Hulki İlgün: Fenerbahçe tarih yazıyor

Güncelleme Tarihi:

Hulki İlgün: Fenerbahçe tarih yazıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2001 00:00


Hulki İLGÜN
Haberin Devamı

KANARYA'ların kupa ve ligde önüne gelen engelleri başarıyla tek tek aşması, taraflı tarafsız tüm sporseverleri mutlu ediyor.

Gelen son fakslardan biri de, Almanya'dan iş adamı Bünyamin Cantürk ve arkadaşlarına ait. ‘‘Aylar boyu sabrettik, nihayet özlediğimiz kanaryamıza kavuştuk. Özellikle Cimbom'dan sonra Gençler'i de tepelememiz hepimize büyük keyif verdi. Demek ki Mustafa hocamız (Sabırlı olun) derken bir bildiği varmış. Hele o Revivo ve Serhat'ın, uçan kanaryalar gibi atağa kalkmaları ve attığı goller, bizleri mest ediyor abicim. Şimdi bu takıma bir de sağlam Andersson'la akıllanmış Baliç’in girdiğini düşündükçe, artık kanaryamızı kimlerin tutacağını bilemiyoruz. F.Bahçe'miz panter gibi önüne çıkan rakipleri yener yutar, yeni tarih yazar diyoruz, sen ne dersin abicim?’’

Her zaman ne diyorsam yine aynı şeyi söylerim Bünyamin'cim. Bazı sevgili dostlarımın üzüleceğini bilsem de tek kelimeyle, ‘‘ALLAH’’ derim.

GÜZ GÜLÜ REVİVO

FENERBAHÇE'de son haftalarda oynadığı futbol, attığı ve attırdığı gollerle taraftarlarına büyük keyifler yaşatan Revivo, şimdi de şarkıcılığa soyundu.

ATV'de Faik Çetiner'e yılın şarkısı ‘‘Güz Gülleri’’ni söyleyince milyonlarca hayranı o'na daha da çok hayran oldu.

İstanbul Maltepe'den Galip Yumuk, Adana'dan Kenan Kaşlı ile Berlin'den Ayfer Yılmaz bir yanda Kanarya'larına olan sevgilerini dile getirirken, öte yanda Revivo için ‘‘Bu çocuk, hem şahane futbolcu, hem centilmen delikanlı, hem turizm elçimiz, hem de kısa zamanda Türkçe'yi öğrenip hepimizin sevdiği Güz Gülleri'ni söyleyecek kadar da sempatik Fenerbahçe'li. Revivo'yu kim nerede, nasıl bulduysa, vallahi helal olsun’’ diyorlar.

Revivo'dan Güz Gülleri'ni bende dinledim, bayıldım. O'nu bulan ve hamurunu yoğurup pişiren, Fenerbahçe'mize bu renkli günleri yaşatan Hulki abisinin Mıstığı, yani Mustafa Denizli'dir. Ona da helal olsun kardeşler.

Beşiktaş’a reçete

BEN Fenerbahçe'liyim... Bunu herkes bilir. 4 yıl üst üste Galatasaray şampiyonluğa ve UEFA Kupası'na yelken açarken, Fatih hocamı avuçlarım kızarana kadar alkışladım.

Benim Fenerbahçem'in başında böyle bir hoca olması için de dua ettim. Allah dualarımı kabul etti. Şimdi Mustafa Denizli ile yıllar sonra ‘‘Efsane Fenerbahçem’’e kavuştum. Bunları niye mi yazdım? Elbette Beşiktaş için. Beşiktaş taraftarı isyan ediyor.

‘‘Ağabey, tamam Nouma suçlu. Ama yıllardır yapılan yanlış transferlerde, Beşiktaş'ımıza 2.Sınıf bir görüntü veren yönetimlerde, Alpay'ı, Sergen'i, Oktay'ı ve Ertuğrul'u yuvadan uçaranlarda hiç mi suç yok.

Onun için bırakın Nouma'yı... Siz bu takıma bir Terim ya da Denizli bulamayan yönetime bakın. Scala zaten bugün var yarın yok. Çünkü o Beşiktaş'tan öte alacağı dolarcıkları düşünüyor’’ diyor.

Arkadaşlar, o kadar haklısınız ki, milyonlarca taraftar gibi bende çok şaşkınım. En doğrusu sabırla önümüzdeki maçları beklemekten başka çaremiz yok.

