Hız makinaları Malezya'da

Güncelleme Tarihi:

Hız makinaları Malezyada
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 19, 2004 15:22

Formula-1'de, sezonun 2. yarışı 21 Mart, pazar günü Malezya'nın Sepang Pisti'nde koşulacak. Malezya Grand Prix'si sıralama turları, yarın sabah Türkiye saatiyle 08.00'de, yarış ise pazar günü 09.00 star alacak ve NTV'den naklen yayınlanacak.

Haberin Devamı

EN HIZLISI RAIKKONEN

Yarın yapılacak sıralama turları öncesi bugün yapılan antrenman turlarınmın en hızlısı McLaren'in genç pilotu Kimi Raikkonen oldu. Fin pilot, BMW Williams'tan Ralf Schumacher'in önünde 1 dakika 34.395'lik derecesiyle en hızlı zamanı yaptı.Bu aynı zamanda yeni pist rekoru olarak kayıtlara geçti. Eski rekor geçen yıl 1 dakika 36 saniye 412 saliselik süreyle M.Schumacher'e aitti. İkinci bölümde Fin pilotun ardından Ralf Schumacher ikinci, M.Schumacher üçüncü, Jaguar'dan Mark Webber dördüncü ve Williams'tan Juan Pablo Montoya da beşinci sırada yer aldı.

Avustralya'da finish göremeyen Fin pilotun bugünkü antreman turlarında ortaya koyduğu muhteşem performansın ardından McLaren'de pazar günü yapılacak yarışta Ferrari'yi geride bırakma yalunda umutlar da arttı. Sabahki bölümde en iyi zamanı yapan M.Scumacher, 1:34.437'lik zamanıyla takım arkadaşı Rubens Barrichello'nun 0.9 saniye önünde yeralmıştı. Barrichello, 10. sırada kendine yer buldu.

SERT VÄ°RAJLAR VAR

Haberin Devamı

Formula 1'deki en yeni ve modern pistler arasında yer alan Sepang, ilk yarışına 1999 yılında evsahipliÄŸi yaptı. Toplam 5 bin 543 metre uzunluÄŸundaki pist, uzun düzlükleriyle pilotlara geçiÅŸ olanakları saÄŸlarken, düzlüklerin sonunda araçların dayanıklılıklarını zorlayan sert virajlara da sahip.Â

SAATTE 310 KM

Formula 1 pilotları, 56 tur atarak toplam 310.408 kilometre yol katedecekleri Sepang'da, saatte 310 kilometre hıza dek ulaşabiliyorlar.  Genelde 2 pit stop stratejisinin tercih edildiği Sepang'da, çabuk değişen hava koşulları, yarışın kaderini etkileyebiliyor.

ÅžAMPÄ°YON ZAFERLE BAÅžLADI
   Â
Alman pilot Michael Schumacher sezonun ilk yarışı Avustralya Grand Prix'sinde birinci olarak, pilotlar klasmanında ilk sıraya yerleÅŸti. Yarışta ikinciliÄŸi yine Ferrari takımından Brezilyalı pilot RubensBarichello, üçüncülüğü ise Renault takımından Ä°spanyol Fernando Alonso kazanmıştı.Â

Sezona iddialı giren Mclaren Mercedes ve Williams BMW takımları ilk yarışta fazla bir varlık gösteremedi. Baştan sona Michael Schumacher'in üstünlüğüyle geçen yarışta, Williams BMW'nin 2 pilotundan Ralf Schumacher 4., Kolombiyalı pilot Juan Pablo Montoya ise 5. oldu. Mclaren Mercedes'te ise Finli pilot Kimi Raikkonen, yarışı motor arızasından dolayı tamamlayamazken, takım arkadaşı İskoç David Coulthard 8. sırada yer alabildi.

Haberin Devamı

YENÄ° KURALLAR
   Â
Sezonun ilk yarışı Avustralya Grand Prix'sinde uygulanmaya konulan yeni kurallar, takımlar ve pilotlar için birçok değişikliği beraberinde getirdi. Malezya Sepang Pisti'nde yarın yapılacak sıralama turlarında pilotlar aynı motoru kullanmak zorunda. Sıralama turlarından önce motor değiştirmenin cezası ise yarışa 10 sıra geriden başlamak. Sıralama turları, yarın 2 seans olarak yapılırken, seanslar 2 dakikalık farkla gerçekleşecek. Pilotlar piste bir önceki yarışın sonucuna göre çıkacak. 2. seansta, önceki seansın en yavaş otomobili pistte ilk  sırada yer alacak. 2 seans arasında takımlar, gerçek pit stop yapabilecek ve isterlerse yarış stratejilerini tamamıyla değiştirebilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!