Harry Kewell’ın kıymetini bilin

RIJKAARD’ın yönetime Kewell’ın gitmesini söylemesi bana çok şaşırtıcı gelmedi. Sezon başına dönünce herkes hatırlayacaktır...

Haberin Devamı

Kewell oynamıyor ve maçlarda kulübede mutsuz şekilde otururken İngiltere’ye gideceği haberleri çıkıyordu. Rijkaard’ın Kewell’ı çok tutmadığı için başlarda oynatmaması, sonradan mecburiyetten şans vermesi bir şeyleri onarılamaz hale getirmişti.
Rijkaard’ın şimdi sakatlığı bahane ederek eline şans geçmiş gibi Kewell’ı göndermek istemesinin sebebi sadece “Atletico Madrid maçında oynayacak forvetim yok’’ düşüncesi olamaz. O zaman şunu sorarım; “Neden Avrupa’da oynayamayacak bir oyuncunun transferine izin verdin?” Jo’nun Avrupa Ligi’nde oynayamayacağını herhalde biliyordur. E o zaman şimdi bu ne? Eğer Jo sadece Türkiye Ligi düşünülerek alındıysa, alındığı şartlar göz önünde bulundurursak fazladan bir transfer. Nonda zaten o işi şimdiye kadar layıkıyla yaptı.
Diğer taraftan Kewell forvet oynadığı maçlarda birçok golcüye ders verecek kadar iyi oynadı. Attığı goller, yaptığı koşular, verdiği paslar baştan aşağı futbol kalitesini ortaya koyuyor. Zeki, karizmatik, kaliteli ve lider bir oyuncuyu değil göndermek, devre arası sözleşme imzalamak gerekmez mi? G.Saray Yönetimi elindeki değerin farkına varmalı. Gözünü dışarıdan içeriye çevirirse transfere gerek olmadığını anlar.
‘Dos Santos rakipsiz olsun mu’ istiyor
Kewell sadece bir futbolcu değildir. Örnek alınacak ve sevilen bir SPORCU’dur. Bu duruma farklı bir bakış açısı daha ekleyeyim... Şunu da düşünün. Acaba Rijkaard transfer edilmesini çok istediği Dos Santos’u daha rahat oynatabilmek ve alternatifsiz kılmak için Kewell’ı istemiyor olabilir mi? Çünkü Kewell taraftarın çok sevdiği ve saygı duyduğu bir oyuncu.
Kewell olduğu sürece oynamasını isteyecek bir basın ve taraftar olacak, bu da Rijkaard’ın üzerinde istemediği bir baskı oluşturacaktır. Kewell giderse kenarda oynayan Dos Santos’a hazır boş bir forma olur. Ama Nonda kalırsa aynı bölgede oynamadıkları için zaten sorun olmayacaktır.
 Rijkaard’ı gerçekten anlamak zor. Önce yararlanamayacağı bir transfere izin veriyor, sonra hep kenarda tuttuğu Nonda’nın sözleşmesinin feshedilmesine izin veriyor, en sonunda Nonda kalsın Kewell gitsin diyor. Kısacası Kewell performansı, kalitesi, kişiliği ile bu kadar kolay vazgeçilecek bir oyuncu değil. Umarım bu yanlıştan dönerler.

Haberin Devamı

Brezilyalılar...

Haberin Devamı

GALATASARAY bir tanesinden çok çekti hala çekiyor; Lincoln...
Diğeri yeni geldi, beklenenin çok altında oynadı yeni yerinde toparlanmaya başladı; Elano.
Yani Galatasaray iki Brezilyalı’dan istediği sonucu alamadı.
Bakalım üçüncü Brezilyalı’dan beklenen goller ve performans gelecek mi?
Ben Neill’da uyum sürecinin uzun sürmeyeceğini ama Jo’da biraz sıkıntı olacağını düşünüyorum.

Kartal’a kar yardımı

KÖTÜ hava koşullarının maç yapılmasını engellediği bir haftada, Fenerbahçe ile Galatasaray zor şartlarda oynayarak  kazanırken; haftalardır galip gelemeyen, sakatlıklarla uğraşan Beşiktaş ise maçı ertelendiği ve muhtemel bir puan kaybından kurtulduğu için kazanan diğer takım oldu.
Bu oynanmayan bir hafta Mustafa Hoca ve Beşiktaş için çok kritik bir dönemde gelen ilahi yardım gibiydi. Ben de Mustafa Hoca’nın yerinde olsam bu şartlarda maçı oynamak istemezdim. Bunun paralelinde diğer kazanan da Yıldırım Demirören oldu. Şimdi olumsuz bir sonuç olmadan seçime daha rahat girecek.

Yazarın Tüm Yazıları