Her yerde Kartal

Güncelleme Tarihi:

Her yerde Kartal
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2003 02:01

Göztepe maçı öncesi BJK İnönü Stadı'nda 100. Kuruluş Yıldönümü kutlamalarına başlayan Beşiktaş Kulübü, yıl boyu sürecek büyük şenlik ve etkinliklerle bir asırlık tarihini ölümsüzleştirecek.

Balodan, piyangoya çeşitli organizasyonlar yapacak olan Beşiktaş, hatıra parası, pulu ve heykelle kulüp tarihini sergileyecek. İşte Beşiktaş'ın 100. Yıl etkinlikleri...

1- Tarih duvarda

Siyah beyazlı kulüp, Beşiktaş Belediyesi işbirliği ile tarihini herkesin gözleri önüne serecek. Swiss Otel'in altındaki, Dolmabahçe Sarayı'nın karşısındaki 100 metrelik duvarda, fotoğraf, röylef ve kabartmalarla siyah beyazlı kulübün 100 yıllık tarihi anlatılacak.

2- Kartal heykeli

Yine Beşiktaş Belediyesi işbirliği ile Beşiktaş meydanına büyük bir heykel yaptırılacak. Siyah beyazlı kulübün simgesi olan Karakartal'ın büyük heykeliyle Beşiktaş, ilçenin meydanında ölümsüzleştirilecek. Eminönü Belediyesi de Sultanahmet Meydanı'na dev bir kartal heykeli dikecek.

3- Üç Mini Cooper

Siyah beyazlı kulüp, 100. Yıl anısına 3 Mini Cooper marka otomobil verecek. Beşiktaş, asırlık tarihinin anısına özel olarak 3 tane siyah-beyaz renklerinden oluşan Mini Cooper yaptıracak. Bugün bir Mini Cooper'ın fiyatı 21.000 Euro (yaklaşık 37.5 milyar TL).

4- Bir Harley Davidson

Beşiktaş, Mini Cooper'lar gibi motosikletseverlerin ve bir çok sporcunun da tutkusu bir Harley Davidson marka motosiklet verecek. 100. Yıl'ın anısına verilecek Harley Davidson yine siyah-beyaz renklerden oluşacak. Bugün bir Harley Davidson'ın fiyatı 13.500 ile 25.600 dolar arasında değişiyor.

5- Hatıra parası

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü bugün Beşiktaş'ın 100. Yılı için hatıra parasının satışına başlıyor. 925 ayar, 38.61 milimetre çapındaki gümüşe monte edilmiş Karakartal'ın bulunduğu paralar iki türde. Kartalı gümüş olan para 20 milyon, kartalı 22 ayar 1 gram altından olanı ise 50 milyon TL'den satılacak.

6- Lopez’li balo

Beşiktaş, 100. Yıl kutlamaları kapsamında bir balo düzenleyecek. Dolmabahçe Sarayı veya Çırağan Sarayı'nda Haziran ayında gerçekleştirilecek balo ile 100. Yıl coşkuyla kutlanacak. Organizatörler baloya ünlü pop sanatçısı Jennifer Lopez'i de getirmek için girişimlerini sürdürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!