Herkes bu yasayı istiyor

Güncelleme Tarihi:

Herkes bu yasayı istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2011 00:00

Geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu’nda tüm partilerin mutabakatıyla değişiklikleri onaylanan yeni şiddet yasası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayını bekliyor.

Haberin Devamı

Kendi platformumuzun tüm paydaşları ortak mutabakat halinde, siyasiler destek veriyor.

Onay bekleyen bu hayati düzenlemenin bir an önce sonuçlandırılmasını talep ediyoruz.

Gül’ün “Bu yasa ile ilgili rahatsızlığım var. İnceletiyorum” mesajından sonra Kulüpler Birliği Vakfı da bir görüş belirtti. Vakıf başkanı Yıldırım Demirören imzasıyla yayınlanan deklarasyonda, “Kendi platformunun tüm paydaşları tarafından mutlak mutabakat içerisinde olan  ve TBMM çatısı altındaki siyasi partilerimizin ortak desteği ile onay bekleyen bu  hayati düzenlemenin bir an evvel sonuçlandırılması ile ilgili ortak görüşümüzü arz ederiz” denildi.

İnceletmesi son derece normal

Yasada yapılması düşünülen değişikliklerle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sözlerine farklı yorumlar geldi. G.Saray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, “Cumhurbaşkanı’nın kendisine gelen bir yasa değişikliğini inceletmesi son derece normal” derken Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Metin Keçeli, “Sayın Cumhurbaşkanı bir şey dediyse konu kapanmıştır” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe hiç yorum yapmadı

F.Bahçe Kulübü Asbaşkanı Abdullah Kiğılı ise, “Biz siyasetçi değiliz. Yorum yapmamız doğru olmaz” diye konuştu. Trabzonspor ve İstanbul BŞB kulüpleri bu konuda yorum yapmayacaklarını açıklarken G.Birliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, “Bu konudan sıkıldım. Bir an önce futbola dönmek istiyorum” yorumunu yaptı.

Tepki yasaları

Cemil Çiçek (TBMM Başkanı)

O da tepki yasasıydı, bu da tepki yasası. Tepki yasaları,hiçbir zaman düzgün yasalar olmaz. Mutlaka içinde haksızlıklar, eksiklikler, aksaklıklar olabilir. Keşke her şeyi kanunla çözme alışkanlığımız olmasa.

Haddimiz değil

Suat Kılıç (Gençlik ve Spor Bakanı)

CUMHURBAŞKANIMIZIN anayasal yetkilerini ne şekilde kullanacağı noktasında yol gösterici bir öneri ya da yorumda bulunmak hiçbirimizin hakkı da değildir, haddi de değildir. Gereğini yapacaktır.

Veto yerinde olur

Kısmet Erkiner (CAS Üyesi)

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün duyduğu rahatsızlığı başından beri duyuyorum. Sayın Gül değişikliği veto ederse, son derece yerinde davranmış olur. Ben değiştirilmesine başından beri karşıydım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!