Hediye bilet rüşvet olur mu?

Güncelleme Tarihi:

Hediye bilet rüşvet olur mu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2011 00:00

Türkiye’de kulüplerin ve sponsorların spor etkinliklerinde bedava bilet vermeleri son derece yaygın.

Haberin Devamı

SPOR ve kültür etkinliklerinde kulüp yönetimlerinin ya da sponsor firmaların dağıttıkları biletler rüşvet olarak kabul edilir mi? Yoksa iyi ilişkileri geliştirmek veya müşterilerine hizmet mi? Almanya son günlerde bu konuyu tartışıyor. Firmaların müşterilerine dağıttıkları hediye biletler ne anlama geliyor. Alman yasalarında bu duruma açıklık getiren bir madde olmadığı için bazı sponsor firmalar mahkemeye verildi. Bu konudaki tartışmalar EnBW adlı enerji firmasının 2006 yılında Noel kartlarıyla birlikte politikacılara Berlin ve Stuttgart’ta yapılacak Dünya Futbol Şampiyonası maç biletleri göndermesiyle başladı.

Locayı devretti

Alman Süddeutsche Zeitung (SZ) gazetesinde yer alan habere göre, Alman Federal Mahkemesi EnBW firması hakkında rüşvet iddiasıyla açılan davada her ne kadar şirket aleyhine (suçsuz buldu) karar vermiş olsa da, sponsor firmaların bilet hediye ederken hangi kriterlere göre hareket etmesi gerektiği hakkında bir karar vermediğini yazdı.

Haberin Devamı

Bu da Almanya’da spor ve kültür etkinliklerine destek veren firmaların gözünü korkuttu.

Şimdi desteklerini çekmeye başladılar. Telekom, Münih’deki Allianz Arena Stadı’ndaki VIP locasını devretti. Sponsor Firmalar Birliği (S 20) başkanı Stefan Althof “Firmaların müşterilerine gönderdiği davetiyeler azaldı. Herkes rüşvet verme iddiasıyla suçlanmaktan korkuyor” dedi.

Spor Toto isim hakkını faiziyle geri alacak

SPOR Toto Teşkilat Başkanlığı, şike yapan ve teşvik primi verdiği saptanan takımlara verilen isim hakkı parasını yasal faiziyle birlikte geri alacak. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlanan Spor Toto Teşkilat Başkanlığı yönetmeliği “Şike yapan ve teşvik primi verdiği saptanan takımlara ilgili maçlarda verilen isim hakkı parasının yasal faiziyle geri alınmasını” öngörüyor. Değişiklikten önce şike yapan takıma verilen isim hakkı bedeli, faiziyle birlikte alınırken, teşvik veren takımla ilgi bir hüküm bulunmuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!