Haftasonu ekranında bu maçlar kaçmaz

Güncelleme Tarihi:

Haftasonu ekranında bu maçlar kaçmaz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2014 10:22

Televizyon başında bir cumartesi geçirmek isteyenleri, gün boyu her branşta birbirinden önemli karşılaşmalar bekliyor.

Haberin Devamı

GALATASARAYLILAR EKRAN BAŞINA
Cumartesi gününün en ilgi çekici karşılaşmalarından biri şüphesiz İngiltere Premier Ligi’ndeki Chelsea-Everton maçı olacak. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi, temsilcimizle karşılaşmadan önce son lig maçına çıkıyor. Saat 14.45’te başlayacak olan mücadele, Lig TV 2’den naklen yayınlanacak. Bu müthiş 90 dakikayı izlemek için çok sayıda sebep var;

Arena’ya moralli çıkmak istiyorlar
1- Şampiyonlar Ligi’nde haftaiçi Galatasaray ile Türk Telekom Arena’da karşılaşacak olan Chelsea, Everton karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacaktır. Şüphesiz Mourinho da, herhangi bir hata veya Everton karşısında yaşanacak puan kaybının Galatasaray’ın işine geleceğinin bilincinde...

Yenilmezlik unvanını bitirmek isteyecekler
2- Jose Mourinho’nun Stamford Bridge Stadı’nda 23 maçtır bileği bükülmeyen ekibi Chelsea, şimdiden önemli bir seriye imza atmış durumda... Londra ekibi, evindeki 10 maçı kazanıp, 3 de beraberlik aldı. Everton, bu etkileyici performansı frenlemek sahaya çıkacak.

Haberin Devamı

Chelsea koltuk, Everton Avrupa derdinde
3- İngiltere Ligi’nde şu an 6. sırada yer alan ve en kötü ihtimalle UEFA Avrupa Ligi’ni zorlamak isteyen Everton için 1 puan kâfi gibi görülebilir. Ancak lider Chelsea’nin hata şansı yok... Ligin zirvesinde 57 puanı olan Chelsea, ensesindeki 56 puanlı Arsenal’ın nefesini hissediyor.

Lukaku yok ama Eto’o ya da Torres sahada
4- Everton’da, Chelsea’nin eski forveti ve 9 golle takımının en golcüsü olan Lukaku, kira sözleşmesindeki şartlar nedeniyle oynayamayacak. Yani Everton’ın yıldızını izlemek isteyenler hayal kırıklığı yaşayabilir. Ancak Mourinho’nun tercihine göre Eto’o ya da Torres’i seyretmek mümkün.

İlk devrede Naismith’le mağlup etmişlerdi
5- Mourinho intikamı sever! Chelsea, ligin ilk yarısında deplasmanda karşılaştığı Everton’a Naismith’in kaydettiği golle mağlup olmuştu. Portekizli hoca, Newcastle United ve Stoke City ile birlikte takımının bileğini bükebilen 3. ekip olan Everton’a karşı ‘intikam’ için her taktiği deneyecektir.


KRAL’IN TAKIMI, ELCHE’YE KARŞI
İspanya Ligi’nde zirve yarışı kızıştı. Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid, 60’ar puanla ilk sırayı paylaşıyor. Bu nedenle Real Madrid’in saat 17.00’de Elche ile yapacağı maçın önemi çok daha artıyor. Mütevazı bir ekip olan ve alt sıralardan kurtulmaya çabalayan Elche’nin işi epey zor. Karşılaşma NTV Spor Smart ekranlarında... İşte 5 maddede Real Madrid-Elche maçı...

Haberin Devamı

Madrid’in 14 maçtır bileği bükülmüyor
1- Real Madrid’i, İspanya Ligi’nde oynadığı son 14 karşılaşmada yenebilen bir takım çıkmadı. Başkent temsilcisi bu aralıkta yalnızca deplasmanda Osasuna ve yine dış sahada Athletic Bilbao ile berabere kaldı. Diğer tüm maçlarını kazandı. Ancelotti’nin takımına güveni tam....

İzleyenler, büyük ihtimalle gole doyar
2- La Liga’da evinde oynadığı maçlarda 42 gol atan Barcelona ve 41 kez fileleri sarsan Atletico Madrid’den sonra iç sahadaki en golcü takım Real Madrid... Öyle ki Ancelotti’nin talebeleri bu sezon Santiago Bernabeu’da rakip filelere tam 35 gol bıraktı. Elche ise dış sahada 11 maçta 12 gol atıp 23 gol yedi.

Haberin Devamı

Eksikler olsa bile, Madrid Madrid’dir
3- Takımının Şampiyonlar Ligi’nde Schalke ile yapacağı maçı düşünen Ancelotti rotasyona gidebilir. Ronaldo cezası nedeniyle büyük ihtimalle yok. Ancak kadroya alındı. Çünkü Ancelotti, Ronaldo için disiplin kurulundan gelecek olası kararı bekliyor. Sarı kart cezalısı Modric de Elche karşısında yok.

Elche, her şeye rağmen umudu kesmiyor
4- Ligde bu sezon deplasmanda sadece Real Betis ve Celta Vigo’yu geçmeyi başaran Elche’nin Santiago Bernabeu’da pek ümidi yok. Ancak yine de ellerinden gelen mücadeleyi yapacakları aşikar. Sonuçta karşılarında Real Madrid var. Elche’nin son 6 dış saha maçında kazanamadığını da ekleyelim.

Haberin Devamı

Real Madrid fırsat kolluyor
5- Bu sezon evindeki en gollü maçını Sevilla ile oynamıştı Real Madrid; 7-3 galip de gelmişti. Zirvedeki rakipleriyle arasındaki averaj farkını kapatmak isteyen Ancelotti’nin takımı, Elche karşısında farka koşmak isteyebilir. Taraftarının da etkisiyle favori olan Madrid ekibi, Elche karşısında bolca gol fırsatı kollayacaktır.


BUNDESLIGA’DA DEV KAPIŞMA
İkisi de üst sıraları hedefliyor. Ve her şeyden önce ikisi de Avrupa’yı istiyor. Bahsettiğimiz takımlar Wolfsburg ile Bayer Leverkusen... İki takım bugün saat 19.30’da kozlarını paylaşacak. Karşılaşma saat 19.30’dan itibaren TRT Haber’den naklen izleyicilerle buluşacak...

Haberin Devamı

PSG hezimetini unutmak için
1- Bayer Leverkusen, deplasmandaki zorlu mücadelede Wolfsburg’un karşısına hafta arasında PSG karşısında aldığı 4-0’lık yenilgiyi telafi etmek amacıyla çıkacak. Geçen hafta da Schalke’ye kaybettikleri göz önüne alındığında Leverkusen için bir hareket zamanının geldiği açıkça ortada...

Wolfsburg, seri için sahaya çıkıyor
2- Son iki lig maçında üst üste galibiyetler alan Wolfsburg, taraftar desteğini de arkasına alacağı karşılaşmada Bayer Leverkusen’i ağırlayacak. Şüphesiz Wolfsburg, bu karşılaşmadan da galip ayrılıp yenilmezlik serisini 3 maça çıkarmak isteyecektir.

Dış sahadaki kısır döngü sürer mi?
3- Bayer Leverkusen, bu sezon dış sahada oynadığı toplam 10 maçta 6 galibiyet ve 4 yenilgi aldı, hiçbir maçı ise berabere bitmedi. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta kırmızı siyahlı ekibin deplasmanda sadece 12 gol atıp, 9 gol yemiş olması. Bu da mücadele gücü yüksek bir maça işaret ediyor.

Ev sahibi halinden memnun...
4- Wolfsburg, rakibini kendi sahasında ağırlamanın rahatlığını yaşayacak. Ancak burada ikinci bir nokta ise, Wolfsburg’un evindeki maçlarda ligin en az gol yiyen ikinci takımı olması... Yeşil beyazlılar yalnızca 9 gol yiyerek, lider Bayern Münih’ten (5 gol) sonra Bundesliga’da iç sahada kalesini en iyi gole kapatan takım oldu.

Dortmund’a şans tanımamak lazım!
5- Bundesliga’nın ikinci basamağında kendine yer bulan Bayer Leverkusen, hemen ardından gelen takipçisi Borussia Dortmund’la aynı günde bir maç oynayacak. Bu nedenle Leverkusen, galip gelerek rakibine herhangi bir üstünlük şansı tanımamak da istiyor. Olası bir puan kaybı, son dönemdeki düşüşü hızlandırabilir.


İşte günün spor ekranı

SMART SPOR
17.30 Eczacıbaşı-Sarıyer Bld. (C)

SMART SPOR 2
16.00 Juventus-Trabzonspor (T)
22.00 WWE Raw & Smackdown

NTV SPOR SMART
17.00 Real Madrid-Elche (C)
19.00 Celta Vigo-Getafe (C)
21.00 R.Sociedad-Barcelona (C)
23.00 Almeria-Malaga (C)

LİG TV
13.30 G.Antep-Akhisar Bld. (C)
19.00 Galatasaray-Beşiktaş (C)

LİG TV 2
14.45 Chelsea-Everton (C)
17.00 K.Erciyes-Karabük (C)

LİG TV 3
15.00 Beşiktaş IF-P. Karşıyaka (C)
17.00 Arsenal-Sunderland (C)
19.30 C. Palace-M. United (C)

NTV SPOR
13.00 Fenerbahçe-Halkbank (C)
20.55 %100 Futbol (C)

TRT 1
14.00 Orduspor-T. Linyit (C)
22.30 Stadyum Cumartesi (C)

TRT HABER
19.30 Wolfsburg-Leverkusen (C)

TRT SPOR
11.10 Soçi Kış Olimpiyatları (C)
21.00 Futbol Ateşi (C)

TRT HD
11.10 Soçi Snowboard (C)
14.30 Soçi Kış Olimpiyatları (C)
16.25 Hamburg-B. Dortmund (C)

TRT AVAZ
19.00 Ankarspor-Boluspor (C)

TRT TÜRK
18.00 Seyirlig
23.00 Stüdyo Futbol (C)

SPORTS TV
17.00 WTA Dubai (C)

24 TV
20.00 Anlık Skor (C)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!