Hocaların ‘şamar toplantısı’!

SAMET Aybaba, ‘dobra’ bir hoca! Bunu Çukurova coğrafyasından olmasına bağlayanların emsalleri de Fatih Terim ve yardımcısı Hasan Şaş...

Haberin Devamı

Şeffaflığa pek alışık olmayan bir toplumda birinin sözünü esirgemeden (ve de tartmadan) konuşması ‘dobra’lık sayılıp “Helal olsun, kimseye müdanası yok” denilerek, alkışlanır. Amiyane tabirle bu ‘Gaz’ı verenler böylece güzel bir ‘malzeme’ bulmanın sevinciyle ellerini ovuşturur. Bir ‘dobra’ kişiyle söze “Siz çok dobra bir insansınız...” beylik cümlesiyle başlamak da adettendir!

TOSHACK’TAN AYBABA’YA

AYBABA da ‘dobra’ konuşarak Beşiktaş’ta göreve başladı: “Beşiktaş’ın hedeflerine en uygun isim bendim. Yine de listede 10., 11. tercih olduğumuzu biliyoruz. Bunu hepimiz biliyoruz.” Aybaba, eşofmanları üzerine geçirdikten sonra da üslubunu korudu. Biraz Toshack’a benzemiyor değil hani. Olcay-Messi kıyaslarından menemenin faydalarına kadar yaptığı espriler futbolcularına ‘inek’ benzetmesi yapan Galli kadar soğuk terler döktürmese de bir mizaç benzerliği seziliyor.
Jean Tigana, Bernd Schuster gibi ‘soğuk’ ve lafın ağızlarından kerpetenle alındığı hocalardan sonra Aybaba, gazetecilerin yüzünü güldürdü. Mustafa Denizli de medyaya konuşmayı sever fakat o aynı zamanda bir ‘Medya kurdu’dur. “27. haftada şampiyon adayları azalacak” sözüyle herkesi haftalarca meşgul ederken o işine bakardı. Aybaba’nın bizi en fazla meşgul eden açıklamasıysa “Menemen partisi yapıyoruz” oldu.

Haberin Devamı

ALAYCI CEVAPLAR

YENGİLERDEN sonra keyiflenen “Kızım yenilirsen eve gelme dedi” diyen Aybaba, yenilgilerde ise ‘Posta’ koymayı seviyor. Arena’daki Galatasaray mağlubiyetinden sonra hava toplarından pek iyi olmayan Holosko’yu tek forvet oynatmasına yönelik soruyu alaycı bir yaklaşımla savuşturmuş ardından toplantıyı bitirip yanımızdan geçerken “Allah Allah, ben bilmiyorum Holosko’nun kafa vuramadığını siz biliyorsunuz” diyerek, tepkisini sürdürmüştü.
Pazartesi Bursa’da da kısa bir açıklama yaptıktan sonra “Soru almayacağım” bile demeden yerinden kalktı. Zor bela yönelttiğimiz iki soruya da yine kerhen yanıtlar verdi ve “Siz her şeyi biliyorsunuz ya” diyerek iğnelemekten geri durmadı. Kameraman arkadaşların “Hocam kameralara dönerek konuşur musunuz” ricasına da “Başka şeyler de yapayım mı” diyerek yanıt verdi.

Haberin Devamı

KOCAMAN VE GÜNEŞ FARKI

ÖZELLİKLE kaybedilen maçlardan sonra basın toplantıları birer ‘Medyaya çatma ve rahatlama seansı’na dönüşüyor. Ama galip gelinmişse ballandırıla ballandırıla maç değerlendirmesi yapılır. Hocalar üç puanı getiren marifetlerini uzun uzun anlatır ve “Evet sorular varsa alalım” faslına geçerler. Üç puan alınmamışsa da “Söylenecek çok fazla şey yok. Rakibimizi tebrik ediyoruz” denilerek kalkıp gidilmeye meyledilir. Ha, ortada bir hakem hatası varsa durum değişiyor tabii!!!
Fatih Terim, Aykut Kocaman, Ertuğrul Sağlam, Samet Aybaba ve Şenol Güneş... Bu isimlerden Kocaman, Sağlam ve Güneş’in genel olarak tavırları skora göre pek değişiklik göstermiyor. Fakat aynı sözleri Terim ve Aybaba için sarfetmek biraz güç. Basın toplantıları hocaların ‘şamar toplantıları’ olmasa gerek. Hasılı Aybaba’nın verdiği emeği kimse küçümseyemez ama hocanın da eleştirileri küçümsemeden göğüslemesi gerekir. Beşiktaş koltuğunda oturmanın gereği de budur...  

Haberin Devamı

SİYAH
· Kiralık Dentinho’nun oynatılmaması

BEYAZ
· Mustafa Pektemek’in sahalara dönmesi.

Yazarın Tüm Yazıları