Hakan Şükür değil İbrahimoviç

Güncelleme Tarihi:

Hakan Şükür değil İbrahimoviç
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2010 00:00

Özcan Kızıltan, “Batdal’ı Hakan Şükür’ün veliahtı olarak görmek doğru olmaz” diyor. Zaten futbolcu da İbrahimoviç’e benzetilmeyi tercih ediyor: “İnşallah onun gibi olurum.” Şükür kıyasını ise “mevkiim gereği” diye açıklıyor.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE efsanesi Cemil Turan’ın “boylu poslu” golcü arayan Daum’a “Bu çocuğu al” dediği rivayet edilince medya da 2009’un sonunda Mehmet Batdal’ı sarı lacivertlilerle nişanladı.

Ne var ki nikah masasına oturulamadı ve Batdal’ın mürüvvetini sarı kırmızılılar gördü. Batdal, “Galatasaray’ın yeni Hakan Şükür’ü” olarak Süper Lig’e geçiş yaptı, başında “Damokles Hakan Şükür’ün kılıcı” olduğu halde...

Oyun stili falan gözönüne alınmadan, boyundan posundan ötürü derhal alnına “yeni Hakan” dövmesi yapıldı!... Bırakın ülkenin, İzmir’in bile dışına ilk kez çıkıyor Batdal.

“Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti!” Nobelli yazarımız Orhan Pamuk’un Yeni Hayat romanının bu can alıcı giriş cümlesi, epey bir süre, “yalnız ve güzel ülkemiz”in fertlerince kullanılmıştı; yerli-yersiz... Oysa bu cümle, şu sıralar en fazla Mehmet Batdal’ın hayatını anlatmak için duvar pası niyetine kullanılabilir...

O da bir gün hocasına, “Bu maçta santrfor oynayacağım” der ve futbol hayatı değişir! Böylece bu “total oyuncu”, “yeni Hakan Şükür” aday adayı olarak arz-ı endam eder 1.95 metrelik cüssesiyle...

Onun tuhaf isteği karşısında hocası önce, “Forvet de stoper oynasın bari” diye söylense de sonra “İyi bari, geç oyna” der bozuk bozuk(!)... Golcü olma arzusunu attığı gollerle o gün realiteye çeviriyor. Mehmet Batdal’ın “yeni hayatı” başlamıştır...

Batdal, “Ağaç yaşken eğilir” döneminin büyük kısmını stoper dolaylarında geçirmesine rağmen, gol patikalarında da rüşdünü ispatlayıp, Metin Oktaylar’ın, Hakan Şükürler’in oturduğu tahtın bahtına düşmesini sağlar. Şayet, bu sezon da Bucaspor ile devam etseydi, İzmir takımının yeni hocası Bülent Uygun’dan şu sözleri muhakkak işitecektik: “Mehmet Batdal’ı alan şampiyon olur!..”

Haberin Devamı

Büyüklerde sadece futbol oynanmaz!

İYİ güzel de, Mehmet Batdal yeni Hakan Şükür olur mu? Hayır olamaz!. Çünkü Şükür, sadece gol atan bir futbolcu değildi. Şükür, “ideolojisi olan bir futbolcuydu!” Saha içinde olduğu kadar, dışında da top koşturdu.  Şükür, Galatasaray camiasında her anlamda “var olmak” için oynadı. Batdal’da ise, şimdilik görünen o ki sadece Galatasaray’ın iyi bir golcüsü olma gayesi var. Zaten Şükür de, “Batdal’ın çok çalışması lazım. Bu tür kulüplerde sadece futbol oynanmıyor başka çarklar da dönüyor” demiyor mu…

Haberin Devamı

Tigana beğenseydi Beşiktaşlı olacaktı

BEŞİKTAŞ’ın eski teknik direktörü Jean Tigana “olur” deseydi, Batdal daha 2006’da Süper Lig’e gelecekti. Ne var ki Mösyö Tigana, 2006’da kendisine yöneltilen “Batdal soruları”na, “Henüz yetersiz. Zamanı gelince bir kez daha izleyeceğiz” diyerek not düşer. Ama Tigana için o zaman hiç gelmez.

2005’e kadar stoper oynadı

BUCASPOR’dan hocası Özcan Kızıltan, Buca altyapıdan hocası Sait Karafırtınalar ve Ümit Milli Takım’dan hocası Hami Mandıralı, eski öğrecilerine kefiller. Kızıltan, Hakan Şükür’den çok Zlatan İbrahimoviç ile özdeşleştiriyor: “Galatasaray’ın, İbra-himoviç’i neden olmasın? Hakan Şükür’ün veliahtı gibi görmek doğru olmaz.”

Karafırtınalar da İbrahimovic teşbihinden yana:  “2005’e kadar stoper oynaması bir dezavantaj. Oyun bilgisini geliştirirse dünya çapında adından söz ettirebilir.” Batdal da sanki İbrahimoviç’e benzetilmeyi yeğliyor: “İnşallah onun gibi olurum.” Şükür, kıyasını ise “mevkiim gereği” olarak açıklıyor.

Haberin Devamı

Selama yanlış durdu

İNTERNET dedikodularına göre mahalle maçlarında İlhan Mansız’ı taklit eden Mehmet Batdal, Ümit Milli Takımı forması giydiği bir maçta futbolundan ziyade maç öncesi seremonideki selamıyla gündeme geldi. Şehit askerler için milli oyuncular asker selamı veriyordu. Ancak bir oyuncu; Batdal sağ değil de sol eliyle selama durunca medyaya haber oldu.

KiMLiK KARTI
- Adı: Mehmet Batdal
- Doğum tarihi: 24 Şubat 1986
- Doğum yeri: İzmir-Türkiye
- Boy: 1.95 metre
- Kilo: 89
- Pozisyonu: Santrfor
- Kontrat süresi: 3 yıl
- Bonservis Bedeli: Yok
- Ücreti: 1.8 milyon Euro
- Toplam maliyeti: 1.8 milyon Euro

ÖZELLiKLERi
İYİ
· Sol ayağını çok iyi kullanıyor.
· Uzun ama çevik, adam eksiltebiliyor.
· Geniş alanda başarılı olabiliyor.
KÖTÜ
· Hava hakimeyeti yeterli bulunmuyor.
· Büyük takım tecrübesi hiç yok.
· Oyun taktiği ve bilgisini geliştirmeli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!