Herkes formsuz

Güncelleme Tarihi:

Herkes formsuz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2004 01:43

Erman Toroğlu, Korkut Göze ve İlker Yasin ay yıldızlı takımımızın maça iyi hazırlanmadığını, Ersun Yanal ve talebelerinin formsuz olduğunu ifade etti. Hasan Şaş’ın beraberlikte baş suçlu olduğunu belirttiler.

Avrupa Şampiyonası’na gidemediğimiz için üzülürken, 2006 Dünya Kupası için yeni teknik kadroyla ümitlenmiştik. Ne var ki Gürcistan ile oynadığımız ilk grup maçında hayal kırıklığı yaşadık. Kötü senaryolar üretilmeye başlandı. Avni Aker’deki futbol herkesi şaşırtırken, yazarlarımız Gürcistan’la1-1 berabere biten maçta Ersun Yanal’ı ve de Hasan Şaş’ı baş sorumlu tuttu...

Erman TOROĞLU:

Disiplini kuramamış

GÜRCİSTAN ile oynadığımız milli maçtan sonra, millilerimizi teknik olarak, taktik olarak çok yönlü eleştirebiliriz. Ama kusura bakmayın, böyle önemli bir milli maçta bir oyuncumuzu bu kadar aptalca atılmasını hiçbir şekilde tartışamazsınız. Kötü oynayan Hasan Şaş atılmak için elinden gelen her şeyi yaptı. Bunu da bir tek Ersun Yanal görmedi. Bu ve buna benzer futbolcuların bu tarz hareketleri yaptığı bir Milli Takım’ın öncelikle disiplini yok demektir. Bunda da sorumlu Ersun Yanal’dır. Çok net olarak söylüyorum, bugün parmağı kesmezsen, yarın kolun, öbürgün de gövden gider.

Korkut GÖZE:

Form ve suç


ÖNCELİKLE Ersun Yanal sahaya sürdüğü onbiri oluşturmakta yanlış tercihler yaptı. Ağır tempoyu çabuklaştıracak Nihat Kahveci ve Gökdeniz Karadeniz gibi adamları kenarda bekleterek, rakibe kolay savunma fırsatı sundu. Maç öncesi söylemleri ile taktiksel uygulama arasında ikilem yarattı. Ve formsuz bir teknik adam portresi çizdi. Bu kaosta, teknik becerileri ile skoru etkileyecek isimler de silinip kayboldu. Onlar da hocaları gibi formsuz ve etkisizdi. Hasan Şaş ise, baş suçluydu. Dağınık bir orduyu kaderi ile başbaşa bırakarak çekip gitti.

İlker YASIN:

Ruh ve futbol yok


HEM Ersun Yanal, hem de futbolcuların sorumluluğu büyük. Öncelikle Milli Takım’ı Dünya Kupası finalleri için gerekli olan ruh yapısı içinde görmedim. Kafaca hazır değiller. Burda teknik kadronun bu ruhu futbolculara vermesi lazım. Eğer, 1 puanla grup birinciliğini kaçırırsak, bunun faturası kime çıkacak? Gürcistan grubun en zayıf takımı. Ersun Yanal’ın, kendi futbol şablonunu hazırlayamadan, bunu futbolculara oynatması çok zor. Uzak Doğu turnesinde bugünlerin geleceği belliydi. Pres yok, yardımlaşma yok, heyecan yok. Son yılların, en kötü Milli Takım’ını seyrettik.

AVRUPA BASINI

İntihar ettiler

TÜRKİYE’nin Gürcistan ile 1-1 berabere kalması Yunanistan ve Almanya medyasında geniş yer buldu. Yunan basını takımlarının Arnavutluk karşısındaki yenilgisini ‘Acı’ olarak değerlendirirken, Türkiye-Gürcistan maçı hakkında şu yorumları yaptı:

YUNANİSTAN

Sportime Gazetesi

‘Çifte yenilgi. Türkiye Gürcistan’la berabere kaldığı maçta iki kıymetli puan ve Hasan Şaş’ı kaybetti.’

Fos Ton Spor Gazetesi

‘Türkler Gürcistan ile intihar etti. Hasan’ın oyundan atılması ağır darbe oldu.’

Derby Gazetesi

‘Zor bir maç bitti ve önümüzde daha da zor Türkiye maçı var. Komşumuz ile oynayacağımız maç tuzak dolu olacak.’

Spor Time Gazetesi

‘Türkiye ve Danimarka’nın beraberlikleri zararımızı azalttı.’

ALMANYA

Premiere TV (Ottmar Hitzfeld)

‘Hakemin, Hasan Şaş’ın topu elle kaleye gönderdiği tespiti doğru. Ancak görebildiğim kadar arkadan bir itme de sözkonusu. Bu durumda penaltı verilebilirdi. Hasan’a 2. sarı kart ağır karar.’

Kaptan Bülent’in ateşi düşüyor

AY
yıldızlı formayı 100. kez giyerek tarihe geçen Bülent Korkmaz’ın ateşinin düşürüldüğü belirtildi. Yetkililer, ‘Bülent de ishal olduğu için ateşi yükselmişti. Ama ateşi düşüyor. Akşam çalışacak duruma gelecek. Fatih’in belinde hafif bir sakatlık var ama oynamasına engel değil. Servet, düz koşulara başladı. Yunanistan maçında oynar’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!