ICMG, Mersin'deki incelemelerini tamamladı

Güncelleme Tarihi:

ICMG, Mersindeki incelemelerini tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2006 21:37

Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (ICMG) Değerlendirme Komisyonu üyeleri, 2013 Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmak için başvuru yapan Mersin'deki incelemelerini tamamladı.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, HiltonSA Oteli'nde yapılan toplantıda, 2013 Akdeniz Oyunları'na en iyi biçimde evsahipliği yapmak istediklerini söyledi.

Heyetin 3 gün boyunca, sunulan dosyanın içeriğini ve dosyada yer alan konuları bizzat gezerek incelediğini belirten Aksoy, "Heyet üyeleri, yaptıkları inceleme çerçevesinde bazı tavsiyelerde bulundular. Aralık ayına kadar olan süreçte verilen tavsiyeler kapsamında yeni bir değerlendirme yaparak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Heyete, yaptıkları çalışma adına teşekkür eden Aksoy, "Beklentimiz, 2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de yapılmasıdır. Bu konuda merkezi hükümet ve Mersin olarak başta biz valilik olmak üzere büyükşehir ve altbirim belediye başkanları, sivil toplum örgütleri ve halkımızla hep birlikte bu organizasyona talibiz." diye konuştu.

Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi ICMG Değerlendirme Komisyonu Başkanı Fransız Jacques Grospeillet de, Mersin'de yaptıkları inceleme süresince sıcak ve sempatik bir ortamda karşılandıklarını ifade ederek, "Mersin'de dolu dolu 3 gün geçirmeyi hedefledik. Tüm kentlerin projelerini görebilmek için 3 gün fazla sayılmaz. Gördüğümüz kadarıyla burada tesisler ve sunulmuş olan projeler oldukça iyi durumda. Verilen taahhütlerin yerine getirilmesi açısından bakıldığında Türkiye'ye güveniyoruz" dedi.

Grospeillet, Mersin'in şansıyla ilgili soru üzerine, "Görmediğimiz diğer kentlerle kıyaslama yapmak mümkün değil. Fakat, Mersin'in adaylık dosyasını daha iyi duruma getirmesi amacıyla tavsiyelerde bulunduk. Projelerde belirtilen herşeyin gerçekleşeceğinden kuşkumuz yok. Çünkü genç, dinamik ve gelişmekte olun bir ülkede bulunduğumuza dair bir izlenim edindik. Halkın katkısı da projelerin gerçekleşmesinde önemli bir etken. Mersin'e iyi şanslar diliyorum" diye konuştu.

Bir başka gazetecinin ilk incelemenin Mersin'e avantaj veya dezavantaj sağlayıp sağlamayacağını sorması üzerine Grospeillet, "İlk olarak Mersin'e gelmemiz, aslında bir avantaj sağlıyor. Diğer kentlere göre projelerini geliştirmeleri açısından biraz daha zamanları olacak. Türkiye, büyük bir ülke. Hırvatistan küçük, Yunanistan ise orta boy bir ülke. Her ülke kendine göre proje hazırlayacak. Bu nedenle karşımızda 3 farklı dosya olacak" yanıtını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!