Hedef Avrupa Şampiyonluğu

Güncelleme Tarihi:

Hedef Avrupa Şampiyonluğu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2013 11:29

Erzurum'da çalışmalarını sürdüren Golbol takımımızın hedefi, kasım ayında Konya'da düzenlenecek Avrupa Golbol Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak.

Haberin Devamı

Golbol Milli Takımı, şampiyona için hazırlık çalışmalarını yapmak üzere Türkiye'nin önemli kamp merkezlerinden Palandöken Kayak Merkezi'nde kampa girdi. Milli Takım Teknik Direktörü Gökhan İnce, yaptığı açıklamada, kampın çok iyi geçtiğini ve sporcuların kendilerine olan özgüvenlerinin arttığını söyledi.

Kampta, kondisyon, kuvvet, dayanıklılık, topla koordinasyon çalışmalarına hız verdiklerini belirten İnce, "Erzurum bildiğimiz ve bize ekstra katkılar sağlayan bir şehir. Londra öncesi burada kamp yapmıştık. Bilindiği üzere, Londra'dan bronz madalya ile dönmüştük. Şimdi hedefimiz daha yükseklere çıkmak. Londra Paralimpik Oyunları'nda alınan başarıların ardından spor, engelli kardeşlerimizin umudu oldu. Sırada Avrupa şampiyonluğu var" diye konuştu. İnce, golbol branşında alınan her başarının, diğer insanların engellilere bakış açısını değiştirdiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Elde edilen başarıların ise tamamen gönüllülük esasına göre atılan adımlarla geldiğine dikkat çeken İnce, şöyle devam etti: "Erzurum kampımız 20 Ağustos'a kadar devam edecek. Amacımız ülkemizde düzenlenecek Avrupa Golbol Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak. Ülkemizde düzenli, planlı ve programlı çalışmalar sonucunda ilk kez takım sporlarında Londra'da, erkek A Milli Takımının bronz madalya kazanması, insanların görme engelli kardeşlerimize olan yakınlığını artırdı. Bu sevindirici bir olay. Sadece engellilere bakış açısını değiştirmekle kalmadı, engellilerin çok şey yapabileceğinin bir göstergesi oldu. Önemli ölçüde spora katılım arttı."

İnce, 2012 yılında Londra Paralimpik Oyunları'nda elde edilen başarının bir dönüm noktası niteliği taşıdığını ifade etti. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun, 2013 yılında daha fazla başarı elde ederek engelli lisanslı sporcu sayısını artırmayı amaçladığını vurgulayan İnce, şunları kaydetti: "Engellileri spor salonlarına çekmek için elde edilen başarıların rolü büyük. Ne kadar çok kardeşimizi salonlara çekersek, engellilerin toplumla bütünleşmesini, kendilerini ifade etmek ve mutlu olmalarını sağlamak da o kadar mümkün olacak. Görme engelli sporcularımızın inanarak, gönülden oynadıkları golbol, görme engellilerin hayata ve spora bakış açısını değiştirdi. Bütün başarıların ardında emek var. Gönüllü insanların katkısıyla buralara kadar geldik. Engelli sporcuların azimli ve gönülden spora bağlılığı başarının anahtarıdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!