Çalışanlar okul yeniliyor

Güncelleme Tarihi:

Çalışanlar okul yeniliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2018 00:00

2008 yılında biri İtalyan, ikisi Hollandalı 3 expat tarafından Türkiye’de kurulan Japon ilaç şirketi Astellas, kuruluşunun 10 yılında 10 okulu yeniliyor. Sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verdiklerini anlatan Astellas İK Direktörü Esra Yazıcı, “Çalışanlar da sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyorlar, bu da aidiyeti arttırıyor” diyor.

Haberin Devamı

Çalışanlar okul yeniliyor
2008 yılında Türkiye’de kurulan Japon ilaç firması Astellas, Türkiye’deki 10. yılında sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verdi. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile çalışmaya başlayan şirket 10. yılında 10 okulu yenileyecek.

2009’da şirkete katılan ve İK adına her şeyi sıfırdan kurduklarını anlatan İK Direktörü Esra Yazıcı, “Son birkaç yıldır LÖSEV ile çalıştık, dükkan satışı yaptık. Bu sene 10. yılımız biraz daha çocuklara, ülkeye dokunan şeyler yapalım dedik. O yüzden TOG ile çalışmaya karar verdik, hem çocuklar, hem ülke, hem de çalışanları dahil etme olanağı oldu” diyor. Toplum Gönüllüsü gençlere yapılan çağrı ile tüm Türkiye’de ihtiyaç sahibi okullar belirleniyor, sene boyunca farklı bölgelerde çalışmalar yapılıyor. Projenin ilk ayağında Şanlıurfa, Suruç Yukarı Karıncalı İlkokulu ve Ortaokulu yenilendi, ikinci ayağında Sivas, Asarcık İlköğretim Okulu yenileme çalışmaları yapıldı. Projenin üçüncü ayağı ise Adıyaman Bağdere İlkokulu idi. Proje kapsamında okulların iç ve dış duvar boyamalarından eğitsel çizimlerle süslenmesine, ders masalarının tamirine, okul bahçesinin düzenlenmesinden ağaç dikimine kadar birçok çalışma gerçekleştiriliyor. Sene sonuna kadar 10 okul yenilemiş olacak. Yazıcı, “Çalışanların da yüzde 24’ü katılıyor, birebir restorasyon yapıyorlar. Ayrıca TOG ile bir proje daha yaptık, her sene ofiste yılbaşı çekilişi yapardık herkes birbirine hediye alırdı, bu yıl Diyarbakır’da bir okulda okuyan çocuklara hediyeler, kışlık kıyafetler aldık. Çalışanlar sosyal sorumluluk projelerine çok ilgili. Çalışanlarımızın yaş ortalaması 34. Genelde Y jenerasyonu ağırlıklı. O yüzden stabil bir şeydense onlara farklılıklar sunabiliyor olmak kritik. Siz kendinizi ne kadar geliştirmek isterseniz biz elimizden geleni yapacağız diyoruz. Bu sene ve önümüzdeki yıllarda sosyal kulüplere daha ağırlık vereceğiz” diyor.

ÇALIŞANI İKİ ŞEY BAĞLIYOR
Sosyal sorumluluk projelerinin şirkete aidiyeti de arttırdığını söyleyen Yazıcı, “Çalışanları şirkete iki şey bağlıyor. Aile gibi hissediyorlar ve şirketin geleceğini çok parlak görüyorlar. Birbirimizle her şeyi konuşuruz, kim ne zaman evlendi, kimin çocuğu var, 23 Nisan’da çocukları çağırdık şirkete. Çalışan neye önem veriyor? Onu bulup ona dokunursak o bağı daha da sağlamlaştırırız diye düşünüyoruz. Aidiyet o anlamda yüzde 82-83’lerde. Biz, satış kadromuza araç seçiminde tercih ettiği rengi dahi sorarız” diyor.

TÜM ÇALIŞANLARI YURTDIŞINA GÖTÜRÜYORLAR
Astellas İlaç’ın Türkiye’de 112 çalışanı var. Genel merkezde çalışanların yüzde 68.5 kadın. Üst yönetimde de 4 kadın, 3 erkek var. Şirkette çarşamba günleri uzaktan çalışma, diğer günler ise esnek çalışma saatleri uygulanıyor. Çalışan sağlığına yönelik yoga, sağlıklı beslenme gibi uygulamaları olan şirket her yıl tüm çalışanlarını son 5 yıldır her yıl yurtdışına götürüyor. Hem gezi hem toplantı amaçlı. Daha önce Belgrad, Barcelona, Dubrovnik’e gittiklerini söyleyen Esra Yazıcı, çay servisi yapan çalışan dahil, 112 kişinin tamamını yurtdışına götürdüklerini söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!