Hırsızlar cirit atıyor

FENER-Gençler maçından çıkıyoruz. Yanıma bir grup delikanlı geldi. Burunlarından soluyorlardı. Aralarında Zeytinburnu'ndan Birol Çelikten hepsinin tercümanıydı. ‘‘Hulki abimiz, stad gişelerinde hırsızlar cirit atıyorlar. Biletimizi alırken, çete halinde çalışan namuzsuzlar, turnike olmadığı için, gişe önüne yığılıp, ceplerimizde ne var, ne yok boşaltıyorlar. Bugün benim 150 milyonluk telefonumla, arkadaşlarımın da ceplerini duman ettiler. Lütfen bunu yazın. İlgililer hiç değilse, gişelere turnike yapsınlar da, bundan sonra kimseler çarpılmasın’’ dedi.

Bu konuda ben de yakınlarda çarpıldığım için, hemen cevabını verdim. ‘‘Sormayın çoçuklar. Geçen gün İslam Çupi'nin cenazesinde besmele çekip, tabutun ön tarafından girdim, arkasından çıkana kadar, ceplerimde ne var ne yok götürdüler. Cemaat o kadar kalabalıktı ki, hiçbir şey yapamadım, yutkunup kaldım. Ama sizlere söz veriyorum, olayı sevgili Bakanımız Sadettin Tantan'a ileteceğim dedim.’’

Şu an sözümü yerine getiriyor ‘‘İMDAAATTT TANTAN, İSTANBUL'DA HIRSIZLAR CİRİT ATIYOR. SOYULAN SOYULANA’’ diyorum.

Şey etmesini de bilmiyoruz!

Bu şey, eski ifadeyle ‘‘Teşaşür’’, yani işemekle ilgili ‘‘Şey’’. Gerçekten küçüğü olsun, büyüğü olsun, def-i hacet'lerimizi takiben yapılması gereken ameliyeyi, bir türlü beceremiyoruz.

Son günlerde taraftarlardan gelen şikayetlerin çoğunluğu da tuvaletlerle ilgili. En güzeli de Kadıköy'den Abdi Uşaklı ve arkadaşlarının satırları. ‘‘Babacım, stat dedik, Başkan Yıldırım sihirbaz gibi bize 3-5 ayda en güzelini yaptı. Tuvalet desen, sanki saray. Ama içine edenler, insan değil be abicim. Ulan çişini etmişsin, o zıkkım izmariti pisivuar'a atıpta boruları niye tıkarsın be adam. Hadi o küçüktü diyelim, ya büyük için ne söyleyim abicim. Sanki o canım musluklar, taharat için yapılmamış da, süs için konmuş gibi. Adam, çeksene şu sifonu. Hayır çekmez. Neymiş, maç başlamış da, acelesi varmış deyyusun!. Hadi canım sende. Vallahi bu millet adam olmaz abicim. Haksızsak, haksızsın de.’’

Ne demek kardeşim. Hemde yerden göğe kadar haklısınız. Rahmetli babam söylerdi. ‘‘Kıçına hakim olmayan, hiç bir şeyine hakim olamaz’’ derdi. Ne güzel söylemiş değil mi?

Nice zaferlere

BU sözler Deportivo galibiyetinin ardından telefonumu kilitleyen Galatasaraylılara ait.

İşte aralarında Ali Tanrıkulu ve arkadaşlarının duyguları:

‘‘Beyefendi biz dünya takımıyız. Önümüze gelen rakibinde etiketine bakmıyor, kim olursa olsun acımadan gollerimizi çakıyoruz. İşte son kurbanımız Deportivo. Gördünüz, öyle yaptık böyle yaptık golümüzü yine çakıp 3 puanı kaptık. Bu bir gerçek zaferdir, gerisi umurumuzda değil. Sizler de sevincimize lütfen artık ortak olun. Herkese de mesajımızı iletin.’’

İletmek ne demek kardeşler. Bizler de her Türk gibi sevincinize katılıyor G.Sarayımızı ayakta alkışlıyoruz.

Başımız sağolsun

BabI-ALİ ve sporumuzda İslam Çupi ile başlayan acılı günlerimiz Nezih Demirkent ağabeyimizin kaybı ile üzüntümüze üzüntü katmıştı. Daha sonra Hürriyet'imizden Kemal Diyarbekir kardeşimizin de beklenmedik vefatı ile bir kez daha sarsıldık.

Son defa Göztepe ve Milli takımımıza yıllarca hizmet etmiş Ali Artuner'i de kaybedince acılar içinde bir hafta yaşadık. Spor servisimiz adına kendilerine tanrıdan rahmet, aile efradına başsağlığı diliyoruz.

Hürriyet Gazetesi Spor Servisi

‘‘YETER SÖZ TARAFTARIN’’ Köşesi

34544 Güneşli-İSTANBUL

FAKS: 0212 677 04 00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!