Güncelleme Tarihi:
Bu alanda restoran sayılarını arttıran zincir markalar yeni girişimciler arıyor. Bugün Türkiye’de 40 şubesi ile hizmet veren “Kasap Döner” markasının yıl sonuna kadar 25 yeni şube açacağını anlatan Global Restoran Yatırımları Genel Müdürü Bahar Özürün, “Bugün anahtar teslim 100 metrekarelik bir restoranın maliyeti 500 bin lirayı buluyor. Doğru lokasyonda ve 8 personel ile hizmet veren bir restoran aylık 150 bin lira ciro yapabiliyor” dedi.
33 MİLYARI DÖNDÜRÜYOR
- Türkiye’de ana ürün olarak sadece döner satan büfe ve restoranların sayısının 30 bini bulduğu tahmin ediliyor.
- Büfe ve restoranların yıllık cirosunun ise 33 milyar TL civarında olduğunu tahmin ediyoruz.
- Almanya’da 470 tüm Avrupa’da 800 civarı döner fabrikası bulunuyor.
- Sadece Almanya’daki fabrikalarda günlük 10 bin ton döner üretimi var.
- Almanya’da döner satışı yapılan 25 bin satış noktasında günde 20 milyon porsiyon satılıyor.Bunun yıllık cirosu ise 22 milyar Euro’yu buluyor.
5 YILDIR HIZLI BÜYÜYOR
- Sektör Türkiye’de de hızlı bir büyüme yakaladı.
- Uluslararası zincirler gelmeden gıda perakendesinde markalı zincir mağaza kavramı yoktu.
- Özellikle gıdada KDV oranının yüzde 8’e indirildiği 2006 yılından sonra yeme-içme sektöründe markalar hızla yaygınlaştı.
NE ZAMAN KAZANIRIM
- Franchise giriş bedeli 50 bin dolar. Bunun dışında aylık ciro payı, reklam kesintisi yok.
- Bugün markamıza yatırım yapmak isteyen bir kişi 100 metrekarelik bir dükkan için anahtar teslim yaklaşık 500 bin lirayı gözden çıkarmak zorunda.
- Yatırımın ortalama geri dönüş süresi lokasyona bağlı olmakla birlikte 18 ay ile 24 ay arasında değişiyor.
- Toplam 40 şubeye ulaştık. İnşası devam eden ve startı verilecek mağazalarımız ile 2016 yıl sonu hedefimiz olan 65’e ulaşacağız.
- 10 personel ile hizmet veren bir restoranın aylık geliri 150 bin lirayı buluyor. Bu restoranın aylık gideri ise ortalama 100 bin lira oluyor.