Hisar Konserleri için ne dediler?

Güncelleme Tarihi:

Hisar Konserleri için ne dediler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Geleneksel hale gelen ve büyük bir izleyici kitlesi çeken Rumelihisarı Konserledri için, her yıl özel bir tanıtım kitapçığı hazırlanıyor. Bu kitapçıkta, Türkiye'nin tanınmış kişileri, sahneye çıkan sanatçılar hakkındaki düşüncelerini de yazıyorlar. İşte bu yılki kitapçıkta yer alan yazılardan bazıları:

Kayahan'dan Nilüfer'e

Hiç bir yanlışa düşmeden ve sesinden başka hiçbir güce dayanmadan buralara kadar gelen on beş yıllık arkadaşım Nilüfer. Onu alkışlarken başkalarını alkışladığınız gibi alkışlamayın. Çünkü o, Türkiye'nin en güzel kadın sesi Nilüfer'dir...

Nejat Uygur'dan Y. Erdoğan'a

Doğunun bu yağız delikanlısı Yılmaz Erdoğan, milyonları bulan seyircisi ile paylaşıyor yazıp oynadığı oyunların lezzetini. Hani şeker yersiniz, ağzınız tadlanır... Biber yersiniz gözünüz yaşarır ya, işte öyle yazıp oynuyor.

Mehmet Teoman'dan N. Duru'ya

Sahnedeki Nükhet'in soluğunu hissedersin içinde; bir şeyler saçar şarkı söylerken, bir ışık, binlerce kıvılcım, sıcacık bir rüzgar gibidir. Sonuçta Nükhet'i izlemek ve dinlemek bir şölendir.

Rauf Tamer'den Emel Sayın'a

Emel Sayın için güzel bir kadın diyorlar. Bence güzelden ziyade özel bir kadın. İyi huyu, dost eli, şefkatli yüreği ve sevda dolu gönlü, aynen sesine yansımış. Güzelliği, şüphesiz aksedecek boğazın sularına. Ama özelliği, sımsıcak Türk kadının simgesi olarak bütün Anadolu'yu güneş gibi aydınlatıyor.

Samim Değer'den Sibel Can

Her kim ki ürün verdiği alanın mutfağından gelir, onun başarıya ulaşmasına hiçbir şey engel olmaz. Her kim ki ürünleri aklı ve zekasıyla yuğurur, başarı onun için kaçınılmaz olur. Bunlara bir de etkileşimin diğer öğelerini ekleyip, göze hitap, kulağa hitap, duygulara hitap... O zaman başarı, bir de kalıcılıkla yoğurulmuş olur....

Kardeşinden Sertab Erener'e

Sertab huysuzdur. Sertab güzeldir. Sertab cesurdur. Sertab pimpiriklidir. Sertab hemen ağlar. Sertab alafranga sever. Sertab neşelidir. Sertab saftır.... Sertab inatçıdır... Sertab alaturka sever... Sertab benim tek kardeşimdir. Tanırsanız onu çok seversiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!