmeyi. Çam, “Bu deneyim, bakış açımı çok değiştirdi ve Tayca ‘Mai Bpen Rai’ (endişeye gerek yok) deyişinde de belirttiği gibi stresi kontrol altına almam gerektiğini öğretti. Din, dil ve ırk ne olursa olsun insanların tek bir amaç için bir araya geleceğini anladım” diyor. Lilly bu projeyi Cross Cultural Solutions (CSS) adlı bir sivil toplum kuruluşuyla birlikte hayata geçirdi. Lilly’nin proje için ayırdığı kaynak ise 1 milyon dolar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!