Hamit füze gibi

Güncelleme Tarihi:

Hamit füze gibi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2003 01:49

Alman basını, 90+3'te attığı golle Schalke'ye ligde ilk gabiyeti tattıran Hamit Altıntop'a övgüler yağdırdı ve ‘‘Bu çocuk harika’’ değerlendirmesi yaptı..

ALMAN basını, Köln'e 90+3'te attığı golle takımı Schalke'ye 2-1'lik skorla ligde bu sezon ilk galibiyetini kazandıran Hamit Altıntop'u göklere çıkardı. Hamit böylece ligdeki 3. maçında 3. golünü attı.

Spor dergisi ‘‘Kicker’’, Schalke'nin Menajeri Rudi Assauer’in ‘‘Hamit bir füze gibi patladı’’ sözlerine yer verdi. Bild gazetesi ‘‘Tip-Top Altıntop antrenörüne ilk galibiyeti kazandırdı’’ başlığını kullandı. Bild, ‘‘Bu çocuk bir harika. Hamit Altıntop, takımını galibiyete taşıdı. Bu çocuk antrenör Heynckes için altın değerinde’’ dedi.

ARD kanalında dün sabah yayınlanan ‘‘Morgenmagazin’’ programında spiker, ‘‘Hamit hala annesinin evindeki çocuk odasında kalıyor. Ancak, şimdi binlerce çocuk onun posterini kendi çocuk odasına asacak. Çünkü altın ayaklı Hamit, Schalke için son saniyede attığı golle kendini adeta efsaneleştirdi’’ yorumunu yaptı.

Köln'ün en çok satan Exspress gazetesi Altıntop'un attığı son saniye golüyle Köln'ü nakavt ettiğini yazdı. Neue Ruhr Zeitung (NRZ), ise ‘‘Yine Altıntop’’ başlığıyla, ‘‘Maçın son dakikaları inanılmaz dramatik oldu’’ ifadesine yer verdi.

Westdeutsche Allgemeine (WAZ) gazetesi Hamit'in Schalke'ye çok uğurlu geldiğini belirterek, ‘‘Schalke, Hamit'siz acaba nerede olurdu? 20 yaşındaki Türk genci ligde üçüncü golünü atarak, Schalke taraftarı tarafından göklere çıkartlıdı. Schalke'nin Türk umudu hakkında ‘O’na sahip olduğumuz için çok mutluyuz’ diyen Heynckes'in starı ligdeki beş golün üçünü attı’’ diye yazdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!