Genel müdür hasatta

Güncelleme Tarihi:

Genel müdür hasatta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2018 00:00

Raffles İstanbul, sürdürülebilir bir dünya için Planet 21 projesine dahil oldu. Otelin Genel Müdürü Christian Hirt ve Pazarlama Direktörü Deniz Met de bu kapsamda Komşuköy’e gidip organik ürünlerin hasatına katılıyor.

Haberin Devamı

Genel müdür hasatta
Accor Hotels grubuna bağlı otel zincirlerinden Raffles İstanbul, grubun 2011’de globalde başlattığı ‘Planet 21’ adlı projeye dahil oldu. Atık yönetimi, enerji ve suyun verimli kullanılması, yerel topluluklarla işbirliği gibi konulara odaklanan proje, sürdürülebilirliğin hem otel çalışanları hem de otelde kalan müşteriler tarafından benimsenmesini amaçlıyor. Konu hakkında Hürriyet İK’ya konuşan Raffles İstanbul Genel Müdürü Christian Hirt, projenin insanlar, müşteriler, otel binası, yemekler, toplum ve partnerler olmak üzere 6 bölümden oluştuğunu aktarıyor. İnsanlar bölümü otel içindeki çalışma koşullarının geliştirilmesi, iş-özel hayat dengesinin sağlanması, cinsiyet eşitliği, çalışanlara yönelik sürdürülebilirlik eğitimlerini kapsıyor. Raffles İstanbul Pazarlama Direktörü Deniz Met’e göre de müşterilerin otelden memnun kalmaları ile otel çalışanlarının mutlu olmaları arasında çok önemli bir bağlantı bulunuyor. Bu nedenle çalışanların mutlu ve yaptıkları işten tatmin olmalarına öncelik veriliyor.

Çalışanlara verilen sürdürülebilirlik eğitimleri ile farkındalığın artması hedefleniyor. Sürdürülebilirliği yaşam tarzı haline getirmeleri ve öğrendiklerini sadece işyerinde değil özel hayatlarında da kullanmaları için çalışanlar teşvik ediliyor. Sürdürülebilirliğe uygun ücret politikalarında da çok dikkatli davrandıklarını belirten Christian Hirt, “Accor grubuna bağlı otellerin genel müdürlerinin en az yüzde 30’unun
Genel müdür hasatta

kadın olmasına dair bir hedef var. Raffles İstanbul’da da yöneticilerin yüzde 40’ı kadın” diyor.

MÜŞTERİLER DE KATILIYOR
Planet 21 kapsamında sürdürülebilir dünyaya katkı için otel müşterileri de teşvik ediliyor. Bu amaçla ‘Plant for planet’(Dünya için ekin) isimli bir proje geliştirilmiş. Projede otelde kalan müşterilere çarşaflarının, havlularının her gün değiştirilmesini isteyip istemedikleri soruluyor. Müşteriler her gün değişmesini istemezse, buradan elde edilen tasarrufun yarısı ağaç dikimine ayrılıyor. Müşterilerin sürdürülebilirliğe katkı yapmasının bir başka yolu da Gaziantep’te özel olarak tasarlanan geleneksel Kutnu sanatı ile üretilen ürünleri satın almak. Deniz Met’in verdiği bilgilere göre artık sadece 4 kutnu ustası kalmış. Raffles İstanbul, bu ustaların yaptığı ürünleri müşterilere satıyor. Elde edilen gelirle ustaların çok fazla emek ve zaman isteyen kutnu sanatını genç nesillere öğretmesi destekleniyor, bu sanatın devam etmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

GENEL MÜDÜR HASATA GİDİYOR
Raffles İstanbul, Planet 21 projesinin partnerler bölümü kapsamında organik tarım köyü Komşuköy ile de ortaklık yapıyor. Komşuköy’den alınan organik, mevsimlik sebzeler Koruncuk Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na bağışlanıyor. Christian Hirt ve Deniz Met de hasata katılarak köylülere yardımcı oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!