Havada gol kokusu var

Güncelleme Tarihi:

Havada gol kokusu var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2013 23:29

F.Bahçe, Süper Lig’de 16 golle en çok skor üreten takım oldu. Trabzon, 6 haftada 6 gol buldu Avrupa Ligi’nde 2 maçta coştu.

Haberin Devamı

Sarı lacivertliler, ligde 2.6 gol ortalaması ile oynadı. Bordo mavili ekip ise, Avrupa’da 8 mücadelede 18 kez fileleri salladı. Bu akşam olası bir erken gol, fark yaratabilir.

SÜPER Lig’de büyük bir maçın vakti daha geldi, çattı; Fenerbahçe-Trabzonspor... Bu akşamki zorlu 90 dakika öncesi, iki takımın istatistiklerine bakınca ‘gollü bir maç’ ihtimalinin yüksek olduğu görülüyor. Çünkü Fenerbahçe, ligde geride kalan 6 haftada tam 16 kez fileleri sarsıp ‘en çok gol atan ekip’ unvanını alırken, kalesinde 7 gol gördü.
Trabzonspor, Süper Lig’de 6 karşılaşmada, 6 gol bulup, rakiplere de 6 gol şansı tanısa da Avrupa Ligi’nde coştu. Bordo mavili takım, UEFA Avrupa Ligi’nde şu ana kadar oynadığı toplam 8 karşılaşmada tam 18 kez ağları salladı. Filelerinde ise 7 gol gördü. Fırtına son oynadığı maçta Avni Aker’de İtalyan Lazio ile 3-3’lük skorla berabere kaldı.

Haberin Devamı

MAÇ, SONLARA DOĞRU DA KOPABİLİR

İKİ ezeli rakibin de, ‘mutlak galibiyet’ parolası ile çıkacağı maçta ‘gol kokusu’ olduğu kesin... Uzatma anları dahil, ligde her 15 dakikalık dilimde gol atmayı başaran Fenerbahçe, 76 ve 90. dakikalar arasında 4 gol yedi. Trabzonspor da aynı dönemde 2 defa gol sevinci yaşadı. Bu nedenle oyun kilitlenirse, mücadelenin son anlara doğru kopabilme ihtimali de öne çıkıyor.
Geride kalan 6 haftada 43 gol pozisyonuna giren Ersun Yanal’ın öğrencileri, 16 kez ağları sarstı. Böylelikle yüzde 37’lik ortalama tutturdu. Mustafa Akçay’ın talebeleri ise, rakibine göre daha az şans yarattı. Trabzonspor, 28 gol pozisyonunda sadece 6 kez güldü. Yüzde 21’lik bir ortalama yakaladı.

Yanal’ın hedefi 6’da 6 yapmak

F.BAHÇE, ligde tam 5 maçtır galip geliyor. Sarı lacivertli ekip ve teknik direktör Ersun Yanal, bu akşam Trabzonspor’u da mağlup ede-rek yakaladığı seriyi 6 maça çıkarmayı hedefliyor. Kanarya ayrıca, son iki karşılaşmada kalesinde gol görmedi.

Akçay kalesini gole kapattı

TRABZON’da teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, Süper Lig’deki son 3 maçta da kalesinde gol görmedi. Rakip filelere 4 gol bırakan Akçay’ın öğrencilerinin amacı, Fenerbahçe karşısında da gol yememek olacak. Fırtına, Kadıköy’de de esmek istiyor.

Fener pasa boğuyor

Haberin Devamı

SÜPER Lig’de Fenerbahçe, 6 haftalık dilimde 2872 pas girişiminde bulundu. Sarı lacivertliler 2193 isabet sağlayıp, yüzde 76’lık yüzde yakaladı. Trabzonspor, pas konusunda rakibinin çok gerisinde kaldı. Kanarya’ya göre daha dikine bir futbol oynayan Fırtına, 6 maçta 2060 pas denedi. 1504’ünde isabet yakaladı ve yüzde 53 ortalama tutturdu.

Caner Erkin’e sürpriz kutlama

TRABZONSPOR maçının hazırlıklarını dün akşam saatlerinde Can Bartu Tesisle-ri’nde yaptığı antrenmanla tamamlayan Fenerbahçe, tesislerde kampa girerken, bir de sürpriz doğum günü pastası kesildi. Dün 25. yaşına giren Caner Erkin’in doğum günü, kampa giren teknik heyet ve oyuncular tarafından hep birlikte kutlandı.

Haberin Devamı

F.Bahçe filede Balkan şampiyonu

16. Balkan Kupası finalinde F.Bahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı, Sırp ekibi Vojvodina Novi Sad’ı 3-0 yenerek şampiyon oldu ve CEV Challange Kupası’na katılım hakkı elde etti. Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen 16. Balkan Kupası’nda mücadele eden Fenerbahçe, Vojvodina Novi Sad’ı 25-12, 25-13 ve 25-20’lik setlerle 3-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Sarı lacivertliler, CEV Challange Kupası ilk turunda Kıbrıs Rum Kesimi’nden Anorthosis Famagusta ile eşleşti.

Havada gol kokusu var


Bayatlı: Borçlar nasıl bitecek? Kiğılı: Sadece Fenerium yeter

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda, üye Ziya Bayatlı ile başkanvekili Kiğılı arasında bu ilginç diyalog yaşandı.

Haberin Devamı

F.BAHÇE Faruk Ilgaz Tesisleri’ndeki Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’na kulüp başkanı Aziz Yıldırım rahatsız olduğu için yer almadı. Başkan vekili Abdullah Kiğılı, “Futbol takımımızdan beklentimiz sezonu zirvede tamamlamalarıdır. Taraftarımızın desteğiyle Trabzonspor maçını da kazanacağımızı umuyoruz” diye konuştu. Üyelerden Ziya Bayatlı’nın konuşmasında, “Borçlar nasıl sıfırlanacak?” sorusuna, Abdullah Kiğılı oturduğu yerden, “Sadece Fenerium’un değeri 150 milyon” yanıtını verdi. Bu arada, F.Bahçeli eski milli atletler Ruhi Sarıalp ve Eşref Aydın’ın isimlerinin Düzce Topuk Yaylası Tesisleri’ndeki atletizm pistlerine
verildiği açıklandı.

Yamen Uzun da başkan adayı oldu
İŞ adamı Yamen Uzun, Fenerbahçe’nin 26 Ekim’deki seçimli olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Uzun, “3 Temmuz sürecinden bugüne kadar kulübümüz zarar gördü. Sayın Aziz Yıldırım başkanlığa devam ettiği taktirde Fenerbahçe’de yeni bir kaos oluşacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım toplantıda yoktu

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, dün Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’na katılmadı. Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, başkan Yıldırım’ın rahatsız olduğunu, ancak daha sonra toplantıya katılacağını söyledi.

F.Bahçe’nin borcu 142.5 milyon lira

YÜKSEK Divan Kurulu’nda F.Bahçe’nin fiilen ödenecek borç tutarının, 142 milyon 564 bin 719 lira olduğu açıklandı. Doğan Yeşin, 1 Ocak-31 Ağustos 2013 tarihli hesaplar hakkında bilgi verdi. Mevcutlar ve alacaklar toplamının 23 milyon 125 bin 789 lira olduğunu belirten Yeşin, fiilen ödenecek borçlar tutarının ise 165 milyon 690 bin 508 lira olduğunu duyurdu.

Toplantıda yöneticilerden Talat Yılmaz, İlhan Ekşioğlu, Semih Özsoy, Hakan Dinçay, Deniz Tolga Aytöre, Ersan Topbaş ve Tahir Perek yoktu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!