Hakkınızı helal edin

Güncelleme Tarihi:

Hakkınızı helal edin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2008 00:00

G.Saray Kulübü Başkanı, mali genel kurulda üyelere yaptığı veda konuşmasında, "Sıhhatim yerinde. Her görevi yapmaya hazırım. Ancak aday değilim. Hatalarımızla sevaplarımızla 3 dönem geçirdim. Bu dönemde kimseye teslim olmadım" dedi.

G.SARAY Kulübü’nün yıllık olağan mali genel kuruluna Özhan Canaydın sürprizi yaşandı. Maslak Sheraton Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını yapan başkan Canaydın, gözyaşları arasında mart ayındaki seçimli kongrede aday olmayacağını açıklarken, "Hakkınızı helal edin" dedi. 6 yıllık icraatlarını anlatan ve "Bu dönemde kimseye teslim olmadım" diyen Özhan Canaydın, duygu yüklü konuşmasında, şunları söyledi:

"Sıhhatim yerinde, her görevi yapmaya hazırım. Ama bugün (dün) sizlere veda ediyorum. Aday değilim. Hatalarımızla sevaplarımızla 3 dönem geçirdim, takdir sizindir. Yönetim kurullarıma, eski ve yeni hepsine teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin.

Şu an futbolda lideriz, mart ayında ciddi maçlarımız var. Başkan adaylarından ricam, basketbolda kızlarımız Avrupa Kupası’nda yarı finale yürüyor, erkeklerimiz de Avrupa’da ilerliyor, ligde de iyi durumda. Sutopu branşımız çok iyi durumda, yüzme branşı kendi evlatlarımızla en iyi mücadeleyi yapıyor. Seçim telaşıyla bu güzel gidişe mani olmayalım. İstikrarlı, vakur bir seçim dönemi geçirelim. Mart ayında, şampiyonluğa giden, kupada finali oynayan bir takım haline gelebiliriz. Çok dikkatli olalım. Biz yönetim olarak tüzüğümüz gereği gereken bütün önlemleri alacağız." Salondaki bütün üyeler bu sözlerin üzerine başkanı ayakta alkışladı.

Avrupa için özür diledi

Sportif açıdan Avrupa kupalarında başarılı olamadıklarını itiraf eden Canaydın, ancak bu başarının alt yapısını hazırladıklarını söyledi. Özhan Canaydın, "2000 ruhuna yaklaşıyoruz. Bize o güzel günleri yaşatan Sayın Başkan Faruk Süren ve ekibine tekrar tekrar teşekkür ediyorum, sağ olsun, var olsunlar" diye konuştu.

Özhan Canaydın, toplantıda, UEFA Kupası 3. Turu’nda hafta içinde Almanya’nın Leverkusen takımı karşısında alınan 5-1’lik mağlubiyet nedeniyle özür diledi. Canaydın, "Tam yetki verdiğim futbol şubesi ve Futbol A.Ş. adına, Avrupa’da yaşadığımız üzüntülü neticeden dolayı özür diliyorum. Ama önümüzde 3 ciddi karşılaşma var; Kasımpaşa, F.Bahçe ve Beşiktaş ile karşılaşacağız. Umarım bu heyetimiz bu karşılaşmalarda yüzümüzü güldürerek Avrupa’daki acımızı unutturacaklardır, kendilerine başarılar dilerim" dedi.

Kimseye teslim olmadım

G.Saray’ın prestijini her konumda en iyi şekilde korumaya ve en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını kaydeden Canaydın, başarılı olduğunu sandığını dile getirdi. Başkan Canaydın, genel kurul haricinde hiçbir kuvvete teslim olmadığını ve olmayacağını vurgulayarak, bundan sonraki yönetimlerin de bu felsefeden caymayacaklarına inandığını söyledi.

Üç dönem kendisine görev veren genel kurula teşekkür eden Canaydın, şöyle devam etti: "Bu 6 sene içinde az hata yapıp, sağlığım pahasına kulübüme yardımcı olmaya çalıştım. Biliyorsunuz, görevi aldığımda sıkışık bir dönemden geçiyorduk. Bu sıkışıklık içinde 2 lig şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu şerefine eriştik. Gelirlerimize sahip çıktık, yabancı ortaklığımızla giriştiğimiz bazı mücadeleler sonunda 20 milyon dolara satılan hisselerimizi, 32,5 milyon dolara aldık. Fakat tekrar halka arz edip, 37 milyon gelir alarak, artı bir 4,5 milyon dolar gelir elde ettik.

Aslantepe’ye 3 sene emek verdim

Tesislerimiz yenilendi, Galatasaray Adası standartların üstüne çıktı. Büyükçekmece’de 94 dönüm arazi göl kenarında, sportif amaçlı 231 dönüme çıkacak bir varlık yarattık. Kavaklı’da da 120 dönümlük bir yerin kullanma hakkını bitirmek üzereyiz. 3 sene emek verdiğim ve yönetimde kalmak için direndiğim Aslantepe Stat Projesi devam ediyor, ufak tefek pürüzler olacaktır, bunu da aşıyoruz. Müzemiz 6 ay içinde Beyoğlu’nda faaliyete geçecek. Havuzumuz Avrupa standartlarına erişti."

Özhan Canaydın, kulüp şirketlerin birleşmesinde gereken izinlerin SPK’den alındığını ve bütün karşı açılan davaların düştüğünü sözlerine ekledi.

Bir yanlışım olduysa affola

ÜYELERİN kararından dönmesi için çağrı yaptığı başkan Canaydın, daha sonra kürsüye gelip bir veda konuşması yaptı. "Gösterdiğiniz bu güven için sizlere tekrar teşekkür ediyorum" diyen Canaydın, kısaca şunları söyledi: "Bugüne kadar bir yanlışım olduysa affola. Ben, G.Saray’dan kopamam. Çünkü G.Saray benim yaşam tarzımdır. G.Saray Kulübü hiçbir zaman fırsatçılara değer vermez. Bundan sonra G.Saray bir şey istediği zaman elimden geleni vereceğim.

Her zaman desteğe hazırım."

Faruk Süren, Canaydın’ı eleştirdi:

Halefini bırakmadan gitmesi hata

G.SARAY Kulübü’nün eski başkanlarından Faruk Süren, kongrede aday olmayacağını açıklayan Özhan Canaydın’ı eleştirirken, "Yerine bir halef hazırlamadan bırakması yanlış oldu" yorumunu yaptı. Süren, şunları söyledi: "Bu karar, UEFA’da alınan kötü neticenin bir eseri midir? Bundan sonra G.Saray başkan adayları zor günler geçirir. Özhan Bey kongre işlerini iyi bildiği için böyle bir karar alması normal. Yakında yapılacak kongre alevlenir. Kulüpte 6 aydır işlerin iyi gitmediği bir gerçek. Şimdi sırada Adnan Polat, Ünal Aysal ve Adnan Öztürk gibi kişiler mevcut. Ünal Aysal’ın yönetime girmesi iyi olur. Aslında G.Saray’ı yönetmek kolay. Önemli olan bu işin içinden çıkabilmek. Modern ve çağdaş bir yönetici anlayışı ile bu işler olur. G.Saray’a şimdi genç ve dinamik bir lider lazım. Bu kişi bizlerden yardım isterse bir ağabey olarak ona yardımcı olmaya hazırız."

NE DEDİLER?

Alp Yalman (Eski Başkan): "Biraz erken ve lüzumsuz alınan bir karar oldu. Başlamış olduğu bir sürü iş var. G.Saray’da hiçbir iş yarım kalmaz ama bu işlere başlayan bir insanın devam etmesini isterim. Yeniden gözden geçirilmeyecek bir karar da değil."

Ergun Gürsoy (Eski Asbaşkan): "Ben, Canaydın’ın bırakacağını zannetmiyorum. Çünkü elinde yapmak istediği projeler var. Onun bırakmasını istemeyenler de olacaktır. Bana göre daha iyi bir kadroyla devam edecektir."

Bülent Tulun (Eski Yönetici): "G.Saray kurulunun önünde verilmiş bir beyan. Bence dönüş olacağını zannetmiyorum. G.Saray’da doğrular yerini bulur. Yani taşlar oturur. Yönetim problemi olacağını zannetmiyorum. Kararından vazgeçmez."

Ali Dürüst (Eski Yönetici): "Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler için, bir G.Saraylı olarak kendisine teşekkür ediyorum. Seçim dönemine kadar yaşanacak boşluğu doldurmalıyız."

Refik Arkan (Eski Yönetici):
"G.Saray’ı her şeyin üzerinde tuttuğunu ve ona zarar verecek en ufak bir şey yapmayacağına yüzde yüz eminim. Eğer camia gelmesi konusunda bir ortam yaratırsa, Canaydın’ın gereğini yapacağını düşünüyorum."

Turgay Kıran (Eski Yönetici):
"Canaydın’ın arkasında önemli bir oy potansiyeli var. Bu oylar kime gidecek, meçhul. Sanıyorum bu 1 ay içinde bir kaos olacaktır."

Vakur Dağdeviren (Genel Kurul Üyesi):
"Sayın başkanım, bırakmanızı istemiyorum. Aslantepe’de stat temelini attınız ve stadı açacaksınız da. Bunun sözünü istiyoruz.

Özer Berkay (Genel Kurul Üyesi): "Ben karmakarışık oldum. Özhan Canaydın bir devir açtı ve kendi eliyle kapattı."

Orhan Yüce: "Başkan lütfen 2 yıl daha. Ezeli rakibimiz F.Bahçe bizi sallamış bir durumdayken, bu görevi bırakmak akıl dışı, akıl almaz bir durum."

Mehmet Bilen: "Herkes kararsız bir durumda. Zaten net bir başkan adayı da yok. Genel kurul toplantısı 2 ay ertelenmeli."

Murat Canaydın (Oğlu): "Televizyondan öğrenip, buraya geldim. Babam daha önce G.Saray hakkında bize ne dediyse hep tersini yapmıştır. Bu karar bizim için sürpriz ve sevindirici bir gelişme. Bu kararı vermesinden önce bir aile toplantısı yapmadı."

Başkan adayları şekilleniyor: Aktar ve Aşkın adaylıklarını açıkladı

G.SARAY’
ın mart ayında yapılacak olan olağan seçimli genel kurulu öncesi adaylıklarını açıklayan iki isim bulunuyor. Adaylığını açıklayan Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar’ın kongreye iş adamı Ünal Aysal’ın desteğini alarak girdiği öğrenildi. Sekiz ay önce aday olduğunu açıklayan Taner Aşkın, kararının değişmediğini söyledi. Başkan yardımcısı Adnan Polat ise Özhan Canaydın’a danıştıktan sonra kararını vereceğini söylese de Polat’ın kongrede aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İnan Kıraç, Adnan Öztürk’ü destekliyor

ÖZHAN
Canaydın’ın başkanlığa aday olmayacağını açıklamasının ardından sarı kırmızılı camia hareketlendi. Bir kısım "Bu bir seçim manevrası olabilir, Canaydın taktik yapıyor olabilir" düşüncesine sahip olurken, daha büyük bir çoğunluk ise "Canaydın destek göremeyeceğini anladı ve çekildi" yorumları yapıyor. Adaylığını açıklaması beklenen Adnan Öztürk’ün seçimi kazanacağı konuşuluyor. Öztürk’ün camianın önde gelen isimleri İnan Kıraç ve Selahattin Beyazıt’ın yanı sıra eski başkanlardan Faruk Süren’in de desteğini aldığı öğrenildi.

YÖNETİM KURULU İBRA EDİLDİ

G.SARAY Kulübü’nün mali genel kurul toplantısı, başkan Canaydın’ın aday olmayacağını açıklaması nedeniyle beklenenden sakin geçerken, beklenen yoğun eleştiriler de gerçekleşmedi. Kulübün aidatlarını ödeyen aktif üye sayısının 6 bin 704 olduğu açıklanırken, toplantıya katılan üyelerin sayısı ise sadece 483 kişide kaldı. Yapılan oylamada, kulüp yönetim kurulu, mali yönden 272 kabule karşılık, 1 ret oyuyla ibra edilirken, ret oyunu veren kişi Özdemir Kalpakçıoğlu oldu. İdari yönden yapılan oylamada ise yönetim kurulu, 268 kabul oyuna karşılık, 11 ret oyu sonrası, oy çokluğuyla ibra edildi. Denetleme Kurulu da, 2007 yılı çalışmalarından dolayı 269 kabul oyuyla ibra edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!