Holiganlar takipte

Güncelleme Tarihi:

Holiganlar takipte
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fransa 98'e gölge düşüren holiganlara önce içki yasağı getirildi. 6 İngiliz, 14 Alman holigan sınırlarda teşhis edilerek ülkelerine gönderilirken Dünya savaşlarında muharebe alanı olan bölgelere özel önlemler alındı...

Alkol yasaklandı

Şiddet olaylarının önüne geçmek için Fransa'nın Calais Limanı'ndan maçın oynandığı Lens'e kadar İngiliz taraftarlarına 100 km'lik alkol yasağı kondu. İçince olay çıkartan 30 bine yakın İngiliz taraftarı, tonlarca birayı Toulouse'da bırakıp Lens'e geldi. 70 millik koridorda tüm dükkanlara sabah saat 8'den itibaren içki satmamaları bildirildi.

Holigan Şampiyonası

İçki yasağı en çok tatilden içki alıp ülkelerine dönecek turistleri kızdırdı. Fransız emniyeti stat çevresine 1300 ek polisin yerleştirildiğini açıkladı. Dedektifler ‘‘Avrupa Holigan Şampiyonası’’ diye tanıttıkları gecede, ön plana çıkmak isteyecek holiganların gövde gösterisi yapacağından korktuğunu söyledi.

Geri gönderildiler

6 İngiliz holiganın Calais'de teşhis edilerek gönderildiği öğrenildi. Almanya, Nazi yanlısı radikal grupların Fransa'ya geçmesini önlemek için 240 millik sınırında 10 bin turisti durdurup 14 şüpheli holiganı gözaltına aldı. 1. ve 2. Dünya Savaşı sırasında İngiliz ve Alman askerleri arasında önemli savaş alanı olarak bilinen Arras gibi yerler için özel güvenlik önlemleri alındı.

17 İngiliz tutuklandı

Lens'de de maç öncesi 17 İngiliz taraftarın tutuklandığı anlaşıldı. 41 bin 275 kişilik Felix Bollaert Stadı'ndaki maç için, 15 poundluk biletlerin karaborsada 200-600 pounda satıldığı gözlendi. İngiltere de maç sırasında hayat durdu ve rekor düzeyde 30 milyondan fazla kişi TV'den maçı izledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!