Hazineyi kaçırma!

GALATASARAY maçı rakip alana yığmış... Keita ve Arda yetmiyor, Uğur ve Caner ile de geliyor.

Haberin Devamı

Topu kenara atınca G.Saray’ın etkili ayakları başlıyor ‘icraat’ yapmaya. Sağdan, soldan gelen ortalara forvetlere öğrenmeleri için “kitapçık” olarak verilecek harika koşular yapan Kewell atıyor ama hakem vermiyor. G.Saray yönetimi dışarıdan oyuncu almayı bırakıp önce elindeki “hazineyi” kaçırmasın. Rijkaard itiraz bile etse Kewell bu takımda olması gereken bir oyuncu. Karizması, profesyonelliği, zekası ve kalitesi ile Kewell mutlaka kalmalı.
Galatasaray’ın maçı kazanma isteği ve mücadelesi tamam. Öndeki etkinlik de iyi. Fakat top rakibe geçince bu G.Birliği ya da hangi takım olursa olsun G.Saray orta sahası rahat geçilen zayıf halka oluyor. Rakipler son haftalarda direkt defansla karşı karşıya kalıyor.
Bunun 3 sebebi var
BİR: G.Saray pres yapmayı, baskılı oyunu bilmiyor. Evet yapamıyor değil, bilmiyor. Eğer Rijkaard aylardır bu oyunculara bunu öğretmediyse tek sorumlu kendisidir.
İKİ: Elano, Mehmet Topal ile yan yana oynarken Mustafa Sarp’ın öne çıkan, kaleye yakın oynayan oyuncu olması. Tam tersi Mustafa’nın arkada, Elano’nun oynaması lazım. Hoş, Elano önde oynayınca ne oluyor!!!
ÜÇ: G.Saray orta sahasının topa hakim olamaması. G.Saray’ın dönen topları kazanamaması problemin başlangıcını oluşturuyor. Ama defanstan top alacak, oyunu öne doğru yönlendirecek bir ayak eksikliği sorunu tamamlıyor. Burada kastettiğim isim Ayhan. Rijkaard, Mustafa-Mehmet ikilisinden birini Ayhan ile değiştirmediği sürece G.Saray rakip alan takımı olamaz.
Rijkaard oyunu okuyamıyor mu?
RİJKAARD’ın “Avatar”ı Neeskens maç boyunca ayakta ve kenarda bağırıyordu. Fakat Kahe iki tane üst üste bomboş pozisyonda golleri kaçırınca Neeskens’in nefes alacak hali kalmadı. Maç boyunca devamlı Neeskens’i dışarıda görünce aklıma takıldı. Acaba Rijkaard kulübeden çıkmaya utanıyor mu? Bir ara kulübeden çıkmadan Neeskens’e taktik verdi, Neeskens sahadaki futbolculara söyledi.
Bu görüntü ve maçın gidişatı bana Rijkaard ile ilgili “Oyunu okuyamıyor ve müdahele edemiyor” düşüncemin doğruluğunu gösterdi. Bir de üzerine Linderoth değişikliği “tamamdır” dedirtti. Rijkaard’ın neden hep Neeskens ile olduğu haftalar geçtikçe belli olmaya başladı.

Haberin Devamı

Yıldız ve güneşi

Haberin Devamı

G.SARAY iyi oynadı ama Kahe’nin beceriksizliği ile şansının yanında olduğu önemli bir ilk devre kapatması yaptı. Kewell gerçek bir yıldız gibi parlarken Keita onun güneşi gibiydi. Bu ikiliye Arda ve Baros katılınca G.Saray seyri doyumsuz bir tablo gibi olur.

Yazarın Tüm Yazıları