'İbo'dan başka kimse potaya bakmıyor'

Güncelleme Tarihi:

İbodan başka kimse potaya bakmıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2002 17:58

(A) Milli Takım'ın Bulgaristan, İsviçre ve Ukrayna ile yaptığı maçlarda başarılı bir performans ortaya koyan Hüseyin Beşok, "Arkadaşlarımız potaya pek bakmıyor. Rakiplerimiz de bunu çözdü. Ama finallerde bu böyle olmayacak. Hidayet ve Mehmet Okur'un da takıma katılmasıyla komple birtakım olacağız. (A) Milli Takımımız o zaman durdurulamaz.'' dedi.

Haberin Devamı

"GEVÅžEK DEVRANDIK"

A Milli Takım'ın, 33. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası Yarı Final Eleme Grubu 8. maçında dün akşam Ukrayna'ya 74-73 yenilmesinin Basketbol Federasyonu'na ait internet sitesine açıklamalarda bulunan Hüseyin,  Ukrayna maçını son saniyede yedikleri inanılmaz bir 3 sayılık basketle kaybettiklerini belirterek, ''Oyunun genelinde sürekli inişli çıkışlı bir grafik çizdik. Ukrayna'nın da bu galibiyete çok ihtiyacı vardı. Çok stresli oynadılar, bunu değerlendirebilirdik. Ama çok güçlü olduğumuz savunmada gevşek davrandık. Rakibin kısa oyuncuları bile çok rahat pota altına girip kolay bombeli atışlarla sayılar buldular'' diye konuştu.

"KENDÄ°MÄ° YETERSÄ°Z BULDUM"

Ukrayna maçının en skoreri İbrahim'in son periyottaki inanılmaz yüzdeli atışlarıyla öne geçtiklerini kaydeden Hüseyin, ''Ancak şans biraz da Ukrayna'nın yanındaydı. Kendi açımdan Bulgaristan, İsviçre ve Ukrayna maçlarını değerlendirdiğimde, sayı potansiyeli olarak iyi, ama ribauntlarda kendimi yetersiz olarak buldum. Eksikliklerim hala var. Ama çok daha iyi durumda hissediyorum kendimi. (A) Milli Takım ile yaptığım üç maç benim için çok iyi oldu. Kendime güvenim, aldığım süreyle doğru orantılı olarak sürekli gelişiyor. Potaya daha istekli bakıyorum açıkcası.'' Ddedi.
   Â
"YENÄ°LGÄ° BÄ°ZÄ° ETKÄ°LEMEZ"
   Â
Ukrayna karşısında aldıkları yenilginin ise kendilerini etkilemeyeceğini savunan Hüseyin Beşok, yarı final eleme grubunda önlerinde Hollanda ve Litvanya maçlarının olduğunu belirterek "Bana göre Ukrayna  mağlubiyetiyle grup liderliğini kaybettik. Ama İstanbul'da Hollanda veLitvanya ile yapacağımız maçları kazanarak finallere gitmek istiyoruz.Özellikle Litvanya maçı bizim için çok önemli. Litvanya karşısında deplasmanda aldığımız farklı mağlubiyeti biz bile  unutamadık. Prestijaçısından bu maçın ayrı bir önemi olduğunu düşünüyorum.'' diye konuştu.
   Â
"ARKADAÅžLAR POTAYA PEK BAKMIYOR"
   Â
Milli oyuncu, kendisi ve İbrahim'in dışında diğer oyuncuların maçlarda potayı fazla düşünmemelerinden yakındı.  NBA'de forma giyen Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur'un yanı sıra Mirsad'ın da hastalanarak takımdan uzak kaldığını vurgulayan Hüseyin, "Bu 3 arkadaşımız olmayınca maçlarda skor zorluğu çektik. Diğer arkadaşlar potaya pek bakmıyor. Rakiplerimiz de bunu çözdü. Bana ve İbrahim'e çok aşırı agresif savunma uyguluyorlar. Bu dönemlerde diğer oyuncuların da rahat atış bulmaları lazım. Ama finallerde bu böyle olmayacak. Hidayet ve Mehmet Okur'un da takıma katılmasıyla komple birtakım olacağız. (A) Milli Takımımız o zaman durdurulamaz.'' dedi.

Haberin Devamı


İBO: YAKA PAÇA İNDİRDİLER

Haberin Devamı

Dün akşamki maçın en skorer ismi İbrahim Kutluay da rakipleri karşısında son saniyelerde yaptıkları hücum sırasında rakip oyuncuların kendisini yaka paça yere indirdiğini, pozisyonun faul olduğunu, ancak maçın hakemlerinin faulü çalmadığını savundu.

İbrahim, Basketbol Federasyonu'nun internet sitesine yaptığı açıklamada, hakemlerin Ukrayna'nın kritik durumda olması nedeniyle kendisine yapılan faulü çalmadığını öne sürerek,  ''Ukrayna karşılaşması bizden ziyade onları daha fazla ilgilendiriyordu. O yüzden çok sıkıntılı oynadılar. Tüm olumsuzluklararağmen kazanabileceğimiz bir karşılaşmaydı. Oyunun başını ve sonunu çok iyi oynadık. Geriye kalan kısımlarında ise rakibi cesaretlendirdik. Mirsad'ın hasta olması bizi karşılaşma içerisinde çok etkiledi. Skor yükü bana ve Hüseyin'e kaldı. Aslında karşılaşmanınson bölümlerinde savunmada da rakibe çok fazla sayı şansı tanımadık. Tecrübemizle maça ortak olup, öne de geçtik. Ama üzerimizde müthiş birşanssızlık ve uğursuzluk var. Lokhmanchuk öyle bir üç sayılık attı ki biz bile sahada şaşırdık. Savunmanın üzerinden topu adeta savurdu. Şuta bakarsanız top çembere dahi değmeden girdi.''  dedi.

Haberin Devamı

"SADECE LİDERLİĞİ KAYBETTİK"

Yedikleri basketten sonra son hücumda herkesin elindeki topu kaybettiğini düşündüğünü kaydeden İbrahim, ''Hücumumuz sırasında herkes top kaybı yaptığımı zannediyor ama pozisyon fauldü. Beni yaka paça arkadan itekleyerek yere indirdiler. Ama rakibin kritik durumu yüzünden hakemler bu faulü çalamadı. Hedeften herhangi bir şaşma olduğunu düşünmüyorum. Sadece grup liderliği şansımızı kaybettik'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!