Adana’da oturuyor ABD’ye çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Adana’da oturuyor ABD’ye çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 12:42

Geçen hafta Hürriyet İK’da yayınlanan ve yoğun ilgi gören “Aylık 25.000 TL maaşla 1.000 yeni istihdam” haberinde, ABD’li şirketler için uzaktan çalışacak yetenekli kişileri bulan Crossover’ın Türkiye’de de faaliyete geçtiğini belirtmiştik. Konuyu detaylandıralım istedik ve Crossover Türkiye Genel Müdürü Sinan Ata, Crossover aracılığıyla iş bulan Serkan Bolat ve Şeref Acet ile buluştuk.

Haberin Devamı

Adana’da oturuyor ABD’ye çalışıyor
Bugüne kadar Türkiye’de 22 kişi Crossover üzerinden iş bulmuş. Serkan Bolat, Adana’dan finansal planlama ve analiz direktörü, Şeref Acet ise Ankara’dan büyük veri yazılım mühendisi olarak çalışıyorlar. Crossover, müşterileri ile “ABD’de bir çalışana verdiğiniz ücretin aynısını verirseniz, biz size dünyanın herhangi bir bölgesinden daha yetenekli bir çalışan bulabiliriz” şeklinde çalışıyor. Bu da, Türkiye’de Crossover üzerinden iş bulan bir kişinin, dolar üzerinden ödenen maaşının sektör ortalamasının üstünde olmasını sağlıyor.

Şirketler çalışanlardan haftalık 40 saati tamamlamalarını bekliyor. Haftanın hangi günlerinde, günün hangi zamanında veya nerede çalışılacağı tamamen kişiye kalmış. Acet, “Haftanın ilk 3 gününde 40 saati doldurup, diğer günler çalışmadığım oldu” diyor. Bolat da ABD’deki ekibin kendisine uyduğunu anlatıyor.

Adana’da oturuyor ABD’ye çalışıyor

Kişinin çalışma saatleri kendi bilgisayarına kurulan bir program sayesinde ölçülüyor. Bu programa bağlanıldığında, birkaç dakikada bir bilgisayarın kamerasından fotoğraf çekiyor ve klavyeye vuruşunu raporluyor.

Öncelik İngilizce
Crossover’da aranan pozisyonlara şirketin kendi internet sitesinden bakılabileceği gibi LinkedIn gibi sosyal medya araçlarından da ulaşılabiliyor. Başvurularda öncelikli olarak iyi İngilizce aranıyor. Daha sonra mesleki bilgiler geliyor. Adayların o pozisyona uygun olup olmadığı birçok zorlu test ile sınanıyor.

Değerlendirme süreci 2 aşamalı oluyor. İlk aşamada adaylar Crossover yetkilileri tarafından değerlendiriliyor. İlk aşama geçildiğinde aday havuzuna girmiş olunuyor. Crossover, adayları başvurdukları pozisyon dışında, uygun buldukları farklı şirketlere de önerebiliyor. İkinci aşamada ise şirket yetkilileri ile görüşülüyor.

Adana’da oturuyor ABD’ye çalışıyor

Crossover üzerinden iş bulanlar, çalıştıkları şirketlerin bordrosuna girmiyor. Dolayısıyla, SGK primlerini, sağlık sigortalarını ve gelir vergisini Türkiye’de kendileri ödemekle yükümlüler. 

Verimli çalışılıyor
Daha önce ofiste de çalışan Şeref Acet ve Serkan Bolat, verimli çalışma açısından uzaktan çalışmanın çok daha faydalı olduğunu belirtiyorlar. Bu da, iş için harcadıkları süreyi azalırken özel hayatlarına ayırdıkları zamanı arttırmış. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!