İçinizdeki ışık

İnsan kadehtir, ruh içindeki şarap Gövde borudur, ruh içindeki ses Hayyam, insanın ne olduğunu anlayabildin mi?

Büyüsel bir lamba, içinde ışık

İşte Hayyam böyle tarif ediyor insanı. Işık saçan bir lamba! Işık söndüğünde insan da ölüyor. Veya insan öldüğünde ışığı sönüyor.

Bazı lambaların ışığı çok parlak, bazıları zayıf. Bazı lambalar kirli, bazıları çok süslü. Her ikisi de içindeki ışığı dışarı veremiyor. Biri kirinden, diğeri kat kat süslerinden. Ne kadar çok çeşit lamba var!

Düşünün bakalım siz ne çeşitsiniz? Kendinizin lamba olduğunu varsayın ve düşünün. Işığınızı dışarı yansıtabiliyor musunuz?

AYDINLATAN LAMBA

Kendinize dışardan şöyle bir bakın. Sadece kendinizi mi aydınlatıyorsunuz, yoksa çevrenizde bulunanların gözleri mi kamaşıyor aydınlığınızdan?

Tabii kaygı ve tasalarla bulanıklaşmış bir lamba da olabilirsiniz. Veya karanlık düşüncelerle iyice kirlenmiş ve kendisini bile aydınlatamayan bir lamba olma ihtimaliniz de var... Ya da sadece kendini düşünen, kat kat süslerin ardında ışığı kararmış biri de olabilirsiniz. İyi düşünün.

Unutmayın ki, lambanın kendisini süsledikçe ışığı parlaklaşmaz. Işığı olmayan lambaların hepsi karanlıkta aynıdır. Farklı kılan ise, yaydığı ışık.

Sönük ya da parlak, ışık yaydığı sürece farkedilir. Ve lambanın içinden yayılan ışık çok kuvvetliyse, onu hemen görürsünüz ve gözleriniz kamaşır. Işığından başka bir şey göremezsiniz. Etrafı öyle bir aydınlatır ki, cazibesine kapılırsınız. Ve bu lamba son derece süssüz ve sade olabilir ama bilin ki, tertemiz ve şeffaftır. İçindeki ışık bozulmadan, değer kaybetmeden yansır.

Şimdi bir kez daha düşünün, siz nasıl bir lambasınız?

İçinizdeki ışığın dışarı yansımasına engel olan kirlilikleri temizlemeye başlayın. İşe bedeninizle başlayın. Çünkü içinizdeki ışığın dışarı yayılması için bedeninizin sağlıklı ve güçlü olması gerekiyor.

Bedeninizin sağlığı ise, düşünce ve duygularınızla bağlantılı. Düşüncelerinizi kirleten ne varsa, bütün bunları temizleyin. Düşünceleriniz, duygularınızı kirletir. Ve kirli duygular, ışığınızı sönükleştirir.

IŞIK HAYAT DEMEKTİR

Duygularınızı kirli düşüncelerden arındırarak bedeninizi güçlendirebilirsiniz. Unutmayın ki, bedeniniz, duygu ve düşünceleriniz yüzünden çok kolay hastalanabilir. Ve hasta bir bedenin ışığı da zayıf olur.

Işık, hayat demektir. Yaşam enerjisi yüksek olanların ışığı da parlak olur. İçinizdeki sevgi enerjisini serbest bıraktığınız zaman yaşam enerjiniz yükselir ve bedeninizin dışına yayılmaya başlar. Hem öylesine kuvvetli bir biçimde yayılır ki, sadece sizi değil çevrenizi de aydınlatır.

Düşünce ve duygularınız, içinde bulunduğunuz koşullar yüzünden iyice kirlendiyse ve siz bu kirlilikten nasıl kurtulacağınızı bilemiyorsanız, üzülmeyin. İçinizdeki sevgiyi uyandırmak için gayret gösterin. Bir kez içinizdeki sevgi enerjisi uyandıktan sonra tüm kirliliklerden bir anda arınırsınız. Özel bir gayret ve yöntem uygulamadan sadece sevin.

KAYITSIZ SEVMEK

Kendinizi ve kendinizin dışında bulunan şeyleri sevmek için gayret gösterin. Kayıtsız, şartsız ve koşulsuz sevmek için çalışın.

Kendi üzerinizde yapacağınız en değerli çalışma, içinizdeki sevgi enerjisini uyandırmak için yapa- cağınız çalışmalardır. Vakit kaybetmeden dikkatinizi içinize yöneltin ve derinlere gömdüğünüz sevgiyi bulup çıkartın. Bu müthiş enerjiyi keşfettiğiniz andan itibaren içinizdeki ışık da bütün parlaklığı ile yayılmaya başlayacak diyorum, Yasemin'ce...
Yazarın Tüm Yazıları