Hayal kurmayı öğrenin (2)

Hayal kurmak için gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra yani rahatsız edilmeyeceğiniz bir odada karşınızda renksiz bir duvara veya beyaz bir çarşaf örttüğünüz kapıya yüzünüzü dönerek oturduktan sonra aşağıdaki uygulamaları sırasıyla yapmaya başlayabilirsiniz.

3- Baktığınız yerde başka hiçbir şey olmamalı, bu yüzden görüş menzilinizdeki eşyaları kaldırın.

4- Görüş menzilinizin tam ortasına basit bir nesne -bir kitap, bir kül tablası veya vazo gibi bir şey- koyun. Nesnenin sade hatları olmalı, aşırı dekoratif unsurları olmamalıdır.

5- Nesneye onunla ilgili, her şeyi, şeklini, desenini, dokusunu, rengini ve kenar hatlarını iyice ezberleyene kadar bakın.

6- Gözlerinizi kapayın ve nesneyle birlikte odayı gözünüzde canlandırın. Yalnızca imgelemekle yetinmeyin, nesneyi ve odayı zihin gözünüzle tam boyutlarıyla ve perspektifiyle yeniden yaratın.

7- Zihninizde yarattığınız odayı ‘‘kafanızda’’ değil, -sanki X ışınları çıkarabiliyormuş ve kapalı göz kapaklarınızın ardından onları görüyormuşçasına- ‘‘dışınızda’’ imgeleyin.

8- İmge silinmeye yüz tutunca ya da artık onu daha fazla (zihninizde) tutamadığınız zaman gözlerinizi açın ve odanın nasıl gözüktüğü konusunda hafızanızı tazeleyin.

Başlangıç olarak herkesin kolayca yapabileceği bu çalışmanın hayal gücünüzü harekete geçireceğini unutmayın. Bilinen bir gerçek var ki, gerçekleşecek yegane şey hayaldir, diyorum, Yasemin'ce...
Yazarın Tüm Yazıları