Hakan Ünsal: Fernandao'nun yerinde Van Persie olsaydı...

Güncelleme Tarihi:

Hakan Ünsal: Fernandaonun yerinde Van Persie olsaydı...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2015 21:56

Yorumcu Hakan Ünsal, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini hurriyet.com.tr okurları için canlı olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

İLK 11'LERİN DEĞERLENDİRMESİ...

FERNANDAO'NUN OYNAMASI MANTIKLI
Fenerbahçe'de Van Persie'nin yerine Fernandao'nun oynaması, karşılaşmanın Olimpiyat Stadı'nda yani deplasmanda olmasından dolayı mantıklı. Fenerbahçe oraya lider gidiyor. Fernandao fiziksel açıdan Van Persie'den çok daha diri bir oyuncu. Fernandao ikinci yarının ortalarına kadar Rhodolfo ve Ersan'la savaşıp onları yoracak. Dolayısıyla Van Persie'nin bu oyuncuların yorulmasının ardından oyuna girmesi işi değiştirir.

OĞUZHAN'IN YERİNE NECİP OLABİLİRDİ
Şenol Güneş'in Gomez'i ilk 11'de oynatması ve Quaresma'yı yedek bırakması doğru. Quaresma, Van Persie ile benzer sebeplerden dolayı böyle bir maçta ilk 11 oynayamaz. Beşiktaş 11'indeki isimlerden bir tek Oğuzhan'da şüphem var. Orada Necip olsa daha diri bir Beşiktaş orta sahası izleyebilirdik. Çünkü karşılarında Ozan Tufan, Meireles ve Mehmet Topal gibi son derece güçlü üç orta sana oyuncusu olacak. Bu, hem sayısal hem de kalite açısından Beşiktaş'ı daha vantajlı yapıyor.

Haberin Devamı

İLK YARININ YILDIZI MARKOVIÇ OLABİLİR
Atiba orta alanda tek kalabilir. Oğuzhan'ın ona yardım etmesi gerekir. Eğer yeterli yardımı yapmazsa Markovic ilk yarının yıldızı olabilir. Dolayısıyla Oğuzhan maçın kilit oyuncusu olabilir. Ama bu kadro Beşiktaş'a avantaj da sağlayabilir. Sosa çok yetenekli bir hücumcu. Oğuzhan da bu yöndeki yeteneklerini olumlu kullandığı taktirde Fenerbahçe defansı çok zorlanabilir.

İLK 25 DAKİKA: KJAER'İN GOLÜ HER ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ
Karşılaşmaya iki takım da birbirini oynatmama felsefesiyle başladı. Fenerbahçe oyuna daha iyi girdi ama Kjaer'in kendi kalesine attığı gol her şeyi değiştirdi. Hemen peşinden gelen Gomez golü Fenerbahçe'yi dağıtır gibi oldu. Fenerbahçe her an atabileceği bir golle oyuna ortak olabilir. Beşiktaş'ın yiyebileceği bir gol her şeyi tekrar alt üst edebilir.

Fenerbahçe orta sahasının bir kişi fazla olması ileri çıkışlarda avantaj sağlıyor ama o çıkışların bir sonraki safhasını yapamadılar.

25-45'İNCİ DAKİKALAR ARASI: FERNANDAO HAT-TRICK YAPABİLİRDİ
İlk yarının son bölümünde de iyi oynayan taraf Fenerbahçe idi. Fernandao biraz iyi olsa hat-trick yapabilirdi. Fenerbahçe çok daha fazla gol pozisyonuna girdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın, duran toplar haricinde bir tek Olcay ile girdiği bir pozisyon var. Fenerbahçe'nin üretkenliği iyi bitirici vuruşları sıkıntılı. Beşiktaş'ın ise üretkenliği sıkıntılı ama bitirici vuruşları iyi.

Fernandao'nun yerinde Van Persie olsa o pozisyonları gol yapabilirdi. Ama Van Persie de o pozisyonlara giremeyebilirdi. Fernandao'nun da farkı bu... Fizik gücüyle oralara girebiliyor.

46-70. DAKİKALAR ARASI: DOĞRU ZAMANDA DOĞRU DEĞİŞİKLİK
Fenerbahçe doğru zamanda doğru ismi oyuna aldı ve sonuca ulaştı. Van Persie, yakaladığı ilk pozisyonda işi bitirdi. Şimdi Şenol hocanın hamlelerini göreceğiz...

SONUÇ: ATAN KAZANDI!
Maçın özeti şu: Beşiktaş girdiklerini attı, Fenerbahçe girdiklerinin çoğunu kaçırdı ve kaybetti. Sarı lacivertlilerde Fernandao 3, Van Persie 1 tane gol fırsatından yararlanamadı. Buna karşın 3 gol atan Beşiktaş'ın ise sadece Olcay'la kaçırdığı 1 pozisyon vardı. Fenerbahçe daha iyi oynayan taraftı ancak bu kadar çok gol kaçırınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!