"Hedefimiz, Beko Basketbol Ligi'nde kalıcı olmak"

Güncelleme Tarihi:

Hedefimiz, Beko Basketbol Liginde kalıcı olmak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2013 13:07

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Kulüp Başkanı Yunus Derebağ, Beko Basketbol Ligi'nde kalıcı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Derebağ, TSYD Konya Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Beko Basketbol Ligi'ne yükselme konusunda yaşanan belirsizlik nedeniyle takımlarını Türkiye Basketbol 2. Ligi'ne göre oluşturduklarını ifade etti. Bu nedenle hızlı bir takım kurduklarını belirten Derebağ, "Beşiktaş İntegral Forex maçının ilk yarısında ilk oynadık, ilerleyen sürede yorgun düştük ve mağlup olduk. Aliağa Petkim maçında ise iyi bir oyun sergiledik ve galip geldik. Oyuncu eksiğimiz var; yönetim ve oyuncularla birlik beraberlik içerisinde olmamız ligde kalma umudunu veriyor" dedi.

Her kulübün yaşadığı gibi kendi takımlarında da maddi desteğe ihtiyaç olduğunu anlatan Derebağ, "Takımımızın Beko Basketbol Ligi'nde kalıcı olabilmesi için rotasyona ihtiyacımız var. iyi bir 5 ve 1 numaralı yerli oyuncu almayı istiyoruz. 5 numarada yerli bir oyuncu oldukça sınırlı. İlk düşüncemiz yerli oyuncudan yana. Hedefimiz, Beko Basketbol Ligi'nde kalıcı olmak. Kalıcı olursak gelecek sezona, ligi tanımış bir şekilde iyi bir takım oluşturmak istiyoruz" diye konuştu. Yunus Derebağ, seyirci desteğiyle Konya'da 10 bin kişilik bir sahada, Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes gibi güçlü bir rakibi ağırlamak istediklerini sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!