Hemen gel sarılacağım

Güncelleme Tarihi:

Hemen gel sarılacağım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2007 00:00

Utah Jazz'ın yıldızı, "Genel menajerimiz Kevin, All Star'a seçildiğimi söyledi. İnanmadım. Şaka zannettim. "Böyle şaka olur mu?" deyince inandım. Bu olay ailem ve ve Türkiye için büyük onur" dedi.

BİR ilki daha gerçekleştirdi Mehmet Okur. Basketbolcuların hayali olan NBA’ye gitti. Detroit forması altında şampiyonluk yüzüğü taktı. Tarihe geçti. O da yetmedi. Herkesin hayalini süsleyen All Star’a seçildi. Bu onur ve sevincin tarifi olmadığı gibi milli yıldızımız haberi alınca da oldukça ilginç olaylar yaşandı.

Salt Lake eyaletinde araba kullanırken, ’cep telefonuyla konuşulsun mu, konuşulmasın mı?’ tartışması şu sıralar gündemi meşgul etmekte. Ancak Mehmet Okur’un All Star seçildiğini arabada ve cep telefonuyla öğrenmesi tartışmalara da yeni bir boyut getirirken, Memo telefon çaldığında ve numarayı gördüğünde önce Yeliz’in doğum yapacağı aklına gelmiş. Ancak sesin genel menajer Kevin O’Conner olduğunu anlayınca her şey değişti.

David Stern aradı...

Okur
’un tarihi haberi alması şöyle gelişti. Utah Genel Menajeri Kevin O’Conner antrenman bitiminde salona geldiğinde Memo’yu göremedi. Telefona sarıldı. ’Memo, David Stern aradı, Batı Karması’nda All-Star’a seçilmişsin. Tebrik ederim.’

Milli yıldız durdu ve ’Lütfen dalga geçme. Böyle şaka olmaz’ dedi. O’Conner, "Böyle şaka olur mu? Bu konuda şaka yapmam. Tebrim ediyorum tekrar" diye konuştu.

Gözyaşlarına boğuldu...

Memo
araba kullanırken heyecandan neredeyse kalbi yerinden fırlayacaktı. Biraz sakinleştikten sonra eşi Yeliz’i aradı; ’Beni All Star’a seçmişler Yeliz’ dedi. Karşı taraftan bir ses gelmedi yalnızca ağlama sesi duyuldu ve arkasından ’Hemen eve gel. Sana sarılmak istiyorum" dedi Yeliz.

Utah’ın yıldızı eve geldikten sonra önce havalara zıpladı, sonra da eşiyle bu güzel anı kutladıktan sonra anne ve babasını aradı. Onları da gözyaşlarına boğan Mehmet Okur, "Haberi alınca önce inanamadım. Yeliz’in doğumu aklıma geldi. Heyecandan eve gelene kadar nasıl kaza yapmadım bilmiyorum.

Doktorla gelecek...

Bu ailem ve Türkiye için büyük onur
. Hiçbir zaman kişisel başarıların, takım başarılarından daha önemli olduğuna inanmış birisi değildim. Takımım için ne daha faydalıysa onu yapmaya çalıştım. Bu ödül de ne kadar doğru düşündüğümün bir göstergesidir. Bu onurun kariyerimde bir başlangıç olacağını, daha çok çalışarak, takım arkadaşlarımla birlikte Utah’ı NBA şampiyonluğuna kadar taşımak için elimizden geleni yapacağımızı söylemek istiyorum. Bana inanan, beni yalnız bırakmayan Türk basketbolseverlere bu All-Star’ı armağan ediyorum" diye konuştu.

Mehmet, doğuma az kaldığı için Yeliz’i Las Vegas’a doktoruyla birlikte ya uçakla ya da arabayla götüreceğini de sözlerine ekledi.

Kariyer rekoru 38 sayı

MEHMET Okur, Oyak Renault alt yapısında basketbola başladı. 1979 doğumlu olan milli yıldız, Tofaş ve Efes Pilsen formalarını giydikten sonra Detroit Pistons tarafından 2001 NBA Draft’ında 38. sıradan seçildi. Ancak o sezon NBA’e gitmedi ve bir sezon daha Efes Pilsen’de oynayarak kendini geliştirmek ve bir sonraki sezon Detroit’e gitme kararı aldı.

2002 yılında Detroit Pistons ile kontrat imzaladı. İlk sezonunda 72 maçta görev yaptı; 9 maça ilk beşte başladı; maç başına 6.9 sayı-4.7 ribaund-1.0 asist üretti ve takımıyla birlikte Doğu Konferansı Finalleri’nde mücadele etti. İkinci sezonunda Detroit ile NBA Şampiyonu oldu ve bu unvana ulaşan ilk Türk oyuncu oldu.

2004/2005 sezonu başında Utah Jazz ile 50 milyon dolara 6 yıllık kontrat imzaladı. 2007 NBA All-Star maçı Batı Konferansı kadrosuna dahil edildi. Mehmet Okur, NBA tarihinde All-Star seçilen 10. Utah Jazz oyuncusu olurken, Washington maçında attığı 38 sayıyla kariyer rekorunu kırdı. Bu sezon 18.2 sayı, 7.4 ribaund, 2.0 asist ile oynayan Okur, hiç maç kaçırmadan oynadığı 231 maçlık seride, aktif oyuncular arasında NBA’in beşinci en uzun oyunculardan biri oldu.

3 AVRUPALIDAN BİRİ

NBA’de birçok ilke imza atan Mehmet Okur 18 Şubat’ta Las Vegas’ta, Thomas&Mack Center’da yapılacak olan 56. Doğu-Batı All-Star maçında forma giyecek. Memo, Alman Dirk Nowitzki (Dallas) ve Fransız Tony Parker (San Antonio) ile birlikte forma giyecek olan 3 Avrupalı yıldızdan birisi olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!