Heyecan başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Heyecan başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2012 10:31

Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) tarafından Galatasaray Kulübü'nün ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri (IWBF Champions Cup) bugün İstanbul'da başlıyor.

Sinan Erdem ve Ahmet Cömert Spor Salonlarında 3 gün sürecek organizasyona, ev sahipliği yapan sarı-kırmızılı takım son şampiyon olarak doğrudan katılacak.

“Engelsiz Aslanlar”, finallerde A Grubu'nda Almanya'nın RSC Rollis Zwickau, İtalya'nın Lottomatica Elecom Sport Roma ve İngiltere'nin Capital Aces WBC takımlarıyla mücadele edecek.

B Grubu'nda ise Almanya'nın RSV Lahn Dill, İspanya'nın CD Fundosa Grupo, Fransa'nın Toulouse IC ve İtalya'nın SSD Santa Lucia ekipleri yer alacak.

Organizasyon, bugün saat 13.30'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda Galatasaray ile Capital Aces WBC ile oynanacağı açılış maçıyla başlayacak ve 6 Mayıs Pazar günü saat 12.15'te yine aynı salonda gerçekleşecek final maçıyla sona erecek.

Galatasaray, Avrupa'da tekerlekli sandalye basketbolunun kulüpler seviyesindeki en önemli organizasyonu olan Şampiyon Kulüpler Kupası'nı 2007-2008, 2008-2009 ve geçen sezon kazanmıştı.

Program

Organizasyonun ilk iki gününde gruplarda yapılacak karşılaşmaların programı şöyle:

Bugün
Sinan Erdem Spor Salonu:
13.30 Galatasaray-Capital Aces WBC
15.45 RSV Lahn Dill-SSD Santa Lucia
18.00 Galatasaray-RSC Rollis Zwickau
20.15 RSV Lahn Dill-CD Fundosa Grupo
Ahmet Cömert Spor Salonu:
13.30 RSC Rollis Zwickau-Elecom Sport Roma
15.45 CD Fundosa Grupo-Toulouse IC
18.00 Capital Aces WBC-Elecom Sport Roma
20.15 SSD Santa Lucia-Toulouse IC

5 Mayıs Cumartesi
Sinan Erdem Spor Salonu:
09.30 Elecom Sport Roma-Galatasaray
11.45 Toulouse IC-RSV Lahn Dill
Ahmet Cömert Spor Salonu:
09.30 RSC Rollis Zwickau-Capital Aces WBC
11.45 CD Fundosa Grupo-SSD Santa Lucia
Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri'nde gruplarda oluşacak sıralamaya göre, takımlar çapraz eşleşecek. Daha sonra ikinci gün yapılacak eleme maçlarıyla final ve klasman karşılaşmaları oynayacak takımlar belirlenecek. Final ve klasman maçları 6 Mayıs Pazar günü oynayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!