Hürriyet.com.tr’ nin başarısıdır down sendromlu Cengizhan işe girdi

Hikayeyi hatırlayan vardır; hatırlamayan vardır. Okuyan vardır, okumayan.

O yüzden size önce özet geçeyim.

Haberin Devamı

Ya da boşverin özeti mözeti, siz en iyisi aşağıdaki linki tıklayın ve Cengizhan’ın hikayesini yeni baştan okuyun. Bu hikaye, sağlıklı çocukları olan bizlerin ne kadar saçma sapan şeylere takıldığımızı suratımıza çarparken, çocuğunun herhangi bir sağlık sorunuyla uğraşan anne babalara da ümit veriyor.

 

Bu hikayedeki tek üzüntü veren şey ne biliyor musunuz? Ülkemizin ve insanlarımızın engelli vatandaşlarımız konusundaki ilgisizliği, duyarsızlığı ve acımasızlığı. Sistemin berbatlığı hatta yokluğu. Hükümetin sağlık, işsizlik ve engelli vatandaşlar konusundaki tutumsuzluğu, umursamazlığı ve akıllıca düşünülmüş ileriye dönük doğru düzgün bir planının olmaması; egoların savaşı; yapılacak doğru işlerin, kişisel sorunlar bahane edilerek engellenmesi. Tüm bunların sonucunda da, olanın bu işte hiçbir suçu olmayan masum çocuklara, ana-babalara ve insanlara olması!

Haberin Devamı

 

Cengizhan’a iş bulmaya oldukça uzun zamandır uğraşıyoruz.

 

İstanbul’da, Matbaa Meslek Lisesi’nin Mezunlar Derneği Başkanı Sayın Soner Yalçınöz hakikaten inanılmaz destek oldu. Kendi dertlerini bir kenara bıraktılar Cengizhan için seferber oldular. McDonalds geçtiğimiz senelerde engelli çocuklara iş sağlanması amacıyla Beyaz Kelebekler diye bir proje yürütmüş. Ancak onlar bize İstanbul’da yer bulabildiler, o da Cengizhan için imkansızdı. Elma Yayınevi elinden geleni yapmayı denedi. Ankara Matbaacılar Odası Başkanı Hüseyin Gürbüz, Cengizhan ve ailesiyle bizzat görüştü ve olabilecek en uygun şartları araştırdı.

 

Bir sürü okur, yani sizler ne çok e-posta attınız! Down sendromlu çocukları olan aileler endişelerini ve dertlerini paylaştı. Okudukça ağlayıp ümitsizliğe kapıldığım da oldu, umut dolduğum da.

 

Bütün bu yardım eden kurum ve kuruluşların, şirketlerin sunduğu koşullarla Cengizhan’a en uygun olacak koşulları örtüştürmek zaman aldı.

Haberin Devamı

 

Ama OLDU!

 

Bu köşede yazmaya başladığım ilk günden beri mucizeler bir bir gerçek oldu. Hürriyet.com.tr, tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük bir özveriyle çalışan, kalbi kocaman bir ekibin ürünü. O yüzden hürriyet.com.tr’de hiçbir şey imkansız değil.

 

Cengizhan’ ın babası Naci bey’den aldığım hemen aşağıdaki e-posta beni havalara uçurdu.

 

Yonca

“mutludandamutlu”

 

***

Selam Yonca Hanım,

Size Cengizhan’la ilgili müjdeli haberim var. Temmuz ayının başında, Cengizhan SANEM Matbaası’nda işe başladı. Sizin yazınızı okumuşlar. İş Kur’u aramışlar ve onlar da Cengizhan’ı tavsiye etmişler.  Biz de matbaaya gittik görüştük sizden iyi olmasınlar ama çok iyi bir patronu var Cengizhan’ ın. Gizem Hanım; “Cengizhan mutlu olduğu sürece burada çalışacak. Biz onun istediği şekilde iş vereceğiz.” dediler. Bir hafta Cengizhan’ı kendi arabalarıyla getirip götürdüler. Daha sonra iş yerinin servisine geçti. Sabah 8’de gidiyor, akşam 7’de  geliyor. İşinden  çok memnun. Oradaki ustalar ve arkadaşları  Cengizhan’dan  çok memnunlarmış. “Ben Polatım. Okulda bana Polat Başkan derlerdi...” deyince bizimkisi herkese, iştekiler de ona “Polat Başkan” diye hitab etmeye başlamışlar. Bir masası var. Odasını grafik tasarımcı arkadaşıyla paylaşıyor. Öğleden sonraları da üretime katkıda bulunuyor. Çok mutlu. “Baba burası resmi daire gibiymiş.” diyor bana.

Haberin Devamı

Cengizhan 4 Temmuz’da M.E.Bakanlığı’nın  Özürlüler Memur Sınavına katıldı, 98 puan aldı. Birinci tercihimiz olan Ankara’yı kazanırsa, 15 Eylül’e kadar başlayacak. İnşallah oğlumuz memur da olacak. Her şey için çok teşekkür ederiz.

Naci Dönmez

 

Cengizhan Dönmez’in hikayesi

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/14400588.asp

Yazarın Tüm Yazıları