"Her şey güzel, seyirci eksik"

Güncelleme Tarihi:

Her şey güzel, seyirci eksik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2012 15:45

Erzurum'da düzenlenen Kuzey Disiplini Dünya Gençler Kayak Şampiyonası başladı.

Kandilli Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen şampiyonanın ilk gününde kayaklı koşu sprint yarışlarına, 37 ülkeden toplam 383 sporcu katılırken, yarışlarda Türkiye'yi erkeklerde Hamza Dursun, Erkan Orhan, Mehmet Acar, Onur Kılıçarslan, bayanlarda ise Büşra Güneş, Ebru Ören, Hicran Akpınar ve Yonca Karademir temsil ediyor.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın ilk gününde kayaklı koşu sprint kategorisinde sporcuların mücadele edeceklerini söyledi.

Sprint yarışlarının her zaman ilgi çektiğini ifade eden Ayık, organizasyonun sorunsuz bir şekilde başladığını belirterek, şunları kaydetti:
“Bismillah dedik başladık. Allah utandırmasın. Ülkemizde kayaktaki ilk dünya şampiyonasını Erzurum'da gerçekleştiriyoruz. Sayın Bakanımız Suat Kılıç beyefendinin talimatlarıyla, genel müdürümüzün direktifleriyle en iyi şekilde hazırlandık. Bugün kayaklı koşu sprint yarışları var. Bu yarışlarda 4 erkek, 4 de bayan sporcumuz mücadele edecek. Hava çok güzel, pist muhteşem, her şey mükemmel. Sadece biraz seyircimiz eksik. Erzurum halkı artık gelsin, bizi yalnız bırakmasın.”

Bu arada, yarışların sabah kısmında eleme, öğleden sonraki etabında ise final mücadelelerinin yapılacağı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!