Güncelleme Tarihi:
Seçilen girişimler 26-28 Şubat’ta Antalya’da düzenlenecek 7. Startup Turkey organizasyonuna katılacak, yatırımcılarla görüşme yaparak girişimlerini büyütmeye çalışacaklar. Seçilen girişimlerden bazıları şöyle:
Networking için
Chain: Chain, etkinliklerde çevrenizde bulunan profesyonellerle tanışabilmenizi sağlayan mobil uygulama. Uygulama aracılığıyla çevrenizdeki profesyonellerin iş geçmişlerini görüntüleyebiliyor, ilgi alanlarını öğrenerek daha etkili networking yapabiliyorsunuz. Chain’in kurucusu Kemal Aydın (25), “Üniversitede seminerlere katılıyordum. Ancak tanışmak istediğim kişilere bir türlü ulaşamayınca keşke bir uygulama sayesinde insanların profillerini görüp tanışabilsem dedim. Sonucunda da Chain ortaya çıktı” diyor.
Sanatçılara özel
İyi Sahne: İyi Sahne, sanat performans profesyonellerinin kendilerini listeyebilecekleri, keşfedilip verdikleri hizmetler özelinde rezerve edilebilecekleri bir pazaryeri girişimi. Şubat sonunda 250 sanatçı ile çalışmaya başlayacaklarını belirten İyi Sahne’nin kurucusu Sinan Zabunoglu (27), müzisyenlerden fotoğrafçılara, palyaçolardan kukla tiyatrolarına kadar geniş bir aralıkta yaklaşık 80’e yakın kategori bulunduğunu söylüyor.
Son odayı kapın
LastOda: LastOda, telefon ya da tablet üzerinden uygun bütçeli son dakika konaklama fırsatları sunan bir mobil uygulama. Oteller LastOda sisteminde henüz dolduramadıkları odalar için teklifler yayınlayabiliyor. 500’e yakın otelle çalıştıklarını belirten Burak Balkaya (27), “Bizim amacımız son dakika konaklamanın yarattığı pazarlık, araştırma, zaman kaybı gibi algıları ortadan kaldırarak misafirlerimize konforlu ve avantajlı bir konaklama deneyimi yaşatmak” diyor.
Manikür ofiste
İşte Manikür: Şirketlerin İK departmanları ile işbirliği yaparak manikürü iş saatleri içerisinde ofislere taşıyorlar. Müge Özcan Meydan (35), “Randevu ve ödeme işlemleri www.istemanikur.com. üzerinden online olarak yürütülüyor. Bir kahve molasında yapılacak işler listesinden bir iş eksiltilmiş oluyor” diyor.
Kaybolmayın
Buradan Oraya: 2009’da İstanbul’a taşınan Mark Zealey (29), 2 sene önce Buradan Oraya’yı kurdu. Londra’dan taşındığında bir yerden başka yere gitmekte zorluk çeken Zealey, dil de bilmediği için çok zorlanmış ve kendi uygulamasını yazmış. Bazı minibüs ve dolmuş güzergâhlarını da koyup bir yolculuk planlama sistemi yapmış.