Geliştiren Yönetici Programı’na iki mükemmellik ödülü

Güncelleme Tarihi:

Geliştiren Yönetici Programı’na iki mükemmellik ödülü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 18:18

Eczacıbaşı Topluluğu, yönetici geliştirme programı ile Brandon Hall Mükemmellik Ödülleri’nden bir bronz, bir altın madalyayla döndü.

Haberin Devamı

Eczacıbaşı Topluluğu, bu yıl 21.’si gerçekleştirilen Brandon Hall Mükemmellik Ödülleri’nde başvurduğu iki kategoriden “Ölçümleme” kategorisinde bronz, “Eğitimin Geri Dönüşü” kategorisinde ise altın madalyaya layık görüldü. Her iki ödülün ortak uygulaması olan Geliştiren Yönetici Programı 2012’den beri yürütülüyor. Programın temel hedefi topluluk genelinde ortak bir yönetim anlayışı ve gelişim kültürü geliştirmek.

Geliştiren Yönetici 3 ana modül, 1 takip modülünden oluşan ve yaklaşık 8 ayda tamamlanan bir program. Programın sınıf eğitimi bölümü 6.5 gün. Hedef kitlesi toplulukta insan yönetimi sorumluluğu bulunan tüm pozisyonlar olarak tanımlandı ve katılımı zorunlu tutuldu. Progra 2012 yılında hayata geçmesi ile birlikte CEO da dahil olmak üzere tüm üst yönetim bu programın katılımcıları arasında yer aldı. Bugüne kadar programa 443 kişi katıldı.

CEO’dan yöneticilere mektup gidiyor
Program hakkında bilgiler veren Eczacıbaşı Eğitim ve Geliştirme Müdürü Deniz Uzunçarşılıoğlu, “Programın kendine özel bir logosu ve görselleri var ve her bir seanstan önce ve sonra katılımcılara bu görsellerle renklendirilmiş hatırlatmalar, ödevler iletiliyor. İlk seans öncesinde katılımcılara CEO’muz tarafından imzalanan ve Eczacıbaşı yöneticileri olarak kendilerinden beklentilerin dile getirildiği, bu doğrultuda programın neden önemli olduğunun vurgulandığı kişiye özel mektuplar veriliyor, katılımcılardan da programla ilgili üzerine düşenleri yerine getireceğine dair bir taahhüt alınıyor. Programa başlamadan önce program hedeflerine bağlı bir 360 derece yetkinlik değerlendirmesi yapılıyor, aynı değerlendirme programın en sonunda yineleniyor. Her bir seansta katılımcıların o seansla ilgili aksiyon planları oluşturmaları istenmekte ve bir sonraki seansta bu planların gözden geçirilmesi sağlanıyor. Program, tüm dokümanlarının katılımcılarla paylaşıldığı, videoların yer aldığı bir portal ve sınıf eğitimlerinin tamamlanmasından bir süre sonra kullanıma açılan bir e-öğrenme uygulaması ile destekleniyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!