"Hamilton risk aldı"

Güncelleme Tarihi:

Hamilton risk aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2013 12:00

Jackie Stewart, Lewis Hamilton'ın Mercedes'e giderek risk aldığını ancak "olgunlaşmak için" bunu yapması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Metro gazetesine konuşan Stewart, Formula 1'de yüzlerce farklı yoruma neden olan transferde Hamilton'ın doğru bir tercih yapıp yapmayacağını zamanın göstereceğini belirterek, "Bu bir risk" dedi.

McLaren'ın F1'in köklü takımlardan olduğunu dile getiren Stewart, "Büyük üreticiler gelir ve gider. Gümüş Oklar'ın başarılı olup olmama riski var. (Formula 1'den çekilme kararı almaları) yönetim kurulunda yapılan beş dakikalık toplantı kararına bağlı" yorumunda bulundu.

Stewart, "Belki almaya değer bir risk. Lewis'in psikolojisini gayet iyi anlıyorum. Olgunlaşmak istemesinin bir sonucu, artık kartingdeki küçük çocuk değil" dedi.

Hamilton'ın bazı alanlarda, kendisine bakış tarzı konusunda bunu hissettiğini söyleyen Stewart, "Duygusal bir karar fakat doğru olmayabilir" diye konuştu.

Üç kez dünya şampiyonluğu yaşayan Stewart, Fernando Alonso'ya da değinerek, Ferrari'nin İspanyol pilot kadar başarılı olamadığını söyledi.

Stewart, "Fernando Alonso tüm yıl boyunca sıradışı bir performans sergiledi, Ferrari ise rekabetçi değildi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!