Hüseyin Avni Aker Stadı'nın bitmesi 1,5-2 yıl sürecek

Güncelleme Tarihi:

Hüseyin Avni Aker Stadının bitmesi 1,5-2 yıl sürecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2006 17:11

Hüseyin Avni Aker Stadı'nın ön fizibilitesini ve taslak çalışmalarını yapan Ballast Nedam firması yetkilileri, bugün stadyumda incelemelerde bulundu. Stadın bitmesi için 1.5 ile 2 yıllık bir süreye ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Ballast Nedam firması Uluslararası Proje Müdürü D. Hoogstraaten ve firma Mimarı Arnold Haevers, Hüseyin Avni Aker Stadı'nın yeniden yapılanmasıyla yeni stadyum inşası konusunda fizibilite ve taslak çalışmaları kapsamında Trabzon’a geldi. Konuyla ilgili bilgi veren Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Muzaffer Ermiş, firma yetkililerinin kendilerinin de görüşünü alarak detaylı bir inceleme yapacaklarını belirterek, "Firma, Avni Aker Stadı, Yavuz Selim sahası ve 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu da dahil bir spor kompleksi oluşturmak üzere proje hazırlayacak" dedi.

Firmanın Uluslararası Proje Müdürü Hoogstraaten, "Amacımız Trabzonspor'a hak ettiği stadyumu kazandırmak. Hüseyin Avni Aker mükemmel bir stat. Yeşili, konumu ve merkezi de güzel. Ama daha güzelini Trabzonspor’a kazandırmak istiyoruz. 1-2 ay kadar sürecek çalışmalar sonrasında 6 aylık sürede içersinde projeyi tamamlayıp çalışmalara başlamayı umuyoruz" dedi.

Hoogstraaen, stadın ne zaman biteceği konusunun ise projenin büyüklüğüne ve yapı tekniğine göre netlik kazanacağını belirterek, "Porto ve Ajax'ın statlarını göz önüne alırsak 1.5 ile 2 yıllık bir süreye ihtiyaç duyulduğunu söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!