Hanımağa'dan garanti

Güncelleme Tarihi:

Hanımağadan garanti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2003 02:10

642 yıllık geçmişinde bu tarihi güreşin ilk hanımağası olduğunun altını çizen Kavraz, ‘‘Reklam peşinde değilim. Çek ve senetle borcumu ödeyeceğim. Çok büyük projelerim var’’ dedi.

Kırkpınar'ın 642 yıllık tarihinde ilk kez bir hanımağa olduğunu ve kamuoyundan destek beklediğini belirten Zübeyde Kavraz, ‘‘Ben reklam peşinde değilim. Ben bu parayı Kırkpınar başlayana dek ödemeyi garanti ediyorum. Türkiye'de ekonomi sadece nakit parayla mı dönüyor. Çek veya senetle iş yapılmıyor mu? Bu geleneksel Kırkpınar ağalığı parayla pulla ölçülecek birşey değildir. Çok büyük projelerim var. Tarihi Kırkpınar güreşlerini tüm dünyaya değişik bir şekilde yansıtacaktım’’ diye konuştu.

Ahmet TAŞÇI

(Kırkpınar Başpehlivanı)


Tarihi geleneğe gölge düştü

Biz yağlı güreş pehlivanları olarak böylesine bir olayın yaşanmasını istemezdik. Tarihi geleneğe böylesine cuzi rakkamlarla gölge düşürmek hoş olmadı. Temennimiz, ermeydanında şaşalı bir şekilde ağalığa seçilen hanımağanın bir an önce ağalık bedelini ödeyip, yüzyılların geleneği sürdürülmelidir.

Levent ERDOĞAN

(Yağlı Güreş Kulüp Başkanı)


Kadınağanın seçilmesine baştan karşıydık. Yanlış hesaptan dönüldü. Kırkpınar'ın ruhuna ters olan Kadınağanın düşürülmesi 642 yıllık geleneğin devamını da sağladı. Kırkpınar ermeydanıdır ve ağalık hanımağalık işi değildir.

Gazanfer BİLGE

(Kırkpınar Eski Ağası)


Çek ve senet kabul edilmeli

Ağalığı muhteşem törenle almış bu hanıma ağalık yaptırılmalıdır. Ülke olarak ekonomik kriz yaşadığımız bir dönemde bu hanımağanın verdiği çek ve senet kabul edilmelidir. Edirne Belediyesi bu saatten sonra yanlışlık yapıp, bu hanımağanın şerefi ile oynamasın.

Ali AYAĞ

(AKP Edirne Milletvekili-Kırkpınar


Kırkpınar ağalığı erkek işidir

Bu hanım arkadaşım ağalığı aldığında, ağalık herkesin işi değil, erkişi işidir demiştim. Ağalık, yürek ister, bilek ister. Böyle bir tarihi geleneğe sahip çıkmak, reklam olsun diye ortaya çıkanların işi olmamalıdır. Bu iş reklam işi değil, gönül işi, tarihi misyonu olan bir gelenektir.

Mehmet KILIÇ

(Güreş Federasyonu Asbaşkanı)


Mali soruşturma yapılması gerek

Bu konuda temel yanlışlık ağanın belediyeye karşı sadece maddi anlamda sorumlu olmasıdır. Ağalık ihalesine giren insanların bu işi maddi açıdan yapıp yapamamalarına dair bir soruşturmadan geçirilmeleri gerekir. Kırkpınar yağlı güreşleri Edirne Belediyesi'nin değil, Türk insanın sportif faaliyetidir
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!