Haftanın Sohbeti

Güncelleme Tarihi:

Haftanın Sohbeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

UFO üssü Afyon mu?

Bu sorunun cevabını vermeden önce, UFO'ların varlığını tartışmak gerekiyor.

Son aylarda, televizyon programlarına yansıyan bir UFO tartışması, Akdeniz Bölgesi'ni yakından ilgilendiriyor. Çünkü, kendisinin UFO (Unidentified Flying Object), yani tanımlayamayan uçan nesne araştırmacısı olduğunu iddia eden Süleyman Burak, Antalya'da oturuyor. UFO'ları ilk gördüğüm dediği yer ise Afyon... İddiasına göre, Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde de UFO'lardan sıkça görülüyormuş. Kendisi, bu cisimlerden ne kadar görmüş derseniz, bir filodan çok çok fazla sayıda... Tam 80 kadar UFO görmüş...

31 yaşındaki bu genç, iddialarıyla bilim adamlarının şimşeklerini üzerine çekmeyi başarmış bulunuyor. 5 yıldır Antalya'da bekar hayatı süren UFO araştırmacısı (!) aslında sigortacı... Eğitim durumuna gelince; işletme fakültesinden terk...

Peki, nasıl oluyor da UFO'larla bu kadar ilgili ve bilgili... Tam 7 yıl önce, Antalya'dan İstanbul'a giderken karşılaşmış tanımlayamayan uçan bir cisimle... Hatta, bir de fotoğrafını çekmiş. Dediğine göre, ondan sonra uzaylılar bizimkinin peşini bırakmamış. ‘‘Ben irtibatçıyım’’ diyor araştırmacı genç ama nasıl irtibat kurduğunu sır gibi saklıyor. 80-90 santim boyunda ve yeşil renkli uzaylı misafirlerin, varlıklarını herkese deklare edeceği tarihi ise kesin olarak açıklıyor. O da 2015 olarak...

Bu iddiaların sahibini, Antalya Astronomi Kulübü Başkanı Doç. Orhan Gölbaşı ile karşı karşıya getirdik. Bu haftaki sohbet, sohbetten çok biraz tartışmaya benzedi.

UFO var mı, yok mu, derseniz, aşağıdaki sohbete, pardon tartışmaya buyrun...

Ne iş yapıyorsunuz ?

1993 yılından beri yani 7 yıldır, dünya dışı zeki yaşam ile ilgili araştırma yapıyorum. Sigorta şirketim vardı, bu konularla ilgilendiğim için faaliyetini durdurdum. Daha önce yaptığım sigortalar, dönüşümleri ile birlikte devam ettiği için bana yetiyor.

UFO araştırma işinden para kazanıyor musunuz?

Bu işi, çıkar, para veya şöhret beklentisi olmadan yapıyorum.

(İşte, tam burada Doç. Orhan Gölbaşı devreye giriyor ve hararetli bir tartışma başlıyor)

O.G.: Ben onun her şeyi şöhret elde etmek için yaptığını, o söylediği şeylerin tamamının yalan olduğunu ispat edebilirim. Uçan daire diye gösterdikleri montajdır. Bütün bunların altında iki şey yatıyor. Birincisi meşhur olmak, ikincisi para kazanmak.

Peki gerçekten UFO var mı?

O.G.: UFO şu şekilde var. Tanımlanamayan gök cisimleri olarak.

Bunların içinde canlı var mı?

O.G.: Kesinlikle yok. Dünyaya dışarıdan hiçbir canlı gelmiş değil.

Gelme umudu var mı?

O.G.: Bence yok.

S.B.: Neye dayanarak söylüyorsunuz bunları?

SAVCILAR ELKOYMALI

O.G.: Bizim evrenimizin genişliğine dayanarak söylüyorum. Şu anda güneş sisteminin dışında bize en yakın gök cismi 42 trilyon kilometre uzakta. Güneş bize 150 milyon kilometre uzakta. 120 trilyon kilometre uzaklıkta 29 tane cisim var. Ve, bunların hiçbirisinde hayatın olmadığı ispatlanmış durumda. Şimdi arkadaşlar diyor ki; Andromeda'dan gelenlerin kulakları şöyledir, Orion'dan gelenlerin kulakları şöyledir. Orion bize 5000 trilyon, Andromeda ise 2 milyon 100 bin kilometre uzaklıkta. Bunu söyleyince, ‘‘Efendim onların ışıktan daha hızlı hareket edip edemeyeceğini nereden biliyorsunuz’’ diyorlar. Bu kişiler menfaat temin etmek istiyorlar. Bunlara savcıların el koyması lazım. Üfürükçülük, kandırma hala suçtur. Bilerek isteyerek yanlış bilgi vermek, ya buna girer, ya da yalan söyleyerek menfaat teminine girer. Bu kişilerin psikolojik tedavi görmesi lazım. Bu arkadaş, yaklaşık bir seneden beri uçakları indiriyor, UFO'ları indiriyor, kaldırıyor. Ben olsam hiç olmazsa kolkola bir fotoğraf çektirip gelirdim.

S.B.: Ben hiçbir maddi veya şöhret beklentisi içinde olmadım. Mantık dışı bir yönümü bulan merci gelsin ve istediği müeyyideyi uygulasın.

Orhan Bey uzaylı yoktur diyor...

S.B.: O yok, ben ise var diyorum.

O.G.: Bana kanıt gösterin

S.B.: Fotoğraflar net kanıttır.

O.G.: Hiçbir zaman net kanıt değildir.

S.B.: Bugün dünyada 100 kişiden 7'si UFO gördüğünü iddia ediyor. O zaman dünyada bir UFO salgını hastalığı var demektir.

APTALCA İDDİA

O.G.: Ben yok demiyorum. Evrende hayat olmadığını iddia etmek çok aptalca bir şeydir. Çünkü, 100 milyar galaksi var ve bunların her birinde yüz milyar yıldız var. Yüz milyar çarpı yüz milyar gökcisminin içinde bu kadar basit bir şekilde sadece dünyada hayat olmasını akıl almaz. Ama, dünyaya uzaydan birisinin gelmesini iddia etmek de aptalcadır.

S.B.: Sizdeki zeka bende yok mu sanki?

Önümüzdeki aylarda Afyon ve Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde UFO'lar görünecek dediniz. Niçin bu iki yer?..

S.B.: Bu bölgelerde UFO'ları çeken belli bir manyetik alan var.

Peki, siz hiç uzaylılarla fiziksel temasta bulundunuz mu?.. Tokalaştınız mı mesela?

S.B.: O şaklabanlığa girer. Kalkıp tokalaştım, öpüştüm diyemem. Ama, UFO'ların fotoğraflarını çektim. İnternetinize bakın lütfen. 1.5 milyon insan dünya dışı zeki yaşamı araştırıyor. Demek ki, bu insanlar üfürükçü.

O.G.: Süleyman bey beni hayal kırıklığına uğrattı. Benim söylediğim şeyleri anlayamayan bir durumda.

SÜREKLİ ARAŞTIRIYORUM

S.B.: Siz bürokratsınız. Mesai saatleri içinde çalışıyorsunuz. Ben ise bilim adamları evinde uyurken dahi araştırıyorum.

Yıllar önce televizyonda yayınlanan Uzay Yolu dizisindeki her şey günümüzde gerçek oluyor. Bunu nasıl açıklıyorsunuz?

O.G.: Yeterki insanoğlu düşünsün. Kafasında bir şey canlandırsın. Duvarın içinden geçmek gibi. Bunlar sonunda olacaktır. Çok zor olmasına rağmen gezegenler arası yolculuklar başlıyor. Belki ileride yıldızlar arası yolculuklar da başlayacak. Bunlar ayrı bir şey, tartıştığımız ayrı bir şey. UFO'larla ilgili ortaya konan şeyler, bir çocuğu bile kandıracak türden değil. Burada olmayan bir şeyin tartışmasını yapıyoruz.

S.B.: Ben ispat ettim. Bu kanıtlar benim ismimle Amerika'da ve diğer ülkelerdeki kayıtlara geçti. Şakası yok.

O.G.: UFO'cular ışıklı frizbileri atarak UFO görmüş gibi fotoğraflarını çekiyorlar. Bilim Teknik Dergisi'nde bahçeme inen UFO diye mutfağındaki avizeyi çeken adamın hikayesi anlatılıyor. Avizenin kordonu da fotoğrafta çıkınca sahtecilik ortaya çıkmış. Kadir Çelik'in programında biri çıkıp, ben Kasımpaşa'da stadyum büyüklüğünde bir UFO gördüm dedi.

O MANYAK

S.B.: Bana kalırsa o manyak.

O.G.: Tamam o manyak, diğeri deli... Zaten araştırmalar da gösteriyor ki, UFO gördüğünü söyleyenlerin yüzde 99'dan fazlasının psikolojik sorunları var.

S.B.: Tarih bir gün beni yazdığı zaman sizin yüzünüzü göreceğiz.

O.G.: Keşke o günleri görsem. Sizden özür dilerim. Amerika'da Marslı dediğiniz zaman insanlar nereye kaçacağını şaşırıyor. Halkı buna inandırmak son derece basit. En yakın örneğini deprem sonrasında Antalya'da gördük. İki üç tane hırsız, biraz sonra deprem olacak diye gece yarısı evleri boşalttırıp hırsızlık yaptılar.

Şu anda aramızda yaşayan uzaylılar var mı size göre?

O.G.: Onlara göre tabii ki var.

(Doç. Orhan Gölbaşı, tartışmalı geçen sohbetin bu bölümünde vedalaşıp gidiyor.)

S.B.: Aramızda uzaylı yaşıyor diye bir iddiam yok. Ama, dünya dışı zeki yaşam var. 80-90 santimetre boyunda gri ve yeşil yaratıklar olarak tespit edildi.

BEN İRTİBATÇIYIM

Bunu siz mi tespit ettiniz?

Ben irtibatçıyım. Onları ilk defa, yolda arabamla giderken 7 yıl önce Afyon'da gördüm. Nisan ayıydı. Ondan sonra irtibatlar devam etti. Beni sürekli takip ediyorlar. Yaşadıklarıma kendim de şaşırdım. Ondan sonra uzun süre konuyu kimseye açmadım. Yanımdaki inanmayan insanlar da görüp korktular ve başkalarına anlatamadılar.

Bugüne kadar kaç UFO gördünüz?

70-80 net gözlem var.

Antalya'da yaptınız mı hiç?

Antalya Korkuteli'nde Ağustos ayında bir gözlem yaptık. Burada UFO gördüklerini söyleyen insanlar vardı. Afyon'dan da ihbar geliyordu.

Antalya'da sizden başka UFO gören var mı?

Var tabii... 100'den fazla tanık var ve hepsi de çok net gören insanlar.

UFO gördüğünüze göre, uzaylı da görmüşsünüzdür?

UZAYLI DA GÖRDÜM

Tabii, onu gören, öbürünü de görmüştür.

Herkesin göreceği uzaylılar ne zaman gelecek?

2015 yılında. Dünya dışı zeki yaşam, dünya ziyaretini Güney Afrika Bölgesi'nden yapacak. Bilim dünyası bunu kabul edecek. Üç-dört sene içinde insanlar UFO olaylarıyla daha çok karşılaşacak. Ben de, insanlarla, uzaylılar arasındaki irtibatı kuran kişi olacağım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!