Hamilton iddialı konuştu

Güncelleme Tarihi:

Hamilton iddialı konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2011 10:23

Lewis Hamilton, kendi neslinin en iyi pilotu olduğunu kanıtlamak için birkaç kez değil çok daha fazla dünya şampiyonluğuna ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

turkiyef1.com'un haberine göre İngiliz pilot, bu hedefini gerçekleştirmek için McLaren'dan ayrılabileceği iddialarını ise yalanladı.

2007'de Formula 1'deki çaylak sezonunu Kimi Raikkonen'in ardından ikinci sırada tamamlayan Hamilton, 2008'de ise Felipe Massa'yı geride bırakarak henüz ikinci yılında mutlu sona ulaşmıştı. Hamilton, Sebastian Vettel'in geçtiğimiz yılki şampiyonluğuna kadar, F1'in en genç şampiyonu ünvanını da taşımıştı.

2009'da rakiplerinin gerisinde kalan McLaren'da benzer bir mücadele sergileyemeyen Hamilton, geçtiğimiz yıl da Red Bull ve Ferrari'ye karşı, üçlü mücadelenin dışında kalmıştı.

26 yaşındaki İngiliz pilot, İngiliz Observer gazetesinde yayınlanan demecinde, bugüne dek ortaya koyduğu başarıların kendisini tatmin etmek için yeterli olmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

Hamilton, "Burada 10 sene yarışıp sadece bir veya iki kez şampiyon olmak için burada değilim" dedi.

Hamilton, "Bu neslin en başarılı Formula 1 pilotlarından biri olmak istiyorum, onun için daha fazla dünya şampiyonluğu kazanmak istiyorum. İnsanların, sizin en iyi olduğunuzu düşünmeleri için defalarca kendinizi kanıtlamanız ve kazanmaya devam etmeniz lazım" yorumunda bulundu.

Şu an insanların, kendisinin en iyi pilot olduğunu söyleyemeyeceğini ifade eden Hamilton, "Sadece dört yıldır buradayım. Dolayısıyla yapacak daha çok şeyim var" dedi.

Sezon öncesinde test performansları göz önüne alındığında McLaren'ın yine zorlu bir sezon geçireceği beklentisine karşın Hamilton, hedeflerini gerçekleştirme yolunda takım değiştirmek zorunda kalmak için bir sebep görmediğini vurguladı.

Hamilton, "McLaren'ın tarihine bakın, inanılmaz bir takım. Ben başka fabrikalarda bulunmadım ancak McLaren'da, bugüne kadar tanıdığım en harika insanlar bulunuyor" dedi.

İngiliz pilot ayrıca, "Pilotlara yaklaşımları müthiş, burası çalışmak için harika bir yer. Bu takımın parçası olduğum için de kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Onlar birer savaşçı, ben de öyleyim" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!