Altın sertifikalı çimento şirketi

Güncelleme Tarihi:

Altın sertifikalı çimento şirketi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2016 16:00

Şirketlerin insan kaynakları uygulamalarını ödüllendiren Investor In People (IIP) değerlendirmesinde bu yıl Altın Sertifika ile ödüllendirilen Akçansa, Türkiye’de bu sertifikayı alan 4. firma olurken, dünyada da yüzde 7’lik dilime girmeyi başardı. Akçansa’nın İK Genel Müdür Yardımcısı Serkan Yorulmazlar ile İK süreçlerini konuştuk.

Haberin Devamı

Akçansa’nın nasıl bir çalışan profili var?
Çalışanların yüzde 40’ını beyaz yakalı, yüzde 60’ını ise mavi yakalı çalışanlar oluşturuyor. Beyaz yakalı çalışanlarımızın yüzde 80’i üniversite mezunu. Üniversite mezunu çalışanların da yüzde 60’ı mühendis.

‘İş’te eşitlik’ politikamızla kadınların her pozisyonumuzda çalışmasını teşvik ediyoruz. 2016 yılının ilk yarısına baktığımızda Akçansa’ya yeni katılanların yüzde 46’sını kadınlar oluşturuyor. 2015 yılı sonunda beyaz yakalı kadın çalışan oranımız yüzde 20 seviyesinde.

Kadın istihdamını arttırmak için neler yapıyorsunuz?
Dünya Ekonomik Forumu (DEF) çatısı altında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın himayesinde kurulan İşte Eşitlik Platformu’nda yer alarak İşte Eşitlik Bildirgesi’ni imzaladık.

Çimento sektöründe, diğer sektörlere göre kadın istihdamının daha az olması sebebiyle, özellikle fabrikalarda kadın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalara başladık. Emziren kadın çalışanlarımız için süt sağabilecekleri özel alanlar yaratmak amacıyla üç fabrikamız ve merkez ofisimizde aynı standartta, steril şartları sağlayan, konforlu “Anne Bana Süt Getir” odaları tasarladık.

Ladik Fabrika çalışanlarımızın eşleri ve Ladikli ev hanımlarını eğitip, üretim faaliyetlerine katılımlarını sağlayarak emeklerini ekonomik değere dönüştürme fırsat yarattığımız ‘Ladik Cam Atölyesi’ uygulamaları da devam ediyor.

100 KİŞİYİ İŞE ALACAKLAR
Bu yıl kaç kişiyi almayı planlıyorsunuz?
Bu yıl yaklaşık 100 kişiyi işe alıyoruz. Bu alımların yüzde 50’si uzman, mühendis ve müdür pozisyonları için, yüzde 50’si ise mavi yaka pozisyonlar.

Gençleri çekmek için neler yapıyorsunuz?
Üniversite kariyer günleri ve kariyer merkezleri, sosyal medya, kariyer siteleri, dijital iş görüşmesi gibi buluşma platformlarına ilave olarak gençlerimizin aktif katılımına, yenilikçi fikir ve projelerini uygulama fırsatı veren Akçansa Staj Programı, Betonik Fikirler Yarışması, Biyoçeşitlilik Yarışması, Üniversitelerde Seçmeli Çimento Dersi düzenliyoruz ve yenilikçi değer yaratan projeleri ödüllendiriyoruz.

Çalışanları şirkete bağlamak için neler yapıyorsunuz?
Akçansa olarak insan kaynakları misyonumuz bir liderlik anlayışının var olduğu, kurumsal ve bireysel gelişime odaklı bir şirket iklimi sağlamak. Her yıl düzenlenen liderlik toplantıları, liderlik stili anketi, organizasyonel iklim anketi, liderlik gelişim programları ile yöneticilerin liderlik yolculuklarında sürekli gelişim hedefliyor.

Yüksek performans gösteren çalışanların ve ekiplerin ayrıca ödüllendirilmesi amacıyla ‘Akçansa’dan Bir Gece’, ‘Performans Özel Ödüllendirmeleri’, ‘İcra Komitesi Özel Takdir Ödülleri’, ‘Yılın İSG Öncüleri Ödülleri’, ‘Ekip Ödülleri’, ‘Yılın Öneri Yıldızları Ödülleri’, ‘Kıdem Ödülleri’ gibi çeşitli takdir ve tanıma uygulamaları yürütülüyor.

Haberin Devamı

AKÇANSA’NIN 1.130 ÇALIŞANI VAR
AKÇANSA, Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşu olarak yapı malzemeleri üreticisi konumunda faaliyet gösteriyor. Akçimento Marmara, Ege ve Karadeniz Bölgeleri’nde faaliyet gösteriyoruz. Betonsa ise Karadeniz, Marmara ve Ege’de 35 hazır beton tesisinde üretim yapıyor. Şirketin toplam çalışan sayısı 1.130.

BAKMADAN GEÇME